Първокласници- 2023/2024

• 29 999
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
И при нас ще има английски, но сякаш е извън часовете.
Три тениски не са ли много 😯 тази раница има капацитет.
Нашата паралелка е с математика и имат всеки ден, с отделен учител.
В петък протрамата е с час по-малко.

# 646
  • Варна
И при нас немски само устен първата година

# 647
Аз съм с предубеждението, че в училище език не се научава на добро ниво. Затова от 2 или 3 клас ще ходи някъде допълнително на английски.

Нашето момиче ходи от 2 години на рисуване и ще си го продължи, а като спорт - плуване. Много иска танци, но по-нататък ще ги вместим. Най-важно ми е да се научи да плува.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 08:26 от B2022

# 648
  • София
Аз се чудя за плуването дали да я пускам на уроци, че много ангажиращо става вече или като е свободна да ходи с баща си да плуват заедно. Не е инструктор, но е бивш спасител, ходи по триатлони и предполагам, че ще се справи. Ама не знам още възможно ли е така и дали въобще е добра идея. 😃
Иначе и на дъщеря ми класът е с математика, но часовете ще ги води само класната- ще имат различни учители по Музика, Технологии, А.Е и И.Е.
Утре са от 10.00, ама ние ще ходим рано-рано, че в 9.30 отваряла лафката, която продава картите за стола и ще бързам да се наредя отпред. 🤣

# 649
  • ту тук, ту там
В училището на децата ми чужд език се изучава от втори клас. Така беше с баткото, така е и сега с малкия ми син.

# 650
Да, изучава се май навсякъде. Имах предвид, че децата не го научават добре само в училище, а трябва допълнителни курсове. Малко объркано съм го казала.

# 651
  • ту тук, ту там
А аз имах предвид, че съм изнедана, защото почти всички писаха, че в програмата децата им имат включен чужд език в първи клас. Нали нормативите и учебните програми са едакви и спуснати от МОН?

# 652
Може и от 1 клас да има, напр. в училищата с разширено изучаване на чужди езици и т.н.

# 653
В програмата го няма езика, но казаха, че ще се учи, май 1 час седмично, не знам под каква форма, сигурно по време на заншмалнята.

# 654
Моето също посещава допълнителни дейности от миналата година, ще си ги продължи. Обаче госпожата от занималня каза че не мога да взимам детето преди 17.15ч.
Все пак, с молба до директора мога до 2 пъти и не по-рано от 15.30 да си взимам детето. Голямото когато поискам го взимах следобяд, в 17 вече ми казваше, че е от последните деца...

Голямото е паралелка с допълнителен английски, имат по 4 часа седмично, но нивото е много ниско, в градината учеха повече 🤣
Сега малкото ще има 1 час английски, седмично. Танцова паралелка са и ще имат повече часове хореография.

Ох, милото, събуди се тази сутрин и ме пита дали да се облича за първия учебен ден. Беше разочарование, че е 14ти и трябва да чака до утре.

# 655
И при нас няма да имат английски в първи клас. Мисля другата година да го запишем на допълнителен курс. Той и сега се справя доста добре и се чудя дали пък няма да изпуснем момента, но и не искам да го натоварваме още от сега с много допълнителни дейности. Засега ходи само на футбол.

Ние утре сме от 8ч и си представям кога трябва да излезем, за да се придвижим що годе нормално и да намерим къде да паркираме. Трябва да будя по-рано и един малък господин на 1.2г.
Не мога да спя от вълнение и притеснение.

Бялата риза, която поръчах явно няма да пристигне навреме и днес трябва да търся друга, а дали ще намеря е друг въпрос. Задължителна е, защото е част от униформата.

# 656
  • София
При нас след 16.00 ч може да се вземат, но останах с впечатление, че и по-рано да е, няма да е проблем.

# 657
  • Варна
При нас може да се вземат, но с бележка от клуб/уроци.
За нашата драма с храненето, другата майка ходила да пита и уж щели да ни търсят решение, но да сме си траели щото имало и други такива деца и ги карали да се прибират на обяд. Как не ми се влиза в конфликти.. От Риокоз не са чували за такава заповед, явно цялата работа идва от кетъринга. Ма да кажат в прав текст, ще им купувам тъпите купони, само да не ми изолират детето така. По всяка вероятност, ако изобщо разрешат, ще ядат двете деца отделно в класната стая докато учителките проверяват тетрадки. Едната учителка няма нищо против, другата нещо явно е направила проблем. С такъв цирк не очаквах да започнем.
Относно езиците, аз език си знам от училище, никога не съм ходила на уроци. Просто не го научих в първи и втори клас, а по-нататък. Между 5-ти и 7-ми започнахме английски, после в гимназия имах по 19 часа немски и не помня колко руски. От трите езика руски знам най-малко, немски знаех почти перфектно, но не го ползвам и го позабравих, с английски работя от 2008ма и нямам проблеми. Учат се езиците, не е проблем.

# 658
Вашите първокласници с какви панталони ще бъдат утре на първия учебен ден?
За момчетата питам, дамите с рокли 😀

# 659
  • Варна
Тъмносин чино панталон

Общи условия

Активация на акаунт