Пълен Глад 2

• 36 821
  • 546
  •   1
Отговори
# 375
Аз съм на фаст 72 ч- вторник, сряда, четвъртък. Чувствам се супер.

# 376
  • Los Angeles CA
И аз гладувам вече 48 часа. Не знам, колко ще направя още, че ми е напрегнато ежедневието, чакам този стрес да свърши.  Бих искала да попитам dolce,  да сподели как се захранва, по принцип.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 20:14 от lindor

# 377
Lindor, на 48 часа съм и аз дотук. Писала съм и преди, за няколко дни фаст аз нямам специално захранване. Продължавам си с ВМ-НВХ. Примерно консерва сардини с ябълков оцет, може малко авокадо или маслини. Яйца или месо. Ям в нормални количества и без да преяждам. Все едно не съм била на фаст.🙂

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 21:42 от dolce miele

# 378
  • Los Angeles CA
Благодаря за отговора, dolce !

# 379
  • Los Angeles CA
За да раздвижа малко форума да попитам.
Не знам дали сте обсъждали въпросът за клизмите, но ми е любопитно, дали сте за или против преди дълго гладуване.
Аз лично никога не съм правила, но  по-дълго гладуване от 72 часово също не съм правила.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 05:30 от lindor

# 380
  • Sofia
Аз съм за тях 👍🏻
Особено когато дни наред не се яде нищо.
В червата се задържат дълго време хранителни отпадъци.
Правила съм ги когато съм била на плодолечение по метода на Лидия Ковачева.
Ползвам накрайника на душ като се махне слушалката,само се допира до ануса,не е както иригатор.

# 381
Aз не правя клизми преди гладуване. Не съм забелязала в червата да ми се задържат "отпадъци" дълго време. Дори при дългото 11 дни гладуване през повечето дни си ходех до ВЦ без проблем. Естествено, консистенцията и количествата се променяха, но не съм останала с впечатлението, че перисталтиката просто спира с последното хранене преди гладуването...Да, при гладуването не се приема храна, но това, което съм яла преди това, мисля, че си се обработва нормално.
Не съм против клизмите по принцип, просто аз не правя.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 15:00 от dolce miele

# 382
Аз съм твърдо За, както и преди съм писала.
Тази година правих редовно, и по време на гладуванията и извън тях и смело мога да кажа, че особено тези с кафето детоксикират организма както нищо друго. Понесох ХТ сравнително леко, и да съм чувствала нещо като грип или настинка, е било в рамките на часове. Сега, след последния престой в болница, нещо не ми понесоха тези антибиотици и получих някакви странични ефекти, веднага включих клизмите на помощ и усетих колко ми се стабилизира организма.

Момичета, почвам 5 дни разтоварване, но ще съм на фреш от морков, после зелени смутита, не на пълен глад. Може би след Коледните празници ще направя едни 48 часа около Пълнолунието.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 06:05 от Ea_

# 383
Как изкарахте празниците, гладуващи войници?! Yum
Аз мога да кажа, че откакто правя редовните гладувания.. трапезите не са същите за мен, количествата храна.. отделно вкусовите ми предпочитания се промениха. Изобщо редовния глад променя доста неща - и в битието и в съзнанието.

Слушах наскоро пак моята любима докторка - говореше за това защо редовният режим с 24 глад и ОМАД НЕ Е ок за жените - много резултатен е при мъжете, но ето защо жените дългосрочно влизат в задънена улица, ако се хранят веднъж дневно :
(уточнявам, че тя препоръчва ОМАД и не е против 24 ч. глад/ 1ч. хранене, но препоръчва това да става в някакви определени прозорци)
1. Защо фастингът според нея работи - защото той повтаря навиците на пра-дедите ни, които са имали дни с улов на пиршество и дълги периоди ,по време на които са гладували. За да направят следващия улов, хората е трябвало да превключат на кето енергия, след което пак са гуляели, и един вид.. тя говори за това простоянно "превключване" на вида гориво в организма - това било райско нещо за метаболизма.
2. Когато се влиза в режим на постоянен ОМАД, не осигуряваме това разнообразие на организма си - нямаме генетично заложено тази предразположеност да гладуваме ПОСТОЯННО за дълги периоди от време
3. За жените проблемът идва допълнително от играта на хормоните - естроген и прогестерон.

Двата хормона се повлияват много различно. Естрогентът е супер щастлив от гладуването, както и тестостеронът. Обаче прогестеронът.. той тотално се удавя от редовния глад ( говорим за примерно половин, една година ОМАД) Жените почват да губят прогестерон до плашещи нива. А когато този хормон е силно намален в женското тяло започва
- трудно заспиване
- косопад
- стрес и паник атаки
- не можеш да успокоиш мозъка си и тялото си
- започва отново напълняване

Жените имат прилив на тестостерон около овулацията си само. В първата половина на женския месец важен е естрогенът, а във втората прогестеронът.
В първата половина на месеца общо взето може да се натоварвате яката- и със спорт, и дълго да гладувате - всичко което сваля глюкозата, сваля инсулина - това е ок за естрогена и той ще ви е благодарен.
Обаче дойде ли втората половина на месеца и времето, в което прогестеронът работи, тогава става тегаво- кортизолът се вдига, изтощението от тренировки идва бързо, прогестеронът спада ако се претоварим физически и допълнително спада и от гладуването.
Пелц казва, че сме по-податливи на инсулинова резистентност седмица преди цикъла ни. ПРОГЕСТЕРОНЪТ ИМА НУЖДА ОТ ГЛЮКОЗА, за да се вдигне. И именно тогава е момента да хапнем повечко, здравословно сладичко, хубав въглехидрат.

Отделно жените след 40 имат нужда от доста повече протеин от преди това. Протеинът е най- важният макрос, според докторката. А при ОМАД (тъй като тялото има нужда от някакво определено количество протеин, за да се активират аминокиселините в мускулите и да правят тези мускули силни, стабилни и т.н) трудно може да се набави това количество само с едно хранене.

Доста полезна информация ми се стори това и ви я споделям, надявам се да сте изкарали Коледата уютно и сега да се стягате за весело посрещане на 2024 Revolving HeartsBalloon

# 384
Като човек практикуващ ОАМД  в рамките на последните 35 години мога да кажа че всичко това е спекулация въз основа на някакви предположения, които обаче са едно голямо нищо като знаем че в медицината 1+1 никога не е равно на две и че ние хората сме тотално различни като организми, като навици, като усещане.
Винаги съм била доста физически активна, много  по-здрава и добре изглеждаща от жени, хранещи се доста по - редовно от мен. Що касае прогестерона и естрогена съм на 55+ и и все още не съм в менопауза, а в темата за перимено са масово на 40+ със симптоми, ИР дори няма да коментирам. Така че няма как да бъдат направени такива глобални изводи кой вид хранене за кого е полезен. Моето лично  виждане  е че с възрастта намаляването на храната носи само ползи, но това важи само за мен. Има хора които като пропуснат хранене буквално изнемогват. Те така са свикнали, не могат като мен, аз не мога като тях. Няма правилно и грешно, има подходящо и неподходящо. Всеки сам го открива лично за себе си.

П. С. Участвала съм в рамките на последните десетина години е две проучвания на водещи европейски фармацевтична компания. Първата беше свързана с превенцията на диабет (фамилно съм обременена), втората свързана с навлизане в перименопаузата. Никой от лекарите не остана шокиран от начина ми на хранене. В последното проучване освен изследвания тип  медицински, ми правиха и такива свързани с тегло и изчисляване на мускулна маса на всяка част на тялото и крайниците, изчисляваха ми индекси всеки месец, които трябваше да поддържам в определени рамки за да не изляза от програмата. Всичко ми беше ок, не съм променила нито начина си на живот нито на хранене. Това е доста красноречив пример че всичко в много индивидуално.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 02:59 от _re_ge

# 385
_re_ge, в коя част на деня ти е ОМАД?

# 386
Индивидуално си е наистина, като въпросната докторка и авторка също набляга на това - всеки да пробва и да види при него кое как и да нагажда, само фаст да има там редовно в някаква форма.
Да не забравяме че нейната клиентела е основно от американци, ако ме разбирате... Не можеш ги хвана хем да си дават парите, хем да не им даваш решение на готово. Те ако можеха сами да си планират и решават, няма да се озоват в нейната клиника или в платената ѝ програма.
Иначе като игнорираш промотирането на дадени продукти и че някои неща са трудно приложими за работеща жена, има резон в нейните разсъждения. Вземам си от тях само които ми влиза в работа.

# 387
Колко е приятно и хубаво, че я има тази тема и вас, че споделяте опит, знания и мнения. Само тук мога да кажа как се храня и колко време не се храня.
Пожелавам ви да сте най-вече здрави, щастливи, обичани и обичащи!

Сока от солена туршия (карфиол, морков, ерелмас, зелен домат) и кисело зеле прекъсват ли фаста?

Покрай изминалите празници се храних веднъж на ден (20-21 ч.) и се чувствах добре.

# 388
_re_ge, в коя част на деня ти е ОМАД?
Обикновено в значещото семейно хранене в рамките на деня. Ако е обикновен работен ден е вечеря за да сме всички заедно. Ако е почивен ден по време на храна съм пак със семейството на закуска, но пия само вода или чай. Ако сме канени на гости, храненето ми може и да е обяд, в никой случай Няма да обидя домакинята като седя като кон на празна ясла. Понякога когато сме на почивка може и да е само закуска. Нагаждам се според ситуацията. Традиционно, в повечето случаи е вечеря в рамките на 19:00 до 21:00.

Искам да допълня, че както и да се храни човек има проблеми, които ме може да преодолее. Примерно имам наследственост за сърдечно съдови проблеми и независимо от тегло и начин на хранене ( основно зеленчуци, рядко месо не че съм вегетарианрц, така ми е вкусно) или  начин на живот - винаги съм имала проблеми с холестерола. Съответно на  50 г. кръвното ми почна да се покачва и сега съм на хапчета за кръвно и холестерол. А имам приятелка която е около сто кг, яде филии с мас и има перфектното кръвно. Отново красноречив пример че всички сме различни.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 02:15 от _re_ge

# 389
Дам, аз съм писала в темата за майка ми - колко нездравословно живее, наднормено тегло - еми, с ниско кръвно е. Има други проблеми, но кръвното й е ок.

Реге, проучи за лечебното плодуване, което правят при Емилова. Едно от състоянията, при които със сигурност помага е хипертония и проблеми с холестерола. След като пиеш хапчета, ще е добре може би в клиниката да идеш на място поне няколко дни да постоиш и видиш за какво иде реч. Може би ще ти спрат хапчетата под наблюдение.

Ако това ти се струва неудобно- пробвай да направиш 30 дни на веган кето - сигурна съм, че ще помогне.
Всички животински продукти влияят на кръвното и холестерола, особено високомазнинни, не е само месото- то са кашкавали, сирена, масла, сметани и тн.
Ти имаш доста часове глад и ако превключиш за известен период на веган кето - мисля, че много добре ще се повлияе, с бърз осезаем резултат.

Йоко- полезни са тези сокове от пробиотична гледна точка, но прекъсват фаста. Съдържат сол, захар, оцет, вероятно мин. Количество хранителни вещества.
Виж.. ако направиш 10 дни на такъв сок.. то пак ще си е детокс вероятно.. и ще се отслабне.. тва е идея..
Но за кратките гладувания - не е в програмата.

Общи условия

Активация на акаунт