Пълен Глад 2

• 36 771
  • 546
  •   1
Отговори
# 480
А, моят коментар беше по повод само и единствено на това горното - как на единия му било трудно защото харесвал храната, пък на другия му било лесно с фастовете понеже е безразличен към това което яде. И че не е винаги така и от това да зависи.
Аз си признавам че ОМАД не ми се получава, не успявам да ям достатъчно и за постоянно не мога. Иначе бих. Храня се интервално, а от време на време правя по-дълги фастове заради които и съм в тази тема, иначе обичайните между 16-17 и до към 20 часа не ги броя особено.

# 481
Аз  исках да кажа, че когато харесваш храна и хранене е по-трудно да започнеш да спазваш  стриктен хранителен режим и да "държиш нивото" дълги години (и не само а и да не се промени отношението ти към храната) . Това е като "падането" на шпагат. Вероятно може всеки да се научи, но за някои е по-трудно, зависи и кога, ще започнеш и доколко ще поддържаш форма.  В случая с хранителния режим изисква повече воля, защото храненето ти е на сърце. Освен това, ако почнеш на 20г е различно от това да почнеш на 40г.  Предполагам тези, които здравословно им се налага, се научават защото имат силен мотив. В случая всеки един от факторите ефактор от значение. И фактора - любов към храната е част от цялостната картина.

# 482
Нагласата по-скоро. Аз че обичам да ям, обичам. И да си приготвям храната не ми тежи, и обичам да си подредя в чинията и да седна и да си я оценя подобаващо. И апетит не ми липсва, като седна, добре си хапвам, ако и да не мога за цял ден храна на едно сядане.
Преди няколко години установих че здравето ми изисква определен начин на хранене. Съответно отначало ми беше криво, неща които много обичам се наложи да ги орежа драстично. Не на 100% ама това е част от твърдото ми решение да не съм нещастна с ограниченията Grinning  С което е свързан и фактът че не го имам като лишение и съответно не смятам че нещо ме спира да се наслаждавам на храната. Аз пак си обичам да ям. Това едва ли да се промени някога, нито пък е нещо лошо.
Други в моето положение действително го преживяват тежко,  пак го правят понеже трябва, ама са драми и чудо. Не че и те са останали гладни, ама са драма и страдания и туйто. Е, щом пък настояват... но да, на тях им трябва повече воля и усилие, защото са си решили че трябва да се съпротивляват. Знаят много добре защо го правят, обаче тръшкането не спира, при някои с години.
Та според мен си е едното нещо метаболитното здраве и колко е свикнал човек, защото наистина с фастовете нещата постепенно стават. Но и на всеки гледната точка и нагласата с която започва.
Всякакъв режим, със или без фастове работи най-добре като не е насила, това си е факт. Аз и фаст не бих правила ако вече едва ли не приритвам, ама давай щото съм се заинатила. Знам че някои го правят и така, не знам носи ли им повече ползи като е "изстрадан" а не просто да са го изкарали. Случвало се е да наумя 2 дена фаст, примерно, но като дойде денят за когато съм го намислила, хич да не ми идва отвътре точно тогава. И не го правя, остава за друг път.
Но ми прави впечатление че по-често са мъже хората, за които фаст звучи немислимо Grinning Както и почти всякакво друго ограничение в храненето, много ги е страх да не останат гладни Grinning

# 483
Аз съм на трети ден от планувания седем-осемдневен глад, но ще го наричам и аз фаст, че чуждицата не е натоварена с негативи в съзнанието ми...Simple Smile
Установявам, че основният ми проблем е скуката...Свикнала съм храната да е първото убежище, когато ми доскучее. Фастовете ми дават възможност да видя модела, но не съм сигурна как да изляза от него...Целта ми този път е правилно захранване. Всеки път имам проблем с това. Нямам проблеми с килограмите генерално, но имам безобразни хранителни навици..., а си мечтая да си приготвям храна и да ям на маса по 3-4 пъти на ден...сега винаги в движение...
Относно споделянето за съня и кетозата, може би наистина има резон и възстановяването да е по-качествено, но границата е много тънка ...по същият начин действа и кортизолът за някакъв период от време

