Първокласници- 2023/2024

• 30 294
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Myki или телефон какъвто изберете. Моля имайте предвид, че от един момент нататък детето може да направи големи сметки с смс-и към игри и подобни. По тази причина ползваме план с ограничение до определена сума на месец за баткото.

# 451
Myki или телефон какъвто изберете. Моля имайте предвид, че от един момент нататък детето може да направи големи сметки с смс-и към игри и подобни. По тази причина ползваме план с ограничение до определена сума на месец за баткото.
Да, аз именно това искам - да огранича сумата и обажданията. Ама и на него да не могат да му звънят, че той е с бебешки акъл още... Какви ли ще ги свърши с този телефон...
все пак Myki Или телефон?

# 452
Това ще си прецените вие според детето. Аз вече съм забравила, но май телефон взехме след 3 клас чак, преди това си беше с часовник само. Оттам може да звъни на 2 запаметени номера.

# 453
  • София
Бяхме в Декатлон. Ние купихме един анцунг и два черни клина. Тениски бели нямаше за 7-8 възраст. Взех и едни тъмно сини маратонки за физическо.
За мобилен тел, обикиновено практиката е децата, които са на частна занималня, да идват и да ги взимат от училище.
Ако не, госпожите ги изкарват навън и родителя трябва да си го вземе сам.
За мобилен план се пита при оператор. Някога плащах на сина 10 лв месечно, като имаше 200 мин само за разговори и някакъв ограничен интернет.
Ако изхарчиш минутите не можеш да набираш повече и няма как да надхвърлиш лимитите.

# 454
С големия ми син ползваме точно такъв план тип ваучер към Виваком - зареждаме 5 лв, в който влиза определен брой минути. Ограничение на контактите, които да му звънят, или към които да звъни, има през самия смарт часовник, който не е MyKi, но на същия принцип. Приложение за сдвояване на часовника с родителския телефон, от което се управлява функционалността.
Moniii - доскоро беше чрез уверения от училищата, но вече олекотиха процедурата https://www.mlsp.government.bg/pomoshchite-za-uchenitsite-ot-vto … ya-ot-uchilishche

# 455
  • Варна
При нас са забранени и часовници. Ако имало нещо можело телефона на госпожата да ползва. Те ще бъдат нон стоп с учител.

# 456
При нас са забранени и часовници. Ако имало нещо можело телефона на госпожата да ползва. Те ще бъдат нон стоп с учител.
Сигурно сте в частно училище. И на нас в частното училище като ходихме така ни казаха. Честно казано раздвоена съм по въпроса. От една страна не си раздвояват вниманието децата, но от друга, от личен опит - има си случаи, при които детето трябва да може да се обади.

# 457
  • София
Не е само в частните това.

# 458
И в държавните е така.

# 459
Интересно, не го знаех, наистина. Значи добре, че не избързах с телефона преди родителската среща. Мислех да му купя, но беше в частно училище лятото и там не дават. Сега мислех в държавното да купя, но ако и там не дават...

# 460
  • София
При сериозна нужда, учителят се свързва с родител.
Смисъл от телефон в първи клас няма. Или ще стои в раницата или ще се загуби.
Ако детето има телефон, цял ден телефона стои в някой джоб, детето нито веднъж не го извади, не се обади, нито пък чуе звъненето и не вдигне телефона до 17.30, родителят, какво ли ще си мисли цял ден?
За мен лично би било ненужен стрес .

# 461
  • ту тук, ту там
Изключително съм доволна от факта, че не позволяват мобилни и часовници в училище. И джобни съшо не позволяват, то няма и къде да ги похарчат де, няма лавка, нямат и достъп извън двора.

# 462
Добре, благодаря за инфото. Ще видим при нас как ще е. Честно казано и мен ме притеснява това с телефона, че ще го загуби, или ще му хрумне нещо като да го "подари" на някое дете или нещо подобно.

# 463
О, да, в нашето училище също са забранени. Малкият засега няма. Баткото (сега ще е в трети клас) го ползва само извън училище, когато е без нас - по различни състезания, или когато играят сами с брат си до блока.

# 464
И нашата родителска мина..
С една дума ежедневието на децата остава подобно на досегашното в детската..
Оставяме ги на входа сутрин, нямат право да напускат пределите на училищния двор, винаги ще има учител с тях, имат закуска.
Ако някое дете не харесва закуските,  може да си носи храна в кутия от вкъщи.
На обяд имат меню в ресторанта,  пресичат улицата и са там.
След това занималня и си ги взимаме.
Телефони са забранени, часовници също непрепоръчителни.
Телефона на госпожата е 100% на разположение,  както за родители така и за децата ако има нужда.
Пари не са им нужни, няма къде и за какво да ги харчат.
Списъка с нужните неща е кратък, точен и ясен, стандартните неща,  тетрадки, химикалки, блок бял и цветен, моливи, ножичка,  лепило, подвързии и етикети...
Преди 15.09 ще направим кратка среща и с децата, да се запознаят и те с госпожата, ще ги въведе в училището и ще им покаже класната стая.
Много съм доволна от нашата госпожа,  това и очаквах ..
За почерпка, доколко я разбрах тя им подготвя някаква изненада.
А всяка майка/ дете  по принцип също носим кутия бонбони.
След това също ходим на почерпка всички- майки, деца, госпожи...
Успех на всички малки първокласници.
Дописвам се..
Разбрах от една майка,  че в офис на мобилен оператор са и казали, че спират да продават Myki.
Показвал много дефекти.
А други майки, с по- големи деца споделиха, че батерията не издържала цял ден и т.н .
Като цяло повече минуси, отколкото плюсове...
И пълна загуба на пари.
Да уточня, че ние също щяхме да взимаме, сега вече мисля, че не е нужен и ще изчакаме да видим как ще потръгне..
Имаме някакъв, може да го пробваме и него в даден момент ако има нужда..

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 00:22 от Sofi_to

Общи условия

Активация на акаунт