(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 54)

• 48 091
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Както вече писах, сортът е неизвестен. Взимам семенцата от доматите, които купуваме от магазина зимата. Не са черита, някакъв тип дребни домати на клонка са. Сто процента е някакъв устойчив гмо хибрид, подходящ за индустриално отглеждане. Вкусово и като добив се представя идеално и в домашната градина, устойчиви и силни разстения прави , абсолютно непретенциозни.

# 436
Космос, който трябваше да е червен . Много ме е яд, исках го червен, че и специално го поръчах 😠😄.
Тагетес, които трябваше да е бял . И тук ме е яд, защото купих 2 пакета чак, а те жълти 😠.И самият вид не ми харесва много големи и високи  стават.

# 437
  • София
Морковелка, хубави са цветенцата! И аз дондуркам такъв тагетес и вербени от края на март и са до никъде. Тагетеса го спасиха охлювите, от около 20 корена остана 1!
Снощи ходихме до градината, преди поредният потоп. В понеделник пак е валяло многоооо!
За три дни всичко е дръпнало - пиперът е все така накъдрен и малък, но се кани да цъфти. Интересно, при толкова влага би трябвало да направи листна маса, но не. Патладжаните са се посъвзели, на зелето климата това лято му е екстра. Сложих мрежа за краставиците, има два корена оцеляли корнишони от първите, а след това на два пъти съм сяла, поникнали са. Засадих поредният дар от комшиите - още 3-4 корена краставици (Гергана), червена ряпа и многогодишен чесън. Посях още един ред фасул за зелено, попривързах доматите. Добре са, цъфтят, но завръз има тук-там, основно ръгбито. Идеал, толкова родовит домат, никакъв го няма, а биволското сърце - по един брой на корен засега. Детето напръска цялата градина, както писах с листен тор+Нимазил+Фитосев

Скрит текст:
Такива са единици:

Има два-три корена с такива, но не са болни, знам, че е неправилно опрашване:

И младият градинар, който вчера беше сготвил и каза, че му липсват хубави домати за менюто Simple Smile

# 438
  • Перник
При нас не е валяло от нощта на събота срещу неделя.
Вече 2-3 дни имаме узрели малинки, но като цяло са мо-малко от миналата година.
При ягодите приключва първата реколта и започва втора.
Имам 2-3 доматчета, останалите цъфтят. Краставиците също. Цяла пролет сея краставици, и те взеха, че поникнаха в последните 2 седмици Grinning

Касисът ме изнерви, много пипкав плод Joy Досега не ми пречеше, но вече взе да ражда повечко и трябва да се бере и прави нещо. Правя го на компот, че мъжете го харесват, но не мога да кажа, че съм изчистила всички миниатюрни дръжчици Stuck Out Tongue Winking Eye

# 439
Фасул до кога може да се сее? Имам един останал пакет лилав фасул, който така и не занесох на баща ми. То сега няма и място, но след картофите може ли или ще е късно. Като се сади зелето може ли и фасул тогава. Или сега да му го занеса и да го набутам между нещо🤔.
Моя разсад зеле и карфиол много зле се развива. Определено не трябваше да бързам и да го сеем в земята. То стана и късно за нови семена май да се слагат. Така като го гледам няма и хубави корени, че да се пикира.

# 440
Откъснах няколко малинки, но още са полузелени, растенийцата са ниски, но се стараят. ММ обяви, че днес ще се ядат тиквички, не мога да го уговоря да ги остави да пораснат повече, не искал да стават тикви Rolling Eyes Към 12см са, но изглеждат напълно пораснали на дебелина, чудя се сорт ли е или е от времето, поливането или какво, не се удължават.

# 441
  • София
Здравейте, може ли да помоля опитно око да погледни снимките на доматите ми и да даде съвет за колтучене... Трябва ли ли нещо да режа и кое точно🙈😊😊😊
Скрит текст:

Скрит текст:

Повечето растения са така раздвоени, разтроени тази седмица....

# 442
  • София
Angel_Dust и при моите има доста с два върха тази шантава година, оставям ги. Чистя култуците и привързвам. Растенията изглеждат много добре, дано започнат да цъфтят и връзват. Ако не сте в район с много валежи, не поливайте много. При сухо време веднъж на 5 дни е добре, а ако стане изключително горещо- на три дни.

# 443
  • София
Мерси, то ако не вали веднага става яка жега, за три дни сигурно ще се гътнат, миналата година ги поливах лятото всеки ден😅🙈

# 444
Аз бих ги премахнал така.

И моите домати така се опитват да пуснат втори връх, но аз го режа.

# 445
  • Бургас
От началото на сезона все нещо правя в градината и вчера като влязох- изведнъж я видях !!!- доматите "сърца" в оранжерията имат завръз само на първа китка. Доматите Финал -1 връзват непрекъснато по нещо, стараят се да се затапят и са до коляното ми /добре, че съм висока/, а всички домати навън нямат никакъв завръз. Ама никакъв. Не повярвах на очите си. Но.....да става каквото ще. Щеше да ми е много смешно, ако не беше тъжно. Ще им дам шанс...

# 446
Аз бях оставила оранжерията празна тази година, но...... днес засадих 13 корена домати. Надявам се, поне те да станат и да имам за салата до късно. Всъщност надеждата умира последна, мисля, че и на село ще има, все пак болните унищожих мисля на време.

Армерия, финалът са такива, ниски и самозатапващи се на 3-4 китка.

# 447
И ние сме засяли към 200 корена домати, а като се огледам - цветчетата изсъхват и падат на доста от тях и завръз виждам само на първа китка, а нагоре няма никой. Уж здрави и мощни станаха корените тая година, а засега не съм обнадеждена за добра реколта.

# 448
Аз отгледах около 150 корена, вече са към 70, без да броя днешните. Ако оцелеят ще имам домати. Трябва да отидем тия дни. Да знаете как се поливат дините? В момента цъфтят и имат доста завръзи,най-големите са колкото юмрук, най-малките колкото нокът. Какви грижи искат от тук на сетне?

# 449
  • София
briz, ако не ти е жал, на някой корен, на който са по-малки завръзите динички, премахни първия. Така растението изхранва повече на брой, по-средни плода. Това е тайната, с която баща ми едно време произвеждаше камиони средни, почти еднакви дини, за разлика от другите с грамадни по и над 15 кг.
Като грижи - редовни поливки, ако има нужда в тези дъждове. Следене за въшки и брашнеста мана, общо взето, ако третираш доматите, минавай и дините.

Общи условия

Активация на акаунт