Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 170
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
Момичетата с ИР, не съм лекар или нещо такова, но познавам много хора с ИР, които спазваха режим Зоната и не само през бременноста и удържаха ИР без хапчета. Аз лично също съм се хранила по зоната до преди да забременея, защото после почна да ми се повръща и не можех да се храня нормално. Ако ви е интересно погледнете я- изглежда сложно и трудоемко, но за месец се влиза в ритъм с този режим и помага много. Дори не е нужно да се спазва стриктно може и на око пак ще е само от помощ Simple Smile

# 361
  • София
Tinydevil олекотено Кето е супер за ИР, но аз без хапчета не виждам успехи

# 362
Не не, това не е кето, тук се хапва всичко - има групи във фб където качват и рецепти - Зоната начин на живот е едната от тях, там има и резултати.
Лично аз с кетото си докарах хранително разстройство и спрях да ям бях свалила за няма и 6м. около 25 кг но на цената на какво,та съм против всякакви диети и режими, но това е докторки режим зоната, който и кардиолога ми потвърди, че не е булшит като всички диети. А иначе аз го давам като идея само понеже се сетих, има някои готини рецептички хехе

# 363
  • София
Мен всички лекари до тук, ендо, АГ, са ми казвали че за мен е кето, но аз не спазвам на Узунов кето, а просто самата логика около него, фастинг, протеини, мазничко, без да ограничавам гарнитурите и да не изпадам в крайности

# 364
Да, щом и лекари казват сигурно е така, съобразно особеностите на тялото и диагнозата, аз кето започнах без да имам проблеми или ИР, исках само да сваля кг, е стана, ама после се върнаха като започнах пак да се храня 😁

# 365
С храненето съм някакъв ужас и аз също се оглеждам в някой режим, за да може да се кротна и да съм спокойна. Имам ирационален страх от това да кача много килограми, и съответно храненето ми е под всякаква критика. Свалила съм 3 килограма, стомаха ми се е свил и от най-малкото хапване ми става тежко. Страх ме е да ям нещо по-калорично, за да не кача много и усещам, че това ме изтощава психически. Искам да започна и аз режим, в който да спра да се притеснявам постоянно за яденето, дали няма да се отрази зле. Мечтая си да започна да закусвам от тези красиви закуски от тостчета с авокадо и крема сирене, но всяка сутрин си измислям причина как това да не се случва.

# 366
Момичета, как сте със симптомите? Аз вече се чудя дали съм бременна Satisfied - освен че имам корем, пишка ми се и ми се спи, друго няма. И като цяло не е имало от началото на бременността ми. В 10 г.с. съм. Гадило ми се е много рядко преди 8 седмица, повръщах два пъти, но заради някъв вирус и смесица на храни, а не от бременността. Като цяло, ако нямах корем, /а иначе съм плоска като дъска/, щях да си кажа, че нещо съвсем не е наред. Нямам търпение в понеделник да отида на преглед да чуя отново пулс и да видя дали бебето е там, щото буквално отсъстват всякакви неразположения от подобен характер.

ПП. Чакам с нетърпение и да видим какво се случва с отлепянето.

# 367
Valerita хапвай на често по малко балансирани храни 30% протеин 30% мазнина 40% въглехидрат Simple Smile това е най-лесния начин да НЕ качваш излишни мазнини

Vikodi аз бях така също след 10 г.с. дори не бях и толкова сънлива, преди това повръщах и ми беше зле. Сега ми е сънливо, пишкам и понякога ми се гади ама мисля, че е от свръхдозите но шпа 3х2 🤣

# 368
  • София
За ИР, бях с начална такава преди да забременея, пих 3 месеца метфогама. След положителния тест я спрях, въпреки мнение на ендокринолог, ме може и са се продължи по време на бременността в най-ниска доза. При мен ИР беше гранични между нормалната стойност и начално ИР, затова не смятам да се товаря с метформин. Освен това и самият ми организъм изпитва почти отвращение от всичко по- сладко. И нещо нормално сладко ми се струва прекалено сладко и изобщо не ми се яде и не го ям. Ще си изледвам скоро глюкозата и каквото трябва за риск за гестационен диабет, но ми се струва, че с тоя режим на хранене, който ми налага бебчо, съм далеч от това 😃
За симптоми - честото ходене по малка нужда понамаля. Може би има връзка с образуването на плацента и вдигане на матката нагоре. Умората - още я имам, но по-малко. Токсикоза - изобщо не съм имала. Коремче вече имам и ми личи, но не се задъхвам, освен по качване на стълби тип спрял ескалатор.
И аз гледам да огранича яденето за сметка на движението, защото вече имам 2,5 кг плюс и не ми се иска да ги качвам бързо. Освен разходките по 20-30 Мин дневно, още не съм включила друга двигателна активност. Спирам прогестерона и гледам да не стане фал на финала на триместъра, че никога не се знае...Нямам вече никакви зацапвания. Контракции и крампи не усещам изобщо.

