Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 195
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
Аз звъннах днес в Марковс и питах специално за скрининга за прееклампсия - правели.

# 346
Момичета, Здравейте !
Слънчев ден Ви пожелавам и нека се чувстваме все по-добре !
Да Ви попитам, спите ли по корем 🙄
За по-нататък ясно,че не , но сега дали би било проблем. Нощем се будя 100пъти да се обръщам и всяко въртене ми носи някой бодеж, хем внимавам да не де въртя рязко ама то навик .. при вас случва ли се?

# 347
  • София
Добро утро, момичета. Какво мислите за пренаталното “програмиране” на емоционалното състояние на детето? Ето една интересна статия по въпроса:
https://9meseca.bg/lubopitno/psiholog-suvetva-ne-davaite-deteto- … -godushna-vazrast

На база на личния ми опит, бих казала че не, нищо няма вярно за моето дете тук. Аз изкарах изключително стресираща, ревяща 24/7 бременност и родих едно спокойно, спящо и бих казала изключително интелигентно, включително и с висока емоционална интелигентност дете. На мама златния син! хаха. Единствената причина за да не искам може би втори път да давам дете на ясла е постоянното боледуване, което пък от друга страна помогна да израстне болестите по-нататък. Вече най-голямо отражение върху оформянето му като личност дадохме ние, но и семейството на мъжа ми и нашите, всички с техните си интереси го оформиха много добре до тук, а те първа ще разберем за по-нататък. Но вътреутробно съм му дала само стрес и ревове, горканчо!

# 348
Аз спя по полу-корем , ако мога така да се изразя 😀😀 на една страна с крак свит към корема , но вече усещам ,че започва да ми става неудобно . Не мисля ,че е проблем ,ако на теб самата ти е удобно и не чувстваш натиск и притискане в корема.

# 349
Аз спя по полу-корем , ако мога така да се изразя 😀😀 на една страна с крак свит към корема , но вече усещам ,че започва да ми става неудобно . Не мисля ,че е проблем ,ако на теб самата ти е удобно и не чувстваш натиск и притискане в корема.

Честно да си призная,като се има на предвид,че дори нищо не съм качила , както и да легна все ми е неудобно🤣психарска работа.И гърди нямах преди,плоска като дъска ако ме разбирате .. сега и те ми пречат хахахаха
Ще си търся май възглавница,та дано както всеки я хвали,да стане и мой приятел.

# 350
  • София, България
Аз бях изключително доволна от яслата. Детето ми изгради много много навици там, изкарваше си много хубаво по цял ден (изключвам нали фактът, че много боледуваше и адаптацията в началото му беше много трудна, но той си е мамино синче. А и сега продължава да боледува вече е първа група в градината и все така седмица ходи, седмица не ходи Grinning )

Все още се опитвам да спя по корем. Както обсъждахме по-назад за възглавниците, подозирам, че вероятно скоро ще ми трябва. Настрани не мога да спя и сега някак си слагам ръката високо горе над корема да не ми подпира директно в корема. А бе будя се по сто пъти, до тоалетна ходя, преместя се, сбутам ММ да не ми хърка.... изобщо никакъв качествен сън нямам от едно известно време Grinning

РРРРРР, сигурна съм, че правят, но не ми се спори с лекарката ми. Ще се доверя и ще отида на друго място, пък втората фетална ще си ходя при Атанасова Simple Smile

# 351
Здравейте момичета, виждам, че коментирате в различните клиники БХС какво включва. Във връзка с изследването на риск за прееклампсия, сега гледам, че се предлага и в Майчин дом, базирано на ценоразписа на сайта им. Понеже смятам там да си пускам БХС на място, който се покрива по касата, мисля да пусна допълнително платено и риска за прееклампсия. Дано да няма някакъв проблем с моя план и да не изпускам нещо друго важно Simple Smile А имате ли идея какво е това изследване “ДНК дородова фрагментен анализ” от ценоразписа, неинвазивно от кръв на майката ли е?

