Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 51 758
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета! Дали сте попадали на магазини за бременни в София или такива с избор на достъпни ежедневни рокли. Знам, че в H&М, Sinsay и LC wikiki се намират, но последно време ми се струва, че са се изтарикатили и моделите, които съм харесала ги няма във физическите магазини, а аз искам да си премеря.

# 451
Първо аз такъв магазин не успях да намеря, второ точно както казвате е - във физическите магазини артикули и/или размери липсват, трето цените са изкуствено завишени, само защото е за “бременни” и след тези три факта, аз успешно си поръчах и си нося едни ежедневни роклички от една страница “напудрени”, които се водят универсален размер и бяха по 40лв. Широки, падат свободно, висока съм около 175см. и са ми малко над коляното, което мен ме устройва напълно, три разцветки имат и трите си ги поръчах и съм изключително доволна 😁✌ така че поровете и в такива сайтове и си търсете размер “универсален” 🍀

Здравейте, момичета! Дали сте попадали на магазини за бременни в София или такива с избор на достъпни ежедневни рокли. Знам, че в H&М, Sinsay и LC wikiki се намират, но последно време ми се струва, че са се изтарикатили и моделите, които съм харесала ги няма във физическите магазини, а аз искам да си премеря.

# 452
Оф, и аз имам голям проблем с дрехите 🙁 нямам нищо подходящо за носене вече, едва се побирам в един клин и дънки, които нося разкопчани. Успях да си намеря един дълъг широк панталон от плат, дано ми държи проветриво в жегите, с голям ластик е и се надявам да ми става повече време .. някак. Не ми се иска да поръчвам онлайн, защото не мога да си нацеля нито размер, нито да си представя кое ще ми хареса на живо, но явно няма да имам друг вариант 😠

# 453
Дрехи си взех от онлайн магазин. Предпочитам да меря на спокойствие вкъщи и да имам право на връщане, ако размисля. Много големи боклуци се продават в физ.магазини и размери естествено няма. За лятото предпочитам къси дънки  пред роклите. С тях не се чувствам комфортно и все едно съм гола. Препоръчвам синсей и дрехите на HM. Тези лидълските са ми грозни и като прозрачни. Клиновете им прозират и дънките са някак безлични. Все пак,че сме бременни не значи да ходим с кофти дрехи.

# 454

Привет!
Аз успях да си харесам няколко роклички от рипс в HM/Reserved/Pull&Bear. Моделите са по тялото и не са от колекциите за бременни,  но са достатъчно разтегливи и са удобни. С ризка/тениска отгоре, вързана на възел, седят всъщност доста симпатично. В HM намерих и един гащеризон за бременни - доста удобен за по-хладните дни.

Относно тромбофилията - бих изследвала без да се замисля, независимо дали лекар ми е обърнал внимание. Всъщност, бих изследвала всичко, което доказано има отношение към успешната бременност - инсулинова резистентност, щитовидна жлеза,  кръвосъсирване и т.н.

Бебчето го усещам от няколко дни всеки ден. В 19 + 3 г.с. съм.

# 455
Аз си поръчах от about you дрехи за бременни и върнах без проблеми, което не ми стана.

Аз съм с тромбофилия и не бих изследвала при първа бременност и ако няма обремененост в рода. Изследването е скъпо и няма как да не излезе мутация, съответно после започва ходене при хематолози, които в общия случай назначават терапия и ако си предразположен към алергии ти остава само скъп НМХ - 55 лв 6 инжекции. И веднъж видяла резултатите нямаш избор, освен да си на терапия.

Вече, ако има обремененост в рода или има проблем с кръвотока, бебето не наддава и т.н. със сигурност, но профилактично - не. Твърде голям стрес, а в чужбина само при високорисковите мутации се назначава терапия, докато тук кажи-речи на всеки пуснал изследването.

Иначе, днес бях на преглед, измериха шийката 45мм - дадоха ни зелена светлина за секса. Но сега ми е притеснено, след толкова време без ласки Grinning

Има ли пътували със самолет или планиращи пътешествие? Мислим да ходим до София от Варна и АГ ми даде някаква бланка да не се налага да минавам скенер. Обаче писах на летището, за да ги питам за необходими документи за дъщеря ми и дали мога да нося инжекциите за НМХ и питах и за скенера. Отговориха, че нямат такава практика и всички минават скенер Confused Четох, че не е голяма драма, но се чудя защо АГ ми даде такава декларация..

# 456
Дрешки си купих от Н&М два комплекта тениска с къси панталонки. Няколко рокли от  други онлайн магазини, но не са от серия за бременни. Дънки за по- хладни дни от магазина на Уайкики. И бански от Н&М, който става и за след раждането, много ми хареса.

# 457
Аз си поръчах от about you дрехи за бременни и върнах без проблеми, което не ми стана.

Аз съм с тромбофилия и не бих изследвала при първа бременност и ако няма обремененост в рода. Изследването е скъпо и няма как да не излезе мутация, съответно после започва ходене при хематолози, които в общия случай назначават терапия и ако си предразположен към алергии ти остава само скъп НМХ - 55 лв 6 инжекции. И веднъж видяла резултатите нямаш избор, освен да си на терапия.

Вече, ако има обремененост в рода или има проблем с кръвотока, бебето не наддава и т.н. със сигурност, но профилактично - не. Твърде голям стрес, а в чужбина само при високорисковите мутации се назначава терапия, докато тук кажи-речи на всеки пуснал изследването.

