Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 166
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
Maria, радвам ти се на апетита. Смятам щ, че не е много като количество. А и ти изразходваш много енергия в момента и тялото ти има нужда от калории. Килограмите са ти супер, а и килограми се свалят. Не го мисли. Изпрати и към мен малко апетит. 🙂

# 376
Здравейте, да се отчета нА ФМ всичко мина добре, няма рискове към Даун и тризомите, БХС излезе ще трябва да пия Аспирин Акард заради риск от преекламсия. Бях при д-р Стратиева в Оскар Клиник, много готина жена,обяснява,ноо си почаках доста(около2 часа),защото имаше забавяне.

# 377
Някой пращал ли е до сега в Геника проби по Еконт? Сумата на изследването също я пратих като НП по Еконт и още ми стоят като задължения, пишеше че са доставени в 9:30 днес. Зънях им не вдигат. 😀 Леко се притесних дали всичко е наред с пробата и с парите.
И аз да споделя за моите симптоми. Корема ми е все още като дъска имам чувството вече че
няма да се покаже а много искам вече да си го усещам така леко поне аз 😀 Знам че е рано за 9 седмица да искам корем, но тук виждам, че момичета в 10 седмица вече си имат коремчета и започвам да се чудя за моето. 😀 Аз от това лежане загубих малко апетит, но днес съм доста по-добре закусих с кисели краставички, толкова ми се ядяха че чак съм ги сънувала и нямах търпение да се наспя и да си изям половин буркан. Не съм повръщала все още нито веднъж, прилошвало ми е най-вече сутрин когато не съм закусила, но това е за сега. Стомаха ми е много разстроен днес, имам подозрения, че е от инжекциите но шпа.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 13:20 от Н И А

# 378
Честито на печелившите момиче🥳🥳
Аз да споделя за храненето. Тези седмици съм парцал. Не мога да стана от леглото, гади ми се постоянно, повръщам храната, която съм изяла. Вече не знам с какво да се храня. Не ми се ядат салати, меса, плодове. Притеснявам се да не навредя на бебето с това неядене. Даже на моменти стоя гладна, защото не ми се яде и не знам какво да ям, за да не го повърна. Днес съм в 11+ 4 ден и се надявам скоро да ми се върне апетита.

# 379
И аз се чувствам супер отпаднала Sad едва си върша ежедневните домашни задължения. Уж гаденето леко отшумя, но апетитът все още не мога да кажа, че се е върнал. Храня се, но малко по задължение. Преди все се въртях около 46-47+кг, а днес като се мерих кантарът ми показа 45,5кг Hushed
И аз нямам търпение за следващият ми преглед в понеделник, за мен той ще бъде трети в 11г.с. Blush

# 380
Хей момичета Simple Smile

Не съм писала от доста време, но малко попътувахме и само успявах да ви попрочета. Simple Smile
Днес бях на ранния скрининг + БХС и според доц. Чавеева рисковете ми от генетични заболявания са ниски, но ми изписа Аспирин Акард заради риск от прееклампсия. Освен това изказа "само предположение" за момченце Grinning

А относно симптомите - при мен бяха понамалели до преди 2-3 дни, но сега пак се завърнаха с пълна сила. Ужасно гадене + всичката храна ми се струва отвратителна. Като съм гладна обаче се чувствам още по-зле. Sad

# 381
  • София
elface тук рядко пуска някой дете преди 2г да е навършило на ясла, моето точно на 2 тръгна, втората година може да се прехвърля и на работещи баба и дядо, аз на свекървата прехвърлих, та тук сме доста глезени, единствено повече места на имаше в ДГ в София и ехее, нямахме стигане, макар че моето изкара зверски късмет и влезна лесно.

Ох и мен и вчера и днес ми се гади ми се мотае... мисля че е от времето, че нещо странно ще е в 12гс това да ми се случва

За яденето все едно имам дупка в корема, ама мисля че е от кортикостероидите, спирам ги вече официално от днес, дано се оправи.

И Непланирано се наложи да кажа на шефката, планирах след ФМ, ама нямаше как, че ме гласеше за дългосрочни проекти и исках да си знае, за да не я лъжа, всичко е точно, радва се много.

# 382
Миа, не се притеснявай, скоро този етап ще отмине. Аз съм в 9 г. с. и също се притеснявам, но доколкото четох на този етап на бебчо са му необходими малко хранителни вещества. Аз също ям много плодове и зеленчуци, но сега просто не мога. Важно ми е да ям нещо. Ако повръщаш много често, опитай с хапче срещу повръщане при бременност. На мен ми помага. Днес се чувствам отново човек. И въпреки че не искам да пия хапчета, това е по-малкото зло, отколкото да се дехидратирам и да стоя по цял ден на солети. Поздрави 🙂

# 383
На моменти забравям, че съм бременна... гърдите ми бяха ужасно болезнени, сега или понамаля болката или свикнах, пишках много, но и това се нормализира, сънят не ми стига, но аз спя по 6-7 часа в най-добрия случай....коремче имах преди бременността, та и това не е признак
Килограми за сега не съм качила, непрекъснато съм гладна и си ям... трябва обаче да се стегна и да огранича храната, тъй като съм с наднормено тегло

АГ-то ми кажза, че против стрий нищо не помага... аз все пак ползвам кокосово масло, масло на Биобаза и душ гел на Биобаза...
Майчета с опит да споделят идеи...

# 384
И моите симптоми са много плаващи. Последните две седмици почти не съм мръднала от леглото заради виене на свят и ужасно гадене. От 3-4 дни забелязвам , че сутрин като се събудя и веднага ми става лошо , хапвам ( а попринцип не закусвам,та ядях чак към 2-3ч следобяд ) и се оправям.
Някакво чудо се случва, чак не мога да се зарадвам,чакам всеки ден от два дни, всеки момент да ми стане зле , то направо си свикнах да ми е гадно.
Иначе за храненето нямах апетит, даже бях си смъкнала тия два килограма , който ме мъчеха преди да забременея, а сега от две седмици не спирам да ям тесто и пак тесто под всякаква форма. Чак де чудя къде ги слагам, аз попринцип качвам от въздуха🤣 а сега си седя на тия 58кг (щастие)😅 за протокола съм 173см и силно се надявам точно височината да ми помага с този хубав апетит и качване тепърва на килограми.
Умора,задъхване,вечен спътник.
Днес съм отново на преглед и се надявам отново всичко да е наред след болките , които имах.

Tsvetkova17 тъкмо и аз мислех да питам за някакъв изпитан метод за борба със стриите, аз съм предразположена , още от тинейджърските години краката ми се нацепиха здраво и съм сигурна,че и сега ще е така с корема.
Една приятелка ми каза за чиста мас, но с това идващо лято , няма да стане.

# 385
Изпитан метод за съжаление няма. С първата бременност се мажех с био Ойл най-вече , е още от 5тия месец се нацепих. Просто съм предразположена явно. Сега започнах вече с чисто кокосово масло , нямам някакви илюзии и надежди,че този път няма да имам нови ,но поне да ми е хубаво хидратирана кожата особено лятото когато още повече се нуждае , пък вече каквото такова .

# 386
Здравейте,момичета☀️ Относно пренатална тест ние сме решили да направим само ,ако излезнат лоши резултати на БХС и феталната(дано всичко да е наред).И понеже се порових из нета видях,че във Варна в Света Марина пренаталнаят тест е 600 лв базовия.По формите има доста момичета възползвали се и казват ,че са довол ,но при хубав резултат всеки от всичко е доволен😁.Мисълта ми беше ,ако на някой му е от полза да потърси информация допълнително :https://www.svetamarina.com/index.php?go=content&id=146 🍀

# 387
Привет и от мен! И аз да споделя за резултати от БХС - всичко е наред, само и аз имам препоръка за Аспирин Акард, заради висок риск от прееклампсия. Виждам, че не съм само аз - често срещана ли е тази профилактика по време на бременност? Има ли някоя от вас, която е пила Аспирин при предишна бременност?

# 388
Здравейте и от мен, днес бях на преглед за бхс, утре ще ми вземат кръв, понеже съм от малък град и резултатите ми каза до 10дни максимум.
Видях малкото човече през ехографа и ми тръгнаха сълзи, толкова се зарадвах, не спираше да мърда с ръчички и крачета, истинска щастие.💗💗💗
Аз ще изчакам да мине и ФМ за да кажа на шефа ми. Всъщност отговаря на 12седмица +3дни, което като го въведа в приложенията ми дава термин 04.12, а преди си мислех за 10.12 😅

# 389
  • Бургас
На мен вчера АГ като ме регистрира и гледам написал термин 31,12, та пак ще съм от последните като гледам Simple Smile Много интересно всеки ги смята различно тия термини.

Общи условия

Активация на акаунт