Пълен Глад 2

• 38 184
  • 555
  •   1
Отговори
# 105
Таня, съгласна съм за дребните животни. Все пак те се доближават до човешкото тегло. Друго си е да ядеш млякото, предвидено да превърне едно теленце от 30 кг. до 300 кг добиче за година.. смятай тези хормони какви са..
Но аз се пазя от животинския протеин в това ми състояние така или иначе. Нещо може риба.. но откакто ям тази купа и рибата съм ограничила, да не ми се събира. Иначе ти кажи какво пише в книгата, аз по протоколите които четох, видях че докторката не препоръчва консумацията на други животински, освен млякото в купата.

Йоко , аз или си правя зеленчуков фреш или simple smoothie - вода, сок от лимон, малко растително мляко, половин манго и лъжичка спирулина.

# 106
Ea, не помня подробности от доктор Катерина Кузмина, а и книгата й е в мазето. По всяка вероятност е клоняща към веган или вегетарианство , следователно не е по мой вкус. На доктор Марк Хайман "Яж мазнини и отслабвай" също е там, нищо че е по моя режим. И той не ми е по вкуса, но е изключително интересен и ми е бил полезен за много неща.
Помня нещата, които са ми от полза и по вкус.
Крем Будвиг е точно от тях, отговаря на моя вкус и начин на хранене. Не мога да си простя, че съм го забравила. Но книгата на Кузмина няма пак да я чета, на друга вълна съм.
Храня се палео , нисковъглехидратно , интервално ( 20/4) и гладуване 24-36. Кратки периоди (2-3 седмици) на кето, но съм кетоадаптирана.
Този спирулина го опитвах преди много години и го подарих. Не е за мен, не ми е по вкус.
От тогава ям/ пия неща, които и баба ми е яла/пила. Моят стомах на телец не признава течна храна и не признава никакво залъгване, само сериозно и истинско хранене. Номера да запълниш стомаха с леген салата също не минава. Може да е малко, но "плътна" и засищаща храна.

# 107
Може ли точната рецепта за крема на д-р Будвиг?

# 108
Аз мисля, че с Таня говорим за две различни докторки, но е вероятно д-р Кузмина да препоръчва рецептата на д-р Будвиг - немска биохимичка от миналия век, открила полиненаситените омега 3 и омега 6 киселини. И забелязала пък, че прясното меко обезмаслено сирене кваркът (или котиджа, или рикотата, или изварата) съдържа същите вещества като много противоракови лекарства от някакви си там сулхидринови групи. И твърди, че смесването на такова сирене с ленено семе и ленено олио върши някакви биохимични чудеса в организма ни и води до възстановяване и регенерация на клетките.. това е историята. Йоко, аз мисля ти пратих рецептата на лично.

Моля Таня да сподели рецептата, която тя знае за крем Будвиг Flowers Hibiscus или е забравила рецептата Таня, не разбрах ?? Simple Smile

# 109
И аз искам рецепти, моля!

Еа, извън темата но допускам имаш мнение и препоръка за справяне с гадене.
Не е от бременност, не съм сто % сигурна, че не е от стомаха но пък допускам, че е на нервна почва. Свързвам го и с периоди  много преди ПА. Това са ми само предположения.

# 110
И аз искам рецепти, моля!

Еа, извън темата но допускам имаш мнение и препоръка за справяне с гадене.
Не е от бременност, не съм сто % сигурна, че не е от стомаха но пък допускам, че е на нервна почва. Свързвам го и с периоди  много преди ПА. Това са ми само предположения.

Hug имам мнение, ми как Simple Smile обаче е трудно да се отговори, понеже чревния микробиом е цяла вселена. Като цяло има ли такива позиви, нещо с чревната микрофлора не е ок. На мен ми се е случвало от нервност, от бактерия, било ми е и предизвестие за таз мойта хубава диагноза в момента..
Ако е несериозно гадене - оправя се с лимони. Ако е средно сериозно гадене - оправя се с около седмица на морковен сок, ограничаваш другата храна и после почваш пребиотик с пробиотик ; или почваш прием на тройчатка - убива паразити в стомаха. А ако е сигнал за нещо по- сериозно .. наред може би с изследвания, които да се пуснат, пак се пие сок от моркови, но вече в по-голямо количество 2,5 кг на ден поне моркови на сок,  за месец и половина до 3, храна си ядеш всякаква и каквато ти е вкусна, важно е да няма пакетирани храни, бяло брашно, захар и всякакви преработени меса.