Иначе, днес бях на преглед, измериха шийката 45мм - дадоха ни зелена светлина за секса. Но сега ми е притеснено, след толкова време без ласки Grinning

Има ли пътували със самолет или планиращи пътешествие? Мислим да ходим до София от Варна и АГ ми даде някаква бланка да не се налага да минавам скенер. Обаче писах на летището, за да ги питам за необходими документи за дъщеря ми и дали мога да нося инжекциите за НМХ и питах и за скенера. Отговориха, че нямат такава практика и всички минават скенер Confused Четох, че не е голяма драма, но се чудя защо АГ ми даде такава декларация..

Аз пътувах без проблем до Италия, според мен не ти е нужна такава бланка, което АГ каза че няма проблем да си пътувам бях в 16та седмица като пътувах

# 458
Момичета аз си накупих от УАйкики роклички,които не бяха на щанда за бременни,но са по разкроени и клин и дънки от панда за бременни.

От два дни бошуват яко хормоните в мен
Ту ми е спокойно,ту съм кълбо от нерви,ту съм като депресирана.
Чувствам се много напрегната .
Дано отшуми това състояние.

# 459

По повод мнението за тромбофилията не съм съгласна. Или ще излезне мутация или не. Няма как да излезне мутация, която нямаш. Аз съм пускала изследването, нямам мутация, но съм с 2 ръце "ЗА" пускането му, от колкото като при една позната, която си била "Фраксипарин", защото лекарката ѝ предполагала, че има мутация. Пълен абсурд е това. Моето изследване го правих в България. Това е едно от нещата, които е добре да се знаят и при него средно положение няма. Или го имаш или не.
По повод дрехите - хванала съм се за главата. Купих си едни дънки, сега се чудя къде и на кой да ги дам, защото се оказа, че не ми стават и не мога да ги върна. С първата ми бременност си купих едни "парашутки" от Уайкики и ми вършат чудна работа. Явно ще крепя положението с торбести незапарващи дрехи...

# 460
Само искам да вметна, че има два вида тромбофилия. Единият е вроден - при него излиза носителство при генетичните изследвания, които следва да бъдат разчетени от компетентен специалист, тъй като невинаги генетичната предразположеност води до образуване на тромби.
Вторият е придобита тромбофилия. За нея изследват НК пакет, антифосфолипидни тела, тромбоцитно-левкоцитни агрегати и се прави цялостна оценка в комбинация с изследванията за инсулинова резистентност, щитовидните хормони + ехограф на самата жлеза и т.н. Възможно е и да пропускам нещо.
Цялото това е свързано с повече разходи/игли/време, но дава доста комплексна картинка за всички рискови фактори и най-вече за тези, които имат отношение към кръвосъсирването. При мен на генетичните за тромбофилия излезе само една мутация, която се отнася само за неусвояване на витамини от група Б, но въпреки това - заради другите неща - съм на сложна антикоагулантна терапия и без нея стойностите ми скачат до тавана.
Моят съвет е да не се неглижират тези неща и да се коментират с добър имунолог+ендокринолог (има и алтернативи на доц. Русев).
А ако в крайна сметка прецените да не тръгвате в тази посока проактивно, то в такъв случай съветвам за редовно следене на кръвосъсирването (Фибриноген, INR, APTT, D-dimer), за да може да вземете мерки и да потърсите причина навреме, ако все пак има отклонения.
Стискам палци да не се налага и всичко да върви по вода.

# 461
  • София
Добро утро,

За дрехите, купувам си от HM и LC Waikiki. Никакви други дрехи не ми стават. Ходя с рокли - широки или за бременни и това в момента ми е най удобно. Друг вариант е магазините за втора употреба там също могат да се намерят хубави дрехи, които да стават за бременни и да са качествени.
Магазини за бременни - HM, LC Waikiki, Вис виталис, Сгушени, Soon mama, И за мама.

За тромбофилията, правят го в Майчин дом София. С първата бременност си го правих струваше май около 150 лв., излезна ми лека мутация, за която помня, че пих Аспирин. Сега не съм пускала ново, но ще го обсъдя с доктора за всеки случай и на ФМ с лекарката. По принцип майка ми е с разширени вени и е получавала тромби, та не знам дали не е добре да го направя въпреки, че съм в по напреднала бременност вече.

Аз от няколко дни имам сериозен "проблем" с кръвното. От неделя започна много яко да ми пада и съм като парцал. Наливам се с вода, айрян, но въпреки това не се вдига до по нормални стойности.
Варира ми: 90/68, 94/70, 95/75, 105/78 - като за мен тези стойности са страшно ниски. Като стана и ми се вие яко свят, причернява ми, почват да ме обливат топли и студени вълни и почва много да ми се гади.
Пулса за сега е горе долу в границите - 88,98,105,110

На следващия преглед ще го обсъдя със следящия ме АГ, като междувременно мисля да запиша един час при кардиолог, защото така до 8-9 месец не знам как ще изкарам, а децата да ги държа като затворници заради мен и да не мога да излезна да се разходя не ми е ОК.

# 462
Здравейте, и аз вече само рокли нося всичко друго ми е тясно.Кръвното ми долната граница ми е много ниска и ме боли главата но пък горната ми е добре 120-123 на 60 долна вече 6 дни така и аз се чудя да питам ЛЛ за направление за кардиолог.

# 463
Здравейте. Днес съм изпаднала в някаква емоционална дупка. Чудно ми е дали е само при мен… Не знам дали е защото ми се наложи да почна работа, която не ми е особено приятна и емоциите ми идват в повече .. но седя и ми се плаче от нищото😒Някоя да и бушуват така хормоните..

# 464
  • София
Radi12345a, ами обсъди го с АГ-то и виж какво ще ти каже.

Veronika3131, ами нормално е. Все пак хормоните бушуват. Дай го по лежерно и спокойно. Не го мисли и не се натоварвай, ако смяташ, че ти е в повече не ти е ОК по добре тогава се откажи и си почивай вкъщи. Тъй като и да се натоварваш излишно заради нежелана работа, пак не е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт