Първокласници- 2023/2024

• 30 009
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • София
В тези 130 лв влизат помагала, учебникът по английски и учебникът по испански.
Един баща каза, че ще даде един техен телевизор, дано стане. Иначе уж до 7 клас сме щели да си го мъкнем с нас. Grinning
За часовник тип мyki говорех аз.

# 631
При нас първият учебен ден ще е от 8ч. Викат ни поне 7.45ч. Първо ще има тържество, след което ще въведат първокласниците в класната стая, като госпожата ни помоли първоначално родителите да останем отвън. Тя ще се запознае с тях, ще си видят учебниците и след това вече може да влезем и ние да се снимаме.
За фотограф не съм се и замисляла.

Не съм чула да има някаква инициатива за дарение вместо цвете. Не съм подготвила нещо специално. Ще купя два букета -  за класната и госпожата от занималнята.

Събрахме по 30лв за помагала само. Засега друго не са искали.

Аз пък още си чакам да пристигне бялата риза на сина ми за първия учебен ден. Дано не се налага да търся друга, ако не дойде навреме.

# 632
  • Германия
Аз извадих голям късмет с времето вчера, беше направо лятно откъм температура, и имах едно комплектче клин и туника купено преди месеци, което се оказа прекрасен тоалет за първия учебен ден. То както в бяло не знам дали ще можем да го облечем отново преди да омалее 😅

# 633
  • София
И нашата родителска среща мина вчера - входът е безплатен, изходът - 200 лв. Днес събираха първокласниците на опознавателна среща в училище - моето, което нямаше никакво желание за ходене на училище и искаше да си стои в детската градина, излезе от срещата с ентусиазъм и с желание още утре да е пак в училището, не искал повече да ходи на градина. Дано се запази този плам, явно си е харесал учителките.
В нашето училище също има кампания парите за цветя за 15-ти да се дарят за Царево, но аз мисля все пак освен дарение да купя по едно цвете за двете учителки.

# 634
  • София
Ех, а на нас ни казаха- не купувайте цветя, по-добре парите да отидат за телевизор. Да плачеш ли, да се смееш ли. Grinning

# 635
  • София
Sea, за какво е тоя телевизор? В смисъл към нещо ще го включват, за да е като дисплей ли?

# 636
Ех, а на нас ни казаха- не купувайте цветя, по-добре парите да отидат за телевизор. Да плачеш ли, да се смееш ли. Grinning
И аз разсъждавам по същия начин Grinning

# 637
  • София
Sea, за какво е тоя телевизор? В смисъл към нещо ще го включват, за да е като дисплей ли?

Да, към лаптопа.

И аз разсъждавам по същия начин Grinning

Ами като гледам всички други за благотворителност събират, само ние за телевизор...

# 638
  • Германия
На нас ни раздадоха програмата за учебната година, от утре са по нея. Имат 23 учебни часа, от тях 2х спорт, 1х труд и техника (не знам вече как му се вика 😅), 2х религия 🤯, останите часове са по основните предмети. Понеделник им е най-лека програмата.

# 639
  • София
При нас петък е най-лека програмата. Бг, Музика и Рисуване. Предполагам, че Испанския може да им го сложат тогава.

# 640
  • София
Ние днес имахме втора родителска среща. Допълниха някои неща, които не бяха казани предния път. Представиха се учителите по рисуване и физкултура, уточнихме в колко часа трябва да бъдат сутрин в училище- г-жата ще ги посреща в 7.45 всяка сутрин докато свикнат да влизат сами. От понеделник вече ще работи стола. Но и да си носят храна в кутийка. Да се зареди раницата/мешката за физическо с три бели тениски и маратонки. Да надпишем и подвържем всичко, програмата и допълнителните помагала в петък ще вземем. Ние събирахме по 100 лв. В някакъв момент ще сменим щорите, а един баща подари принтер.

# 641
  • София
При нас рисуването и физичискето ще ги води класната. 😃

# 642
  • София
Нашата паралелка се води с изобразително изкуство, затова има отделен учител.
Догодина вече ще имат и английски език.

# 643
  • София
Нашите и сега ще имат, но казаха, че ще е само устно, няма да пишат нищо.

# 644
При нас в 1 клас английският е устен, втори клас вече учат как се пишат думите, набират лексика и учат словосъчетания, в трети клас започват граматиката.

Общи условия

Активация на акаунт