Това съм събрала от моя опит, дано нещо да ти е от полза Hug
На твое място бих почнала с тройчатката и всеки ден морковен сок, хубаво леко хапване (ти си знаеш кое не ти дразни) , про и пребиотик. Просто- минавала съм го това и знам как съм се оправяла.. и аз преди няколко години мислех, че правя паник атаки, а всъщност бях лепнала бактерия от една болнична операция Hands Thumbsdown

Много офтопик станаха нещата, извинете ме.

Рецепта за купа на Будвиг

https://www.cycleforyourlife.com/the-budwig-protocol/

Слагаме в блендер:
Котидж, рикота или кварк - 2 сл с връх
Ленено олио 1 сл

Миксира се, докато не се получи еднородна смес

Смила се златно ленено семе - 1 сл или 2 сл-  намерих го и с двете количества. Към смляното семе се добавя млечната смес.
И най-накрая - добавяме плодчета каквото обичаме и малко подсладител на вкус ако желаем - органичен мед, агаве, кленов сироп, стевия, кой каквото обича Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 19:46 от Ea_

# 111
Крем Будвиг е популяризиран във Франция от доктор Катерина Кузмина. Има и асоциация.
Ето тук има информация и идеи
https://www.kousmine.fr/la-creme-budwig/
Аз зная тази рецепта
4 л извара
2 л ленено олио (може и орехово)
Сок от половин лимон
1 банан ИЛИ 1 л мед
2 л пресно смлени зърнени по избор ( елда, овес,просо,ориз)
2 л пресно смлени семена и ядки по избор (лен, сусам, слънчоглед, тиква,орехи, бадеми, лешници....)
Сезонни плодове
Беше много популярен и май все още е. И не е измислен от Кузмина и си носи името на откривателката.

# 112
Аз само това намерих като рецепта: 100 гр прясна извара се смесва с 5 мл ленено олио.  Друго което прочетох е 250 гр ленено семе с прясно изцеден плодов сок за цял ден .

# 113
Крем Будвиг е извара и ленено олио в съотношение 2 към 1 т.е. 4 лъжици извара и 2 лъжици ленено олио. Това е крема. Всичко останало е някаква интерпретация.
Нормално е да се добавят изброените в предишния ми пост неща: млени зърна, семена, ядки, плодове. Щото като нищо крем Будвиг мога да сложа върху тлъста пържола и хич няма да го мисля как му се вика на този "крем".
Идеята е за лечение и комбинация между извара и ленено олио имало лечебни свойства.
Лично аз мисля, че трябва да се разделят и да има понятия "крем Будвиг" и примерно "купа/закуска Будвиг". Хич няма да се нахрани човек с 4 лъжици извара и 2 лъжици ленено олио, но поне придружаващите неща да са прилични: ядки, семена, плодове за тези, които ги ядат. Нещо което държи сито 4-5 часа.
От тук нататък е според цел, вкус, здравословно състояние, активност и портмоне.
Това с ленено семе ( 250 г е огромно количество) и сок освен подрискв@не не виждам някакъв друг ефект. То това е от личен опит, наложи ми се веднъж да тичам, много бързо да тичам до първата тоалетна след комбинация мляно ленено семе, банан и кисело мляко.... преди много години.
Крем Будвиг е за лечение и се съобразява и с храненето през останалото време.
В моя случай отговаря на начина ми на палео хранене: козе сирене/извара, ленено олио , ядки и семена пресно смлени. Подслаждане и плодове е 2 лъжици "конфитюр" ( плод и агар-агар или чия) от боровинки. Не мога/ не ям сурови плодове, а и от плодове ям само боровинки,манго и кайсии.

# 114
А днес пък на какъв интересен призив от страна на Енджи Касабие попаднах, докато си скролвах в Инста : на който здравето му позволява между 16 и 21 часа всеки ден за между 3 и 6 дни да изкара без вода и без храна. Това бил начин за изчистване на всеки орган в тялото.
Може би има някаква логика. Знаете ли, че именно в Близкия Изток нивата на ракови заболявания са или най-ниските или едни от най-ниските в света? И това при все консумацията на захар в тези държави.. и меса и теста.. Една от теориите е, че тези хора ги спасява именно екстремният им фастинг по време на техния Рамадан.
Мисля си, че е абсолютно постижимо. Бих направила такова предизвикателство за седмица и след това превключа на 72 часа на вода.. и после превключа на друго.. например джусинг или плодуване на кето плод..и после на друг детокс.. и така до безкрайност Stuck Out Tongue Winking Eye

# 115
Никога не бих гладувала без прием на вода. За мен водата е здраве. Мисля че ако трябва да сложим на кантар по-добре  повече вода, отколкото малко вода. Ние сме вода.

Като гледам как се практикува Рармадан не мога да повярвам на полезността му. Цял ден глад, а после безобразно тъпчене.

# 116
  • София
Никога не бих гладувала без прием на вода. За мен водата е здраве. Мисля че ако трябва да сложим на кантар по-добре  повече вода, отколкото малко вода. Ние сме вода.

Между 16 и 21 часа са 5 часа. През нощта със сигурност човек гладува и прекарва без вода по около 8-9 часа, тялото ни е приспособено към такива паузи, дори са препоръчителни.

Иначе и аз не разбирам Рамадан като фастинг, особено екстремен. Просто се обръща времето на хранене.

Има и нещо друго - всеки човек е различен и гладуването му се отразява по различен начин. Например аюрведа не препоръчва продължителни гладувания (повече от 2 дни) на типовете вата (въздух) и пита (огън). Само за тип капа са подходящи 3 и повече дневни гладувания.

# 117
Никога не бих гладувала без прием на вода. За мен водата е здраве. Мисля че ако трябва да сложим на кантар по-добре  повече вода, отколкото малко вода. Ние сме вода.

Между 16 и 21 часа са 5 часа. През нощта със сигурност човек гладува и прекарва без вода по около 8-9 часа, тялото ни е приспособено към такива паузи, дори са препоръчителни.

Иначе и аз не разбирам Рамадан като фастинг, особено екстремен. Просто се обръща времето на хранене.

Има и нещо друго - всеки човек е различен и гладуването му се отразява по различен начин. Например аюрведа не препоръчва продължителни гладувания (повече от 2 дни) на типовете вата (въздух) и пита (огън). Само за тип капа са подходящи 3 и повече дневни гладувания.

Благодаря ти
направих си малко информационна екскурзия. Вата доша съм безапелационно. Ако можех да не пия дълго време  щеше да е през нощта.

За водата пия по малко почти всеки час. През нощта също пия, будя се самостоятелно  да кажем на три часа и пак по-малко. Ако не пия ми прилошава, лошо ми е на стомаха, почва да ми стърже все едно не съм яла 1000 години, много ме мъчи рефлукса. С вода сякаш измивам онова което ме дразни ,  но той моят стомах  е много компрометиран по принцип.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 20:17 от _re_ge

# 118
  • Пловдив
Според мен се имат предвид между 16 и 21 чАса, а не между 16 и 21 часът (часА).

И аз съм го срещала онова твърдение за Близкия изток и раковите заболявания, обаче и да има нещо вярно, едва ли сравнението е изравнено спрамо възрастта на населението. В повечето близкоизточни държави, бедни или богати, имат по повече деца и населението е младо в сравнение с европейското и северноамериканското. Т.е. не е все едно Х случая на рак на У хиляди души на година в популация със средна възраст 40-50 години и относително много старци и в такава със средна възраст 20-30 години.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 20:00 от Магдена

# 119
Ами да- това всъщност се води сухо гладуване, което трябва да е с времетраене най-малко 16 часа (не 16:00 pm Simple Smile, pkrassimira - какво стана с твоя познат, който прави плодуванията?) Един йогин ми е казвал, че го практикува това сухо гладуване и то без прекъсвания, дни наред.
re_ge - това - пълен глад и после наплюскване не звучи здравословно, да.. и все пак статистиката си е статистика. Значи въпреки тази нездравословна евентуална стъпка (защото не знаем кой как яде, ако след 21 часа гладуване хапнеш фурми, леща с булгур и т.н, табуле...си правиш точните неща), пак има статистически ползи за здравето. Значи върши работа. Аз бих го пробвала. Честно казано аз съм от тия дето не обичат кой знае колко да пият вода - предпочитам да си я набавям от зеленчук и плод... та може би ще издържа 21 часа.. това е все едно да вечеряш в 6 и на следващия ден в 3 следобяд вече може да си правиш кафе, фреш, плодова купа или друг десерт.. после пак вечеря.. какво толкова - лесно е Simple Smile
Магдена и това е вярно, макар, че мисля, че има някакво изчисляване при смъртностите.

Общи условия

Активация на акаунт