Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 231
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Само стерилната е първа, прави се след тоалет задължително, пуска се малко струйка и се пълни чашката. Запечатвате и носите в лабораторията. Ако е обикновена, може и на място да я дадете

# 211
Момичета ,не се сърдете на АГ-то ,че не помни подробности за вас . Имат толкова пациенти . Например ,моята гинеколожка ми е приятелка и пак не ми помни ПРМ , подробности около бебето ,как слагам Утрогестана,колко Но шпа ми е предписала . Няма как да живее с моите притеснения . 🤗

# 212
Момичета, минах фетална морфология днес. Всичко е в норма, видя се и пола, но ни го написаха на листче, понеже ще имаме джендър парти. 😁 Пусках и БХС в Света Марина във Варна. Да знаете, че има някаква програма и е безплатно. Отидох в болницата до тоалетна и тъкмо да се зарадваме и да си отдъхнем и след прегледа видях две капки кафеникаво зацапване по бельото. Сутринта ходих да пускам  кръв и урина, стисках се много време, за да мога да пусна първа урина. Тогава малко ме заболя корема. Не знам сега матката ли ме е боляла, за дето се стисках ли, на феталната нищо не каза да има необичайно и извън норма. Вече не ме боли. Да ходя ли сега при моята си гинеколожка и да питам?

Екси защо се стискаш бре мила? Събирай си я вкъщи и я носи на лабораторията, недей се тормозиш, купуваш си колектор от аптеката. Звънни на АГто да ти каже, какво да правиш.

Мен ми излезна урината, чиста е като сълза, ама ще си изпия монурала за всеки случай.

И аз щях да кажа това за стискането. Като давах аз от притеснение станах в 4 сутринта, нямаше как са стискам до 9 докато стигна до лабораторията..

Ами и аз се събудих в 4 и не знаех колко време мога да съхранявам и как. Просто исках да спазвам всички инструкции, за да не се налага да ходя отново. Качвам ви резултати.

# 213
Момичета ,не се сърдете на АГ-то ,че не помни подробности за вас . Имат толкова пациенти . Например ,моята гинеколожка ми е приятелка и пак не ми помни ПРМ , подробности около бебето ,как слагам Утрогестана,колко Но шпа ми е предписала . Няма как да живее с моите притеснения . 🤗

За това да, но аз в случая й дадох изследванията принтирани в ръцете и тя ги гледа и забрави за бактерията, не отрази дефицита ми на вит Д, та аз това имам предвид под неглижира

# 214
Аз съзнавам, че не съм единственият й пациент и има различни случаи в практиката си, но понякога се държи така все едно за първи път отивам, малко в стил "сега за какво сте тук?". Предния път беше повече в настроение, обяснявше и по-подробно, но това е рядко, просто не ми създава особено усещане за "принадлежност".
А и не е такъв проблем, че не помни, мога да й припомня отново някои детайли, но си остава претупването.

# 215
  • София
Екси добре са ти резултатите. Иначе те казват уж до час, до два, за урината, не знам си какво, и като оставиш урината виждаш наредени на един плот и си висят там докато не ги вземат, та за това, вече от вкъщи си нося

Добре де, тези АГта нямат ли система където ви се пази историята на визитите? Най-малкото има амбулаторни листове. Аз като влезна и АГ вече си е прочела и припомнила всичко. Днес бях при нейна колежка, изкара за 2 мин всичко, изчете и беше готова да ме изслуша.

# 216
И аз това щях да кажа , че моята АГ има записано всичко в системата и знае какви изследвания с Ами пуснати , нося и копия , какви медикаменти са ми назначени.

Иначе за пола аз честно казано ,ако ни кажат пола сега на феталната няма да повярвам на 100 процента 😀 с първата ми бременност към 15 седмица доктора каза 80 процента момиче и след месец вика 120 процента момче 😀 порасна му пишката за 1 месец. Та бих изчакала малко аз с партитата за разкриване на пола.

# 217
И аз това щях да кажа , че моята АГ има записано всичко в системата и знае какви изследвания с Ами пуснати , нося и копия , какви медикаменти са ми назначени.

Иначе за пола аз честно казано ,ако ни кажат пола сега на феталната няма да повярвам на 100 процента 😀 с първата ми бременност към 15 седмица доктора каза 80 процента момиче и след месец вика 120 процента момче 😀 порасна му пишката за 1 месец. Та бих изчакала малко аз с партитата за разкриване на пола.

Аз ще изчакам с партито до втората фетална със сигурност. За края на юли е планувано чак. Казах му ако е сигурен на 100% тогава да го запише на листче, той каза че е сигурен на 99%.

# 218
A, има достъп, разбира се, включително и до амбулаторни листове от други специалисти, при които съм ходила в болницата, например вижда заключението от ендокринолога.

# 219
И моята има достъп, пази всичко, записва и накрая отново има пропуски

# 220
Момичета, като стана дума за смяна на АГ , за тези,които сте от София, при кого се следите (ако сте доволни) , че стана известно на скоро,моята АГ два дни подред е неоткриваема,пази боже , че имах и зор .. та определено няма да се следя при нея и събирам мнения..

# 221
Аз отивам при проф. Димитрова защото мои приятелки са били там и са много доволни - МЦ Фемина. Друг лекар е др. Николов във Вита, изключителен лекар, но нямат пакети мисля там и затова реших във Фемина

# 222
Аз отивам при проф. Димитрова защото мои приятелки са били там и са много доволни - МЦ Фемина. Друг лекар е др. Николов във Вита, изключителен лекар, но нямат пакети мисля там и затова реших във Фемина

На мен идеята ми е да се запиша скоро на ЖК при някоя , за да имам при кого да родя и бях се насочила като цяло за Токуда. А вече ако няма пакет както във Вита , директно в Оскар мога да си правя повечето странични прегледи както и фетални.
Та искам да пробвам д-р Богданова, тя е и в Оскар и в Токуда , но ще стигна до нея чак след феталната, а аз до тогава имам 3-4 седмици и определено ще ми трябва доктор,на когото да мога да разчитам , недай боже ако има нещо и като цяло!
А д-р Арабаджиева , при която съм от началото изключително гадно впечатление остави в мен след като изобщо не ме отразява дни наред. Разбирам , че са заети , но не е ли това идеята на личния номер .. поне малка комуникация особено като става дума за проблем, а не просто да я питам "как е днес" ..

# 223
  • София
Аз се следя при моята лекарка от 2013та и нямам нейн личен номер. Не считам хич за неудобство, ако има нещо да попитам звъня на регистратура, връща ми обаждане. Ако нещо имам оплакване директно отивам в болницата, винаги има кой да ме прегледа, даже и моята лекарка да не е там. За това смятам че е най-добре в АГ болница да се следя, където мога да разчитам на лекар по всяко време на денонощието.

# 224
Момичета, слагали ли са ви упойка през бременността? На мен ми се е отчупило много малко парченце от пломбата и все си мисля , че ще трябва
Да отида да ми се оправи, но последния път усетих чувствителност в зъба и зъболекарката предложи да изчакаме. Със сигурност трябва да се работи с упойка.

Общи условия

Активация на акаунт