# 369
Tsvetkova17 на 7 юни ще ходя на БХС, веднага след феталната.

Относно симптомите, мен все още ме държат. В 10+4гс съм, не ми се пишка често, но имам чувството, че гаденето ми е най-зле тази седмица. Лошо ми е вечерта доста, имам чувството че ще 🤮, но успявам да се спра и заспивам. Коремът ми къркори постоянно, каквото и да ям. Вчера излязохме в парка, приятелят ми каза че ходя странно, аз наистина че чувствах отпаднала и с меки крака. Стана ми изведнъж лошо, купих си маслини и ги ядох като бонбонки по пътя до вкъщи, но ми олекна. Гърдите са просто огромни, болят ме на периоди. И така

# 370
  • София
The kitten, Sezarya, печелим възглавници!! 🤩

# 371
Относно храненето в момента ми е важно просто да ям нещо, и като ми понася само McDonalds, ще ям само това. Пия от вчера хапчета срещу повръщане и май има ефект. Не мога да гледам зеленчуци. Но вярвам, че това ще се промени в някакъв момент. Но засега оставам с нездравословния модел на хранене, че пак е нещо и да задържа килограмите.
Лейди Роуз, статията е интересна. Майка ми например си е гледала по време на бременността снимка на красиво момиченце. Като малка съм израснала в детската градина покрай майка ми, учител, идвах и си тръгвах с нея, седях на нейното бюро. Бях детето на учителката. Освен това родителите ми много са ми треперели за всичко, а си бях въпреки това болнава. Дори за целувки са ме пазели като бебе да не ме заразят. Резултът: не обичам да ме прегръщат и целуват много. Самодостатъчна съм си, индивидуалист, напасването не ми е силна страна, не харесвам големи компании от хора. В Германия майчинството е година, ако останеш две, трябва да ти разделят парите на две години, което като финанси е само половин наем например. Аз обаче като учител не мисля, че на една година едно дете е готово да се отдели от майката. Много ми е тъжно като ги гледам в яслата едвам проходили. Тази любов и внимание, от които имат нужда, не могат да я получат там. На две години и нещо детето е вече много по-подготвено да се отдели и има нужда от връстниците си. При децата, които са били до три години вкъщи се усеща осезаемо липса на социални компетенции. Всичко обаче е въпрос на избор или обстоятелства. Аз не зная дали бих могла да бъда толкова дълго вкъщи(аз съм още сега). Но пък майчинството може да се поделя с бащата. Така че за мен таткото трябва да е готов да поеме отговорност в този момент и финансова, и като подкрепа.

# 372
Честито на печелившите мацки с възглавницитее, ходете пуснете и по едно тото, щом се е отприщил късметаа 🤞🤞🤞

# 373
Не не, това не е кето, тук се хапва всичко - има групи във фб където качват и рецепти - Зоната начин на живот е едната от тях, там има и резултати.
Лично аз с кетото си докарах хранително разстройство и спрях да ям бях свалила за няма и 6м. около 25 кг но на цената на какво,та съм против всякакви диети и режими, но това е докторки режим зоната, който и кардиолога ми потвърди, че не е булшит като всички диети. А иначе аз го давам като идея само понеже се сетих, има някои готини рецептички хехе

Не съм съгласна с Вас -  "докторски режим", които е универсален за всеки един човек, независимо пол,възраст, двигателна активност, работа, хормонални проблеми, болест и др. - ами не, не е.
Няма как да има универсално количество прием на мазнини,  въглехидрати и протеини при всеки.

# 374
Ах, виеее , късметлийски 🎉 Честито! Защо не казвате за такива неща и ние да участваме 😀
Симптоми имам аз още , особено днес и вчера много силно ми се върти главата , пада ми кръвното ли не знам ... Гади ми се , повдига ми се , постоянно се оригам, но не е от кисешини , защото знам какво са , а първата бременност ме измъчиха изгоря ми всичко. Но пък апетит имам , хапвам си вече , преяждат ми се разни неща. Доста си хапвам даже , като бебетата на 2-3 часа. Ето днес закусвах на работа към 8 един сандвич(2 филии бял хляб с луканка и масло) после след час един прясно изпечен кроасан с масло и към 11.30 хора толкова огладнях , разтреперих се, щях да припадна и ме мога да сваря да ходя да си ям другия сандвич .... Не се тъпча ей така просто за спорта или защото много ми се е преяло нещо. Аз си знам ,че ще кача доста , не ме притеснява ,ще ги сваля , а и аз започвам от 53 кг , 170 см.

Общи условия

Активация на акаунт