Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 51 748
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
В началото на бремеността зъбите ми бяха чувствителни при прием на студено или топло. Сега са ми малко подути венците, което знам, че е нормално.
За космите - махам с епилатор и ходя на козметик за интим.

# 481
Здравейте! Трета бременност ми е 19+2 и още не съм усетила бебето.Има ли други като мен? Има ли защо да се притеснявам ?

Ако всичко на прегледите ти е ОК и бебето си е добре, няма закакво да се претисняваш. И аз късно почнах да го усещам по 2-3 пъти на ден, а сега почти постоянно, във 22 г. с. Имай предвид, че спят по 20ч на ден. Когато аз лежа или спа изобщо не помръдва и за да го усетя ставам и седя докато мръдне 😊

# 482
Момичета имате ли вагинално течение безцветно? Аз си имам от началото но сега се усили .

# 483
Здравейте! Трета бременност ми е 19+2 и още не съм усетила бебето.Има ли други като мен? Има ли защо да се притеснявам ?

При мен е първа бременност. 19+3 и аз също още не съм го усетила. Някой път си внушавам така като съм легнала, но май са си просто червата ми.😂

# 484
За  бръсненето- самобръсначка и колкото толкова 😅

Аз съм в 19+0 гс, втора Б, всеки ден усещам бебето поне по един път.

Зъбите ми са чувствителни, но по скоро имах проблем с венците, почнах да ползвам вода за уста и сега са добре.

Бяло течение си имам, но е бяло на цвят. Не ме притеснява засега. Може да обсъдите с АГ и да се пусне МБ евентуално

# 485

При мен е първа бременност. 19+3 и аз също още не съм го усетила. Някой път си внушавам така като съм легнала, но май са си просто червата ми.😂

Не е сигурно, че са червата ти, особено ако не си яла преди това. Малко по специфично е усещането. 😉

# 486
Момичета имате ли вагинално течение безцветно? Аз си имам от началото но сега се усили .

Течение си имам постоянно. Преди седмица и нещо беше бяло и много обилно. АГ ми изписа Канастена за гъбички за 3 дни, преди да слагам Утрогестан. Сега още слагам второто и то изтича през деня. Ако ви притеснява нещо, пуснете микробиология. Аз исках,но нямаше време заради Утрогестана. Сега като го спра и ще искам

# 487
Привет,

Аз съм в 22 г.с и си я усещам вече втора седмица. Понякога е много активна и не се спира цял ден, друг път като вчера, почти не я усещах, но аз бях в движение.
Зъбите ми си бяха чувствителни и си кървяха и преди да забременея, но аз имах доста стрес на работа и го отдавам на това, но нямам промяна. Мия се с една паста за зъби със Зеолит и съм много доволна от нея.
Течение, ако мога да го нарека така си имам, но се появява рядко 1-2 пъти в седмицата. Имам МБ преди 1 месец и всичко е наред.
Бръсненето- по усет Grinning Където стигна и с напипване гледам да се мина със самобръсначката. Иначе самият ми корем, не е толкова голям и все още имам видимост.

Аз да ви попитам-някоя от вас спортува ли? Движили се повече, кара ли велоергометър или някакъв друг спорт?
Аз гледам да правя около 10 000 крачки, и се качвам по стълбите, когато ходя до магазина или се връщам вкъщи.

# 488

Течение си имам постоянно. Преди седмица и нещо беше бяло и много обилно. АГ ми изписа Канастена за гъбички за 3 дни, преди да слагам Утрогестан. Сега още слагам второто и то изтича през деня. Ако ви притеснява нещо, пуснете микробиология. Аз исках,но нямаше време заради Утрогестана. Сега като го спра и ще искам
Правихме 2 пъти МБ и не се изолираха бактерии.

# 489
  • София
Момичета, за обезкосмяването… на определени места, как се справяте. Някоя да знае дали ложе да ползваме депилатоари. Аз засега с бръснача, но става все по- трудно

Вече нищо не виждам и го карам по спомен. А като знам, че съм на преглед карам ММ да ми помогне, така процедирах и с предната бременност. Предни път пробвах един път с огледало, но не се получи и за това ММ започна с тази работа Simple Smile Не изпитвам притеснение, защото го прави внимателно, а и няма кой друг.
Кола маска абсурд. Грам не търпя болка и със сигурност ако опитам ще си докарам още контракции.
Кремове за обезкосмяване - не ми се струват толкова ефикасни.

