Пълен Глад 2

• 36 785
  • 546
  •   1
Отговори
# 465
Хей, мадами, гладувате ли, спортувате ли, как сте Hug
Следя ви аз по- отстрани последно време, че реших, че имам нужда от пауза… и да си се поглезя с някои неща… но всеки такъв период има своя добър край и ето ме на - отново на линия за глад 48 часа, днес от 16 часа, а в понеделник минавам за още два дни на зелен детокс фреш (кето).. да видим как ще ми се отрази. Качила съм 5 кила! Ей така - да си имам за лятото Joy точно навреме.
Ще трябва да ги махаме…

# 466
Успех Simple Smile

Аз за сега съм пас с дългите фастове. Не съм върнала нищо от последните два и даже май още малко надолу слязох и макар да се чувствам добре и на кила да не съм свалила нищо значително или впечатляващо, всички дънки ми виснаха, а умния ми кантар показва с 2% мазнини надолу. Не искам да свалям повече даже трябва да кача, но мускул, а това ще е във фитнеса.

# 467
Всяка хубава фигура без спорт и движение е немислима. Докато правя фастове залагам на дългите разходки. Че от фитнеса озверявам направо..

# 468
  • Los Angeles CA
Аз днес следобяд завърших едно 48 часово гладуване. Имам малко за сваляне ( 1-2 килца), но имам киселини и не мога да се справя с тях. Ще опитам още две седмици да се боря и ако нямам резултат ще трябва да се видя с доктор.

# 469
За киселини, много често проблемът е недостатъчно, а не повече. Може да пробваш тест със сода и ако ти покаже недостиг, да взимаш добавка за кратък рериод. Лекарите обикновено предписват антиациди, което е проблем, ако нямаш наистина прекалено производство на стомашни сокове.

# 470
Киселини.. чувствителен стомах - говори ми! Аз се оправям последно време с тях добре.. откакто открих магическия уред, наречен запер. Понякога може да има наличие на чревна кандидоза - намерих в един форум описание на един човек как се е справил с нея с определен режим и с кето диета- ако искаш ми пиши на лично да ти пратя снимката. Също да кажа и в тази тема- при всякакви оплаквания със стомаха - тройчатка, прием мин. два месеца. Heart

# 471
  • Los Angeles CA
За киселини, много често проблемът е недостатъчно, а не повече. Може да пробваш тест със сода и ако ти покаже недостиг, да взимаш добавка за кратък рериод. Лекарите обикновено предписват антиациди, което е проблем, ако нямаш наистина прекалено производство на стомашни сокове.

Да, наясно съм, какви хранителни добавки препоръчват в България.  Аз спрях кафето и шоколада, ако съм много зле пия оцет 15 мл. в чаша вода. Но не съм разбрала,  какво правя/ ям и предизвиква проблема. Не вярвам да е от гладуване.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 03:14 от lindor

# 472
Приключих моите 48 часа успешно.. без дори да изпитам глад или да се изкуша. Тялото явно наистина има памет.
Продължавам сега още едни 24 часа на ей тоз полезен коктейл, наздраве GrinPersevereCocktail

# 473
Еа,браво.
Може ли да ми изпратиш това,което си намерила за кандидозата.
Благодаря сърдечно!

# 474
Има ли някой сред вас, който прави по-дълги постове? Аз съм правила многократно7-10, но винаги намирам първите няколко дни за предизвикателство..Най-труднатата част обаче за мен си остава съня. Предполагам, че нивата на кортизол се увеличават значително и това е причината и се чудя какво бих могла да направя за да си помогна...ще съм благодарна  на идеи. Днес ми е първи ден от планувани седем...

# 475
  • Los Angeles CA
За мен-  вторият ден ми е предизвикателство, на третия -летя. Нямам смущения в съня, които да съм забелязала.

# 476
По-дълъг от 3 не съм правила, втория ден нямам стопляне, такъв студ не съм усещала в никакъв друг случай. Спането и при мен не се получава но е по-скоро в смисъл че се наспивам за по-кратко време, а не да не мога да спя и да съм недоспала и изморена после. Дори напротив, аз само дето не отскачам от стените в такова състояние. Отдавам го на стабилна и дълбока кетоза, съответно много енергия, много възстановяване и по-малко нужда от сън и почивка. Доколкото съм чела, в такова състояние има възстановителни процеси част от които се припокриват с част от тези при дълбок сън. Съответно част от "работата" на съня е свършена заради фаста и човек може да има нужда от по-малко. Поне аз такова обяснение съм срещала. Вече ако е действително недоспиване, това е друго и вероятно наистина кортизолът идва много.
Скрит текст:
Водим интересна дискусия по въпроса с един приятел напоследък, опитвам се да го зарибя с фастове и него, поне да опита. Има физиологична невъзможност за дълбок сън при него, като малък го е ударила мълния и е оставила щети в мозъка му. Съответно той почти не спи в нормално състояние, дълбок сън му е невъзможен. На няколко дни се надрусва със сънотворни и спи много дълго но без тях не. Съответно само съвременната медицина го държи още жив и все по-зле става, заради тази липса на сън. И му стана много интересно да чуе тези последните неща дето написах, тия дни бистрим дали няма да му е от полза да пробва по някой фаст от време на време, като опит са компенсира поне малко откъм естествено възстановяване на тялото. За сега са само приказки де, на него му звучи страшно и един цял ден да не яде, камо ли по-дълго. Но пък за идеи е отворен, той сигурно само това не е пробвал. Ако реши да опита и има резултат дето си струва да се сподели, ще кажа и тук.
Първия път като пробвах 3 дни, с него тъкмо се бяхме запознали, мисля че се изплаши здравата като чу Grinning Но пък видя с очите си че не давам признаци да съм приритала ами си бях много добре даже.

# 477
Аз съм в такива режими от 30.години и от същото време сме заедно с ММ. Опитвал е да гладува  24 часа един път и каза че било ок, но аз видях с очите си че не му беше много много трудно. Той твърди че нямало проблем, можел да гладува, но не виждал смисъл. Аз обаче знам че това не е така.По принцип и алкохолици  смятат, че могат утре да се откажат от алкохола... Трудно е защото ММ обича храната, тя за него има значение, обича да си угажда. Трудно е да се лишиш от нещо, което ти харесва. Докато аз съм напълно индеферентна към това, което ям.  

ММ е наясно с моя режим и вече ми е свикнал, знае и че ако превалят 24 часа почвам да ставам зла. Тресе ме от студ, сякаш ми свършват батериите. Но е така защото аз ям един път на 24 часа, постоянно. Затова винаги се въобразява с това,  кога трябва да ям. Често казва на децата - вие може да ме сте гладни но майка ви все още не е яла и нека не закъсняваме с вечерята.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 23:36 от _re_ge

# 478
Странно ми е това последното, честно казано. И около мен който случайно е разбрал че правя фастове, понеже в някакъв момент съм отказала предложена храна, така почва да говори - Тя Натка не обича да яде, не е като нас да се изкефи на храната.
Напротив, много даже си я оценявам, малко хора ще видиш да ядат с такъв кеф с какъвто ям аз като седна, това по думите на бившия ми. Той беше в шок отначало, понеже знаеше че съм на по-особен режим на хранене. Явно друго беше очаквал Grinning
Та ако на някого му е труден фастът, това не е защото много харесва храната или обратното. При вас така се е случило явно, но не е задължително да има връзка. По-скоро до метаболитно здраве е и до това колко ти играе кръвната захар. И колко е свикнал човек, де. За някой който поне интервално хранене не е правил, 24 часа вероятно са висока топка.

# 479
Според мен трудно бихме направили сравнение между нашите режими и отношението ни към храната,  без да си отворим на няколко въпроса
1. На каква възраст сме
2. От колко време практикуваме хранителни режими
3. От каквъв вид са те
4. С каква честота ги правим.
5. За хранително ограничаване или лишаване става въпрос.

Въобще не става въпрос за отказ от предложена храна или да кажем пропуск на едно хранене. Става въпрос за много стриктен ограничен хранителен РЕЖИМ, който е ежедневен, затова и самото хранене е много осторожно, защото то има смисъл в много дълъг период от време, докато организма се нагоди и на захранване, защото иначе вреда и полза са на кантар. За да може човек да привикне към този тип хранене отнема много време, както и самата концепция на храненето и възприемането на храната няма как да не се промени. "Удоволствието" е друг тип. Аз мога да седя на софра и никой да не забележи че не ям нищо, както и не обичам теми които се въртят около моето хранене. Аз това не го намирам за проблем, намирам за проблем да обсъждането на  моето "непиене" на алкохол. Гледат ме все едно съм" болна" и изпускам удоволствието на живота си. Това разбира се хора, които не ме познават.

Общи условия

Активация на акаунт