Първокласници- 2023/2024

• 30 027
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Може би мушамичката за часовете по рисуване 😄

# 226
Поне размери да бяха дали, и защо не написаха просто мушама 😀

# 227
  • София
С риск да досадя вече, но това ми изскочи тази сутрин във връзка с помощта.
https://www.marica.bg/balgariq/obshtestvo/predlagat-da-otpadne-i … mosht-za-uchenici

# 228
И аз купих раница. Малко спонтанен избор, но госпожицата я харесва, аз също.

На каката преди 2г взехме на испанската марка bousquets , имаха също чанта за храна, несесери, чадър и още куп неща в същите цветове. Обаче фолиото на чантата за храна се прецака преди края на втората година. Раницата си е ок и поне началните класове очаквам да остане с нея. Не виждам защо прилична раница да се сменя.

За първокласничката исках да взема същата марка, но явно ги спират тази  година и са изчерпани вече повечето модели от стари колекции и не могат да се съберат цветови комплекти. Мислех да поръчам онлайн, но отидохме на място и хареса Miquelrius, с едно отделение. Госпожицата е слабичка и като пробвахме bousquets на място стоеше огромна за нея. Сега виждам онлайн ,че има  раница Miquelrius  и с 2 отделения, но вероятно ще е по-обемна, пък и от опита с каката - никога нищо не слага в средния джоб. Взехме и един несесер, чанта за храна от серията нямаше...

Габол не ми допадат, защото презрамките са някак тънки, аз гледам да има повече дунапрен на презрамките и гърба, това си е лично мое изискване 🙂

Остава да измислим цветово и чантата за храна.  Беше лесно да е съчетана с раницата, обаче....

За помощите още не съм мислила точно заради необходимостта от тези бележки от училището...

# 229
  • София
А от кои физически магазини/ книжарници ще гледате за раници?

# 230
И при нас в списъка фигурират кърпа и постелка. Взех подложка за бюро се води (като тези за хранене, но по-голяма), а от Джъмбо ще потърся и мушамичка, защото казват, че било по-удобно.

# 231
  • София
Много хубави раници има на пазара, очите ми остават всеки път 😀
Сега чета един списък за първи клас и искат "кърпа и постелка за чина". Какво е това чудо?
За хранене.
Имат междинна закуска и я изяждат в класната стая.
Не съм сигурна дали и за обяда не я ползват.
Поне до октомври училищния стол не работи и предполагам, че децата, обядват в стаята.

Мога ли да помоля ако някой е купил раница или пробвал някакъв модел да слага в скрит текст картинка. Да мога да събирам идеи.

# 232
На нас ни искат такава постелка/мушама за часовете по изобразително изкуство/моделиране и т.н.

# 233
При нас няма изискване за постелки, столът си работи още от 16 септември.
Ето я нашата раница
Скрит текст:
Явно от компютър ще трябва да редактирам за скрит текст, през мобилно устройство не виждам опция.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 09:22 от Mometo*

# 234
  • София
Аз бях писала, че се спряхме на Cool Pack , 21 литрова се води , но моят синковец е доста висок за възрастта си ( близо 140 см.)

На по-дребничко детенце ще е голяма.

https://www.ozone.bg/product/ranitsa-jerry-15-scary-stickers/

# 235
За скрит текст през мобилното трябва ръчно да се въведе.

[ spoiler] текст [/spoiler ]
Без отстоянието в началото и края.

За раница още не съм мислила. Ще събирам идеи.

# 236
sea.sea нашата едната е купена от Кикиморско царство срещу МОЛ Парадайс, знам че има голямо разнообразие. Според мен си избери марка,виж в интернет къде я предлагат и иди да погледнеш. Coolpack и Ars Una се продават в магазин Lumar в The Mall, на Цариградско шосе.

# 237
  • София
А мога ли да помоля тези, които имат списъци за необходимите неща да ги пуснат?

# 238
Mijjj, най-добре потърси списък за вашето училище - всяко иска различни неща.
Аз имам от баткото и се водя по него, иначе ни ги дават чак на първата родителска среща в началото на септември.

# 239
  • София
Mijjj, най-добре потърси списък за вашето училище - всяко иска различни неща.
Аз имам от баткото и се водя по него, иначе ни ги дават чак на първата родителска среща в началото на септември.

Тя нашата родителска ще е чак след 6 септември Grinning 
Исках да имам някаква поне представа какво се изисква.
Аз и класна не знам коя ще му е, искаме с една приятелка децата да са ни в един клас, но дори и тази молба не знам дали ще ни е удовлетворена.
С две думи: пълна неизвестност Joy

Общи условия

Активация на акаунт