Ако си с предна плацента няма да го усещаш толкова осезаемо. Но не е възможно да не го усещаш вече, особено след като ти е като при мен - трета бременност.

Имам и е напълно нормално при бременност. Ако се променя - консистенция, цвят и се появи мирис тогава е опасно и е хубаво да се обсъди с лекар.

Привет,

Аз съм в 22 г.с и си я усещам вече втора седмица. Понякога е много активна и не се спира цял ден, друг път като вчера, почти не я усещах, но аз бях в движение.
Зъбите ми си бяха чувствителни и си кървяха и преди да забременея, но аз имах доста стрес на работа и го отдавам на това, но нямам промяна. Мия се с една паста за зъби със Зеолит и съм много доволна от нея.
Течение, ако мога да го нарека така си имам, но се появява рядко 1-2 пъти в седмицата. Имам МБ преди 1 месец и всичко е наред.
Бръсненето- по усет Grinning Където стигна и с напипване гледам да се мина със самобръсначката. Иначе самият ми корем, не е толкова голям и все още имам видимост.

Аз да ви попитам-някоя от вас спортува ли? Движили се повече, кара ли велоергометър или някакъв друг спорт?
Аз гледам да правя около 10 000 крачки, и се качвам по стълбите, когато ходя до магазина или се връщам вкъщи.

Гледа да си прави разходки когато се чувствам добре и кръвното ми е ОК най вече. Не спортувам и не правя упражнения, защото ще натоваря организма и ще ме почнат още повече контракциите. А и до сега не съм спортувала.
Ако ти си спортуваш от преди това и сега се чувстваш добре и нямаш проблеми мисля, че не е проблем да продължиш, но да са по леки.

# 490
Течението е съвсем нормално да се увеличи и да е бяло на цвят. Цвят и мирис, вече, са тревожни.
Аз крачки не си меря. Рядко си ползвам фитнес гривната, досажда ми с това вибриране. Но ходя активно. С девойката не пропускаме разходки и гледаме да минаваме разстояния.

# 491
Здравейте бъдещи мамчета, не можах да открия подходяща тема. Закъснява ми с 6 дни, 2 теста направих с бледа розова втора линия. Утре ще ходя на кръвен тест. Въпросът ми е каква форма на фолиева киселина приемате, в аптеката ми препоръчаха. Top folate, приемам я за всеки случай откакто имам закъснение, тъй като не сме планували бебе, но се изплаших и започнах да приемам. Имате ли мнения за този продукт, някой ако я е ползвал... В последствие ако се потвърди се отида на АГ, но поне дотогава да не пропускам

# 492
Здравейте бъдещи мамчета, не можах да открия подходяща тема. Закъснява ми с 6 дни, 2 теста направих с бледа розова втора линия. Утре ще ходя на кръвен тест. Въпросът ми е каква форма на фолиева киселина приемате, в аптеката ми препоръчаха. Top folate, приемам я за всеки случай откакто имам закъснение, тъй като не сме планували бебе, но се изплаших и започнах да приемам. Имате ли мнения за този продукт, някой ако я е ползвал... В последствие ако се потвърди се отида на АГ, но поне дотогава да не пропускам
В началото пиех Огестан,после минах на Неофолик Мета защото ми се гадеше и Огестана като по обемно хапче не минаваше. 😁С първата ми бременност бях само на Огестан

# 493

https://m.bg-mamma.com/?topic=1539592

# 494
Привет, привет! Вече трети ден не мога да спра да кашлям вкъщи най-вече. Кашлицата е всякаш идва от трахеята. Няма ми нищо друго освен това.
У дома всичко съм оправила - прах, чаршафи, прахосмукачка. Никакъв ефект Sad . Приемам съвети защото буквално ме измъчва тази кашлица.

Общи условия

Активация на акаунт