# 352
Точно се вайках и се чудех как и защо не е включен риска за преклампсия, направо ми оправи деня с тази информация 😁🤞

# 353
Diorgg, Абе да ти кажа и аз с първата бременност още от самото начало се филмирах ,че не мога да спя по корем , че го притискам много и чисто на психологическа основа просто не можех да спя по корем ... Сега не съм така ... А ти ,ако в съня си се обръщаш по корем , не се притеснявай. Сещам се от предната бременност от групата имаше жени ,които с големите кореми се обръщаха и спяха по корем , друг е въпроса вече как успяваха де 😀

И аз се радвам ,че пуснах сина ми на ясла , въпреки ,че беше за 5 месеца само и после мина в 1 група. Трудно свикна и той , дори сега още след пауза като го закараме пак на градина плаче , мамино момченце си ми е и той 😀
Ии една снимка за всички от мъжки пол ,които много разбират от бременността, от кърменето 😀😀😀

Моя свекър беше много потресен и разочарован ,че не осолявах бебето като малко. " Не мога да разбера , защо не му слагаш сол като го къпеш" беше въпроса на който просто не можах да намеря нормален отговор 😀😀😀

# 354
  • Бургас
Най-накрая ви прочетох, че не бях влизала няколко дни.
В понеделник ходих да ме запишат на ЖК. Док и изписа и иногинол заради инсулиновата резистентност, но сега глядам, че част от съставките ги пия с пренаталните, а другите ги пиех до теста и после ги спрях, е уж ми казаха, че не се пиели по време на бременност, ама като гледам май си стават. Чудя се сега тях ли да си пия, или да го взема този иногинол, пък да не предозирам с нещо...
Бях при ендокринолог януари, когато ми откриха инсулиновата резистентност, изписа ми флюкофаж и каза при положителен тест се спира задължително. В Сф репро док ми каза, че може да се пие през цялата бременност, не пречело. После вече като забременях ходих на 2 прегледа при различни ендокринолози в Бургас, едната каза продължавам да го пия засега, другата каза това е много висока доза за бременни, задъжително я намали наполовина. И сега не знам на кой да вярвам.
Някой от вас с ИР и пие ли глюкофаж или иногинол?

# 355
  • София
Таничка, аз, от снощи го спрях Глюкофажа. Със сина ми пих до 12та седмица също.

# 356
Добро утро, момичета. Какво мислите за пренаталното “програмиране” на емоционалното състояние на детето? Ето една интересна статия по въпроса:
https://9meseca.bg/lubopitno/psiholog-suvetva-ne-davaite-deteto- … -godushna-vazrast
Не вярвам на подобни статии, разбира се. Човешкият род, ако беше толкова кекав, щеше да е изчезнал отдавна. Западното общество живее в изключително защитена среда - медицинска грижа, климатизирани жилища, трудови права с уредени работни часове и почивки/отпуски. Кога в исторически план хомо сапиенс е имал всичко това? Само до преди стотина години хората са работили тежка физическа работа, редовното хранене и пълноценно хранене не е било норма за всички, а възможността да те изяде някое животно все още е реална в някои точки на света. И въпреки всичко сме 8 млдр.

Тревожността на съвременните хора идва от друго и е много по-комплексна от първите 9 месеца на детето. За мен е ненужно вменяването и на тази отговорност на жените.

# 357
  • Бургас
Казали ли са ти за иногинол? И въобще как мислиш да регулираш ИР?

# 358
Здравейте момичета, виждам, че коментирате в различните клиники БХС какво включва. Във връзка с изследването на риск за прееклампсия, сега гледам, че се предлага и в Майчин дом, базирано на ценоразписа на сайта им. Понеже смятам там да си пускам БХС на място, който се покрива по касата, мисля да пусна допълнително платено и риска за прееклампсия. Дано да няма някакъв проблем с моя план и да не изпускам нещо друго важно Simple Smile А имате ли идея какво е това изследване “ДНК дородова фрагментен анализ” от ценоразписа, неинвазивно от кръв на майката ли е?

И аз мисля същото да направя ... Ти кога ще ходиш?
Би следвало в Майчин дом да правят всякакви генетични изследвания, тъй като там е Националната лаборатория и, в която и частна клиника да ни правят БСХ го пращат там...
А това изследване, за което питаш не знам какво представлява

# 359
  • София
Казали ли са ти за иногинол? И въобще как мислиш да регулираш ИР?

Както и предния път, с ограничаване на сладко, т.е никакво, диетичка ( която хич не ми се получава) ама ще се постарая по-нататък да съм малко по-стриктна с вгх и вече ако скочи много кр.захар сигурно инсулин ще бия. За щастие със сина ми не развих ГД, ама сега мисля че заради годинките че няма да се размина, ама ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт