Първокласници- 2023/2024

• 30 024
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • София
В момента се прибираме и планът е личен, училище, социални, та нямам път към нас, ама ако трябва втори път ще отида. 🤣 Иначе в нета не видях да искат, ама ппедпочитам да питам "патило".

# 211
  • София
Аз мисля, че по-скоро ще е необходим Акт за раждане, отколкото не Simple Smile
Миналата седмица извадих карта за градския транспорт за дете над 7 години и искаха да нося оригинал

# 212
  • София
Направо не мога да ви опиша какво ми се случи днес. Отивам да училището за уверение, казват, получихме писмо, че вече не ви. Отивам до социалните и те ми казват, няма такова нещо- трябва ви удостоверение. 😱 . Върнах се в училището, след безброй  разправии, а как ми крещяха пред детето не мога да Ви опиша, ми го дадоха. А жената, която реално ми го даде- каза, да не може пред него. Ако искате всеки, който има някаква информация по въпроса да пише, защото въобще не съм очаквала колко време и колко трудно ще се окаже всичко.

# 213
За еднократната помощ ли?
Преди дни в сайта на училището, където са приели децата излезе съобщение, че всеки желаещ може да вземе бележка. На следващия ден го махнаха. Още не съм отишла да видя.

# 214
На нас ни ги раздаваха на всички на родителската, без да сме ги искали.

# 215
  • София
За 1 клас, да. Не искат акт за раждане, но искаха данните от л.к на бащата, не знам дали защото сме женени.

# 216
  • София
В нашето училище казаха след 15.07. Ще си спазя срока и ще отида след обявената дата.

# 217
  • София
То и аз си бях спазила срока. На мен ми бяха казали след третото класиране. Училището обвинява социалните, социалните обвиняват училището... 🙄

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 16:52 от sea.sea

# 218
  • София
Здравейте, прекрасни! Да се похваля, че купих на първолачето раница! На същата марка като на каката, само че по-нов модел, с повече джобчета и възможности и разбира се в момчешки цветове. 😊 Остава и малчо да я хареса.

# 219
  • София
Ние днес успяхме да сложим мантуто, обаче за сега никаква реакция. Къде ми беше работа да чета и видях, че много хора са против реваксинацията. 🙄

# 220
Доколкото знам е задължително. И ако не сложиш те глобяват.
В България има опасност от туберкулоза.

# 221
Ние също купихме с първолака раницата му - Gabol Attack, с 4 джоба, доста функционална изглежда, както и флумастери, моливи, пластелин, гумички и пр. дреболии, докато ден по-късно баба му не му подари напълно зареден несесер на Coolpack 😀 Ще има да си ги ползва... Все още съм на мнението, че тройните несесери тип "изсипвам всичко вътре и дърпам ципа" са много по-удобни, но пък на малчо му е кеф да си пъха всяко моливче в ластичето за него (нервата ме хвана още на първото намушкване 😀).
Манту ще правим евентуално октомври. Докторите си знаят работата, не се вкарвайте във филми да търсите реакция толкова скоро след поставянето. При баткото също си мислех, че няма, но измериха с линийка и се оказа, че няма нужда от реваксинация. Ако имаше, нямаше да се поколебая да сложа! Малко критично мислене и четене трябва.

# 222
  • София
Аз да не изляза антиваксър даже за варицела съм ги ваксинирала. 🤣 Ама точно за тази ваксина нещо хората са предубедени. Ще изчакам четвъртък проверката, де.
Чудя се ние дали събота да не отидем за раница. Първо мислих да поръчвам онлайн, ама се чудя дали не е по-добре да минем през някой мол- да поразгледа, да пробва.

# 223
  • София
В събота ходихме до Ринг мол за сандали и между другото пробвахме няколко раници. Моята е дребничка и без нея не искам да купувам.

# 224
Много хубави раници има на пазара, очите ми остават всеки път 😀
Сега чета един списък за първи клас и искат "кърпа и постелка за чина". Какво е това чудо?

Общи условия

Активация на акаунт