Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 162
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Честито на миналите ФМ ! Въпреки че не ви познавам много се радвам като чувам хубави новини от вас . Захранвам се с още повече оптимизъм за предстоящото . 🤗

# 391
Честито момичета , на всички ! Малко по малко започнахме да преминаваме през различните етапи на бременността, много ми е вълнуващо ☺️
Този аспирин май наистина навсякъде го пробутват. В очакване съм и при мен да излезе риск от прееклампсия, понеже моя приятелка скоро ходи при същия доктор и при нея го имаше. 🤰

# 392
Аз след тези случки с аспирина не вярвам да се навия да го пия отново, хич му нямам доверие 🫤

# 393
На мен вчера АГ като ме регистрира и гледам написал термин 31,12, та пак ще съм от последните като гледам Simple Smile Много интересно всеки ги смята различно тия термини.

С теб съм!
Ще почакаме здрави бебчета от всички тук и за финал сме ние ❤

# 394
TINYDEVIL, извинявай може би съм изпуснала, но какво се е случило след приема му?

# 395
  • Бургас
На мен вчера АГ като ме регистрира и гледам написал термин 31,12, та пак ще съм от последните като гледам Simple Smile Много интересно всеки ги смята различно тия термини.

С теб съм!
Ще почакаме здрави бебчета от всички тук и за финал сме ние ❤
аз сигурно ще съм секцио, та 1-2 седмици по-рано Simple Smile

# 396
TINYDEVIL, извинявай може би съм изпуснала, но какво се е случило след приема му?

Отлепване на сакчето, говорих с доктора в болницата където бях и той смята, че е заради аспирина - прекалено съм си разредила кръвта явно, но ппц след 12 седмица е окей да се пие, аз го пих от 6-11 до зацапването

# 397
Аз днес минах през кръвните изследвания, за регистрация на бременност. TSH-то ме изненада, 0.52 е, а пък Захарта ми вече гони 5.05. Коагулацията ми малко ме попритесни, защото е сгъстена (aptt е 23.1 секунди). Момичетата на НМХ, вие колко aptt поддържате?

# 398
  • София
Valerita 26.05 e моето аптт, ама това е с АП и клексан. ТСХ приема ли нещо? ФТ4 колко е? Кр захар е ок, до 5,2 е макса, зависи какво си яла предната вечер.

# 399
Абсолютно нищо не приемам за щитовидна, преди забременяване се въртеше около 1.5, иначе не сме пускали FT4, лекаря даде направление за TSH и не съм очаквала, че ще е поспаднало..но не е лоша идея следващия път да го пусна и него.
Пуснах ги по мейл на лекаря, пък да видим какво ще каже.

Иначе нещо, което се сещам сега за APTT-то, дали пък не е заради утрогестана (само вечер слагам 300 мг) така сгъстена кръвта.

# 400
  • София
Напълно възможно е да е от допълнителния прогестерон, но не е много сгъстена, спокойно

# 401
Нова темичка 😍
Момичета какво пиете за киселини? Много ме мъчат, ама много.
Кафе не пия, алкохол не близвам, газирани също, сега вече и пържено не ям ..

Мацето честито!!

Мен лекарката ми изписа едни хапчета на билкова основа и съм доволна. Мога да проверя как се казва.

# 402
Момичета имам един въпрос. 😀
Мислите ли, че щом зацапването или кървенето е спряло, отлепването се е изчистило или се е закрепило по някакъв начин? Извинявам се за глупавия въпрос, просто искам да разбера вие какво мислите. 😊

# 403
Ами моята логика е ,че не е задължително като е спряло зацапването да означава ,че се е изчистило ,защото пък при някои жени има отлепяне , а няма зацапване или каквото и да е прокървяване. При мен беше така. Нямам представа от научна гледна точка реално как е 😀 това си е моята представа. Но пък видяхме и случаи когато има зацапване или кървене , а няма отлепяне ...🤔

# 404
Н И А по-скоро няма гаранции за нищо - може и да е минало, кой знае - само на преглед би се разбрало. Аз бях другата страна - зацапване/прокървяване без отлепваия...., при мен по-скоро е било от аспирина за кръворазреждане, който пиех още от самото начало...

Общи условия

Активация на акаунт