Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 259
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
На мен не са ми мерили досега кръвно и кг. Но и предния път започнаха чак след като се записах за ЖК от 13г.с
За плацентата се надявам сега на ФМ да разбера. Както каза Мацето - от това зависи дали по-рано ще се усетят ритничетата Blush

# 331
При последния преглед ми взе мерки на корема и кг , като тогава ме записа на жк , на предните прегледи не го е правила. Аз съм 11 седмица, 4 пъти също съм ходила на преглед, но това е защото имах отлепяне в началото. На 29 съм на фетална, нямам търпение, много съм развълнувана. Изобщо не се притеснявам , което почва да ме плаши ... Притеснявам се ,че не се притеснявам 😀😀😀

# 332
  • София
Не се притесняваш вероятно защото имаш добро предчувствие и интуиция за развоя на нещата Simple Smile
Аз не искам да се изказвам предварително, макар че по-скоро и моето предчувствие е добро. Дано всичко да е наред при всички и да споделяме тук само добри новини!

# 333
Дано да е така Лейди Роуз, аз и с първата бременност бях така ,но доста ме стресираха на първата фетална в Бургас, за това сега съм се насочила към Пловдив и дано всичко да е наред 🙏

# 334
  • София, България
Аз в 10та реално съм била на 3 прегледа - един за установяване на бременност, един за пулс и вчера беше третия. В 11 + 4 ще ходя на ендокринолог и в същия ден на преглед. Всеки лекар си действа различно.

Понеже помня от миналия път - до около третия месец ми бяха през две седмици после ми почнаха през месец до 8мия месец когато минах на пак през две седмици. Simple Smile

# 335
Tinydevil ,имам отлепяне от установяването на бременността, някъде 5 г.с. .Имах само болки без кървене . Сега съм 10+3 по календар ,но по ехограф вървя 5-6 дни напред. Стискам палци скоро и при теб да има такива хубави новини ❤
Сега се връщам от преглед. Гинеколожката не вижда вече отлепване и започваме намаляване на утрогестана и след седмица спиране и видя ,че се формира плацента по задна маточната стена . Много съм щастлива . А и за пръв път ме гледа през корема и сякаш гледката беше още по-мила . 🤗

Честитооо ♥♥♥ за колко време мина, щом ма плацента си след 12седмица предполагам ?

# 336
Предната бременност и аз така през две седмици ходех на преглед, след 12г.с на месец един път. Сега пак така живот и здраве. 🙏

Мария, в Бургас с феталните са направо “ top of the top” . Ако си с по- слаба психика ще се сринеш… Пак в Бургас ходих ама вече знам на кой може да имам доверие поне малко.

# 337
То и със силна психика да си , ако ти кажат нещо така сериозно като на мен ще рухнеш. Последваха второ ,трето мнение ,но докато не се роди синът ми не се успокоих на цяло ,то и никой доктор не успя да ме успокои и не каза ,че съвсем всичко е наред . Но определено повече на фетална в Бургас - НЕ!

# 338
А при кой се следите в Бургас?
Ще бъдем известно време там и ще трябва да направя поне 1 преглед в града. Не става дума за ФМ.

# 339
Аз съм при др Козовски

# 340
Аз се следя при доктор Давидова.

# 341
  • София
Добро утро, момичета. Какво мислите за пренаталното “програмиране” на емоционалното състояние на детето? Ето една интересна статия по въпроса:
https://9meseca.bg/lubopitno/psiholog-suvetva-ne-davaite-deteto- … -godushna-vazrast

# 342
  • Свищов
На мен са ми слагали пълна упойка и при двете предишни бременности, защото трябваше да ми се прави серклаж. Най-вероятно и сега това ме чака.
Миналата бременност обаче имах проблеми с венците и като цяло със зъбите и зъболекарката ми каза, че тя избягва да прави по-сложни интервенции на бременни освен, ако не е наложително. При мен за щастие не беше и предпочете да изчакаме да родя.

Момичета, слагали ли са ви упойка през бременността? На мен ми се е отчупило много малко парченце от пломбата и все си мисля , че ще трябва
Да отида да ми се оправи, но последния път усетих чувствителност в зъба и зъболекарката предложи да изчакаме. Със сигурност трябва да се работи с упойка.

# 343
  • София, България
В крайна сметка си запазих в Оскар при д-р Янкова за 8 юни фетална и БХС. Звънях в Щерев и изобщо не ме "бригаха" за нищо по телефона, отрязаха ме, че нямали подадена информация от Чавеева за часовете, да съм звъннела следобяд. Grin Не ми се занимава вече....

Как сте днес? Simple Smile

ЛейдиРоуз, донякъде вярвам, че емоционалното състояние на майакта може да се отрази на детето, но тъй като вече съм майка, виждам колко лесно може това да бъде променено в ранен етап. Децата до една определена възраст са така, че в момент, в който майка си промени отношението към дадена ситуация и детето я променя Simple Smile Така че не мисля, че това са непоправими неща до един определен момент. И ние се учим в движение.

За упойките за зъби да кажа, че има и такива, подходящи за бременни. Тези упойки често са локални и дори не достигат до бебето Simple Smile

# 344
Добро утро, момичета. Какво мислите за пренаталното “програмиране” на емоционалното състояние на детето? Ето една интересна статия по въпроса:
https://9meseca.bg/lubopitno/psiholog-suvetva-ne-davaite-deteto- … -godushna-vazrast

Аз смятам, че това е до някъде вярно, интересувам се от психология, и съм чела не веднъж за психологическия аспект на вътреутробното развитие. Обаче това не е някаква константа, всичко е възможно да се промени- мен например до 3г. ме е гледала майка ми и след това чак на градина, но това не ми е помагало да не боледувам - бях си много болнава и това е, така че според мен всяко нещо е относително.

Общи условия

Активация на акаунт