# 484
И двете са възможни, разбира се. При мен понеже поначало се храня по начин, който предполага лесно влизане в кетоза, го отдавам на това да имам повече енергия, познато ми е как се чувствам тогава. Много характерно е и че глад също няма. Не се храня строго кето и не смятам за нужно да съм в кетоза нонстоп дори докато се храня. Инцидентно - да, понеже това ми се е ядяло и съм се оказала с хептен малко въглехидрати. Но иначе за повечето хора това се случва предимно по време на фаст и те по друго време не са го изпитвали.
И аз не харесвам да му казвам глад и гладуване, в нашия език имат по-скоро друго значение.

# 485
Четвърти ден...Проблемите със съня вече са налице...
Някой следил ли е дали губи значителна мускулна маса по време на фаст?

# 486
  • София
Четвърти ден...Проблемите със съня вече са налице...
Някой следил ли е дали губи значителна мускулна маса по време на фаст?

Йога (За предпочитане ИН), Водена медитация/релаксация, дълбоко успокояващо дишане, Масаж, успокоителни етерични масла (портокал, лавандула,  нероли), слушане на аудио книги. Това са нещата, които на мен биха ми помогнали. Можете да пробвате някои.

При мен е обратно, повече ми се спи, когато гладувам. Мога да откарам 10-12 часа.

А как се разбира, че се губи мускулна маса и как се мери колко е загубата.
Доколкото знам, идеята на относително дългите гладувания (7-10 дни), е организмът да използва за храна всички не здрави клетки и оттам да си набавя белтъци. Загуба на мускулна маса има при системно недохранване, дългосрочни режими с ниски калории.

# 487
Всеки ден правя кундалини йога, но за разлика от други режими този път ми е трудно и не ме релаксира...Явно имам много за чистене....
Относно мускулната маса, аз мисля че губя по време на фаст. Това се потвърждава и от измервания с уред, но не съм сигурна доколко е надежден. Някой може ли да предложи план за захранване? Аз следвам понякога Nord protocol, но би ми било интересно да чуя вашите предложения.
Пети ден....

# 488
Аз харесвам на Минди Пелц стратегията за след фаст, ако искаш виж за най-бързо в нейния канал нещо от сорта на how to break a fast, да не се опитвам да преразказвам цялото обяснение тук. Не знам протоколът който цитираш какво представлява, може и да е нещо подобно и той.

# 489
  • Los Angeles CA
Може да погледнеш Dr. Sten Ekberg той е малко детайлен, но на мен ми помага ,  и когато гладувам , предпочитам него  да слушам

Съжалявам, не е на български.
https://www.youtube.com/watch?v=jkXXhofaGR8

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 05:38 от lindor

# 490
Може да погледнеш Dr. Sten Ekberg той е малко детайлен, но на мен ми помага ,  и когато гладувам , предпочитам него  да слушам

Съжалявам, не е на български.
https://www.youtube.com/watch?v=jkXXhofaGR8
Току що започнах да го гледам, но оставам с впечатление, че по-скоро има идеи за интервално гладуване, но утре ще допродължа да видим...Както се вижда-не спя или максимум 4 часа, но затова пък привърших ден 6. Продължавам напред.

# 491
8 ден...Никакъв глад...В абсолютно спокойствие съм, макар и вече да започнах да мисля за захранването...там обикновено ги пооплесквам нещата..

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 00:14 от Kalisi

# 492
Поздравления, много ти се радвам Heart

# 493
Благодаря за подкрепата! Аз правя често постове и мисля съм свикнала, но захранването...голямо предизвикателство ми е. Решила съм да изпразня хладилника и да го зареждам само с храната,с която ще захранвам...Слава Богу голяма част от семейството не е вкъщи, но 4-годишният ми син е с мен, а той има нужда от вкусоитии Simple Smile

# 494
На какъв план се спря за захранването? Чак толкова дълъг фаст не съм правила и ми е интересно като някой сподели такъв опит. Пиши как е протекло при теб, ако имаш желание.
Най-дълго съм правила по малко над 3 денонощия, не че и толкова да съм гладна или да не ми е било добре накрая но аз като съм го наумила че ще ям... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт