Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 51 981
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Сега прочетох в друга група, че утрогестана също помагал при подобни схващания… аз до преди две седмици бях на него, но го спрях, защото вече нямало смисъл… дали да го възобновя, някоя мама с опит ?

# 361
4см шийка е абсолютно добре. Иначе дори не знам какво значи твърд корем, моя май все е такъв 🤔 или по-скоро не е бил много твърд, знам ли

# 362
И аз така прочетох, и другото АГ така ми каза по телефона, но това не ми попречи да излезна на рев от болницата…
Твърдия корем е буквално твърд корем 😁 пипаш корем - усещаш камък 😁 освен ако не си топ спортист със супер яките плочки 😁😁

4см шийка е абсолютно добре. Иначе дори не знам какво значи твърд корем, моя май все е такъв 🤔 или по-скоро не е бил много твърд, знам ли

# 363
  • Велико Търново
Аз бях писала, че съм с къса шийка. Твоята е 4см, моята е 2.3, смятай каква разлика. Според моя док 3 см, 3.3 см е перфектно, как ти е казал, че 4 не е добре, не знам.
Спомена утрогестан-аз слагам от мин месец след прегледа, на който ми измери шийката. Поставям две свещички вечер. Отделно от самото начало съм на но шпа, магнезий и дуфастон (освен другите добавки).
Ти всъщност какво усети, че отиде на прегледа?

# 364
Чудя се дали да си сложа една глобула вагинално…
Малко по-рано бях писала, сигурно вече е на предишната страница, от вчера болки в кръста /които до нощес отшумяха/, стягане на корема и една такава болка подобна на менструална… но от вчера към 18:00ч. до днес до прегледа нямаше промяна…

Аз бях писала, че съм с къса шийка. Твоята е 4см, моята е 2.3, смятай каква разлика. Според моя док 3 см, 3.3 см е перфектно, как ти е казал, че 4 не е добре, не знам.
Спомена утрогестан-аз слагам от мин месец след прегледа, на който ми измери шийката. Поставям две свещички вечер. Отделно от самото начало съм на но шпа, магнезий и дуфастон (освен другите добавки).
Ти всъщност какво усети, че отиде на прегледа?

# 365
[Опитайте да се успокоите.
Преди две седмици бях като вaс,веднага моя следящ гинеколог ме прегледа.
Каза че това е нормално за некои родилки, особено ако е втора бременност.
Каза че преди години задължително приемали в болница при такива състояния.
Но Сега съветват повече почивка,лежанка на лявата страна ,без да се вдига тежко и по Силни дози Магнерод и нощ па.
4 см е напълно запазена шийка,въобще това да не ви тревожи
С доста познати ,които наскоро са раждали съм говорила и част от тях са били от 4 месец до края ,с подготвителни контракции.

quote author=CandyMandy link=topic=1554984.msg46584906#msg46584906 date=1687003938]
Моят преглед премина, за жалост с малко напрежение. Доктора бързаше, защото е дежурен /а аз отивам по спешност/, пипна ми корема, установи и той, че е твърд, измери дължината на шийката - 4см., при което каза “шийката е що годе добре” и аз изпаднах в ужас, попитах какво значи “що годе добре”, а той каза “може и по-добре ама спокойно, може и по-зле”, аз от там още повече се ошашках, спрях да мисля, не знаех къде се намирам. Питам на какво се дължи, той казва “контракции са това”. Предложи ми да ме приеме в болницата за венозно магнезии и още нещо, питам “а ако не приема”, “ако не приемете вкъщи на хапчета и лежане”. Отказах хоспитализация, излезнах и веднага се обадих на АГ, при която ходя на частно в същата болница, тя каза “шийката си е напълно нормална, той колко каза, че трябва да бъде според него? Обикновено предлагаме престой в болница, заради по-бързото усвояване на лекарствата, когато са венозно. Това са бракстън хикс контракции и е нормално за седмицата.” Сега се прибирам ММ ми е бесен на този как е реагирал и ми е сервирал дължината, на мен, пък че съм се прибрала след съвет от доктора да остана и чудото е голямо. Сега чета, че пък бракстън хикс контракциите не оказвали влияние за скъсяването на шийката, каквато всъщност беше причината да ми предложат да остана. Постът стана малко дълъг, но някоя сблъсквала ли се е, дали трябваше да остана, да се връщам ли за прием…? Много съм се ошашкала….
[/quote]

# 366
Постоянно ви чета и се чудя сега в мен ли е проблема в моите доктори ли?
Корема ми винаги е твърд (не от мускули хаха) на моменти особено вечер или когато нещо се разстоя(например уплаша, че дъщеря ми едва не се е пребила в някоя каскада) ме заболява и тогава си лягам малко и ми минава.
Относно тази шийка никой никога не ми е мерил нито с първото дете, нито с това или и да е аз не съм информирана.

# 367
И на мен не са ми мерили шийката в 18+1 съм на вас как ви я мерят през корема Ли?

# 368
И на мен не са ми мерили шийката в 18+1 съм на вас как ви я мерят през корема Ли?

На мен ми я мериха вагинално Simple Smile

# 369
Вагинално и на мен ми я мерят.

# 370
Вагинално ми я мерят. До сега нямам преглед без мерене. Може би като Ви е така почти постоянно твърд не Ви прави такова впечатление и не Ви се отразява толкова. При мен има и болка, дори и кръста ме стегна вчера. Не е просто да ми е твърд корема.

# 371
И на мен до сега не са ми я мерили и магнезий не ми е изписан..

# 372
Да и аз вечер и ам втвърдявания на корема и моите контракции започнаха след Заметресението.
Силно се уплаших и от тогава,освен болките в кръста,започна едно втвърдяване и опъване на корема.
Няколко дена имах облекчение и от вчера пак вечер след 20:30 пак имам втвърдявания.

quote author=Cvete222 link=topic=1554984.msg46585504#msg46585504 date=1687014514]
Постоянно ви чета и се чудя сега в мен ли е проблема в моите доктори ли?
Корема ми винаги е твърд (не от мускули хаха) на моменти особено вечер или когато нещо се разстоя(например уплаша, че дъщеря ми едва не се е пребила в някоя каскада) ме заболява и тогава си лягам малко и ми минава.
Относно тази шийка никой никога не ми е мерил нито с първото дете, нито с това или и да е аз не съм информирана.
[/quote]

# 373
  • София
Момичета, давайте го по спокойно. Не се филмирайте, не се притеснявайте. Когато смятате, че нещо не е наред винаги има вариант да отиде до спешен и да ви прегледат. Не си вкарвайте излишно филми, тъй като така само си вредите.

CandyMandy, както го усещаш така го направи. Виж как ще си тази вечер и ако не си ок, отиди утре пак да те видят и ако трябва да те приемат.

# 374
Бракстън - Хикс контракциите са точно втвърдяване, придружено с едно много особено усещане, тип изтръпване. Не може да бъде сгрешено, усеща се много ясно. Мисля, че се тревожите твърде много. Отново ще кажа, да коментирате тези състояния с доверен АГ и според мен, не приемайте препарати на своя глава. Нека бъде след консултация, поне. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт