Пълен Глад 2

• 38 157
  • 555
  •   1
Отговори
# 90
Re_ge значи ти така или иначе си на режим с 20-24 паузи между храненията и това ти е ежедневие, храниш се казваш здравословно. До колкото знам гастрит не се оправя с гладуване само на вода, но освен този твой хроничен гастрит, имаш ли някакви други оплаквания, страдаш ли от настинки често, как си с имунитета? Разбрах, че като цяло - не и се чувстваш общо взето добре от режима с едно хранене на ден (20-24 часа постоянен фаст).

# 91
Изключително рядко боледувам, имам го предвид не е куртоазия. Имам изключително висок титър НК клетки. Често,  когато вкъщи се боледува вкупом, аз не закачам нищо. Но ако се разболея, т.е. имунитетът ми е спаднал, това става след много борба на организма ми да се справи с проблема и след като се предаде все пак - тогава наистина боледувам по-тежко от домашните. Но пък е един път на 4-5 години.

Хроничния гастрит не се лекува по принцип,  няма начин да се излекува, това е състояние на стомаха , лекарствено се влияе  върху последствията , не и върху компрометираната лигавица и по хранопровода заради рефлукса. По-малкото хранене, подборът на храна оказват много положителен ефект. Стресът , смяната на сезоните - са нещата които влошават състоянието, но това важи за всеки гастритник и човек по принцип. Просто моят стомах се оказва по-деликатен. Аз целя да минимизирам лекарствата и с това се справям доста добре. Т.Е това хранен един път на ден и многот вода прави най-възможно доброто за състоянието на стомаха ми.

# 92
Извинявам се за включването, че не е по темата.
Излекувах се от гастрит с много киселини, болки и подуване с много строго двугодишно разделно хранене, 3 рядко 4 пъти на ден.
Докарала се бях до положение след анорексия и булемия.

# 93
Излекувах се от гастрит с много киселини, болки и подуване с много строго двугодишно разделно хранене, 3 рядко 4 пъти на ден.

Сподели ориентировъчна схема на разделно хранене с която си се излекувала ,ако може! Имам този проблем и търся по-мек начин да се справя,без лекарства.

# 94
Нямах схема.
Скрит текст:
Просто спазвах стриктно принципите. Има много информация. Ще снимам следобед две книжки, по които се водех. Вътре има таблици за съвместимост на храни.
и спазвах интервали между закуска, обед, вечеря. Хапвала съм плод следобед, ако ми е било гладно но пак с необходимото отстояние от обед и вечеря. Майка белеше всичко, от плодове до зеленчуци, аз само което ми дразни. А и не следях количествата, до насита, но пък се отслабва.
Майка също е била на РХ и имаше същия ефект.

# 95

Какво извиняване за включване, това е свободна дискусия Hug а ти имаш много какво да споделиш, преборила толкова сериозни състояния .

И имаш сила да погледнеш на глада под нов ъгъл, като лечение, следиш темата, пренастроила си най-трудното - психиката си. Ти си за пример, браво! Heart

# 96
Имам няколко (2-3-4) кисти на едната гърда. Според лекаря не трябва да се притеснявам.
Дали с гладуване, или ако премина за известно време само на зеленчуци и плодове ще се махнат?
Отделно имам проблем и с херпес. При силен стрес, притеснение ми излиза за по-малко от 24 ч.
Ако реша да опитам колко време трябва да продължа да се храня така и кои зеленчуци и плодове е най-добре да консумирам?

# 97
Йоко, според мен ще помогне ако правиш 1 месец всяка седмица 72 часови + суровоядство в останалото време, като наблягаш на кръстоцветни.. дори опитай поне 3 месеца да ти продължи суровоядството,. Отделно има един хиропрактик от САЩ, който казва, че при много жени кистите в гърди и яйчници изчезват с прием на повече йод. Той се оказва понижава естествено естрогеновоте нива и.. дълга и шорока, та - пий на добавка морски келп - водорасли. Но! Това с йода е само решение за жени без проблем със щитовиднна жлеза.

Морски келп е подходящ и при анемия - имаше тук дами, които споделиха за такива състояния

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 09:28 от Ea_

# 98
Здравейте!
Реших да опитам гладуване по-дълго от 24 ч. Планувам 40 часа. Последно вечерях в четвъртък 20 ч. и по план ще обядвам в събота в 13 ч.
В петък сутринта изпих чаша вода със спирулина и досега само чиста вода. Не изпитвам глад. Притесняваме как да започна и с какво да се храня утре?

# 99
Аз знам че се, започва от салата стъргани моркови може и със зеле подправени с лимонов сок...те били като четка за червата. Следващо хранене малко  задушени зеленчуци, билков чай, неподсладен. И така първия ден. Втори ден можеше и млечни май към зеленчуковите. Приветстват се смутита.

# 100
Аз, както споделих и преди, в момента правя всяка седмица мин. 48 часа на вода. Първото, което хапвам е някакъв червен плод, после салата или безглутенови овесени ядки със сушени сливи и ленено олио/зехтин, или купа на Будвиг с ленено олио - първия ден ям такива неща...добре се чувствам и докато си правя гладуването не усещам глад

# 101
Този крем Будвиг ( така му викат франсетата, много популярна тази Катерина Кузмина!) от години привлича вниманието ми, но като стигна до банан ИЛИ мед ми се отщява ( и двете мразя). Още не съм намерила алтернатива.
Хм, май да. Правя един конфитюр с манго и дюла с агар-агар, без подсладители. Може да стане с козе/овче пресно сирене и ядки/семена.
Благодаря,че ме подсети за него.

# 102
Таня, аз го хапвам от съвсем скоро, заради противораковите уж свойства на рецептата, ама ми действа много добре. Не ям млечни като цяло, обаче намерих котидж без лактоза, което ми понася. Мисля, че в нейната рецепта тя залага на нискомаслени - котидж, извара, кварк и др такива. Аз си слагам боровинки и малко или агаве или кестенов мед ( той е горчив)

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 16:44 от Ea_

# 103
Ea, мед не ям не защото е сладък. От две пчеларски фамилии съм и все с мед са ме лекували (и задавяли като малка), което е достатъчно за цял живот. Бананите и самата миризма ми е неприятна. И за това съм подминавала винаги крем Будвиг. Чела съм книгата на лекарката и зная полезностите му. Сега се сетих, че дюлата е плод с изключителни свойства и вероятно е добър заместител на банана. Една африканка ми каза, че с дюли успешно замествали картофите в техния край и ми се стори много интересно.
Не си ли опитвала козе/овче пресно сирене или кисело мляко? Човешкото тяло реагира по различен начин на млечни от дребни животни.
В моята книга крем Будвиг  е  с нещо като гладка/кремообразна извара (fromage blanc на френски).
Утре ще тичам за козе пресно сирене, ядки и семена имам, както и моя "конфитюр" и ще закусвам това лятото.
Направо бях забравила за този крем! Добре ще ми се отрази свежа закуска.
Дано и на теб ти е от полза.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 18:23 от tania6

# 104
Моето гладуване беше планирано да бъде прекъснато с: прясна извара смесена с ленено олио, две сварени яйца и шепа домашни ягоди. Но щерката изяла ягодите, а прясното мляко беше свършило още в 8,10 ч сутринта. Та накрая си направих салата от два малки розови домата, половин връзка магданоз, две стръкчета зелен лук, конопено семе, зехтин, сол и лимон, две сварени яйца с половин авокадо, лимон и сол и няколко зелени маслини.
По-късно вече купичка ягоди. За вечеря салата от моркови и червено цвекло и яйца с авокадо.
Тази спирулина такъв неприятен мирис и вкус има? Едва изпивам чаша вода с тази приличаща на тиня вода 😂

Общи условия

Активация на акаунт