Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 085
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
  • София, България
Хемороидите може да са вътрешни Simple Smile няма как да ги видиш, а като че ли са още по-дразнещи. Аз си имам такива екстри още от първата бременност и сега ми се активираха отново. Ужасни са 🙈

# 496
Хемороидите може да са вътрешни Simple Smile няма как да ги видиш, а като че ли са още по-дразнещи. Аз си имам такива екстри още от първата бременност и сега ми се активираха отново. Ужасни са 🙈

И аз си го помислих, но понеже нямам кръв и го отказах като вариант, и понеже съм си филм ++ исках да отида на лекар за всеки случай,но не знам на какъв

# 497
Честито момичета !!! Много се радвам ,че всичко е наред с бебчетата💗💗💗

Понеделник е моята фетална в Пловдив, ние още утре ще заминем . Ще видим как ще ми се отрази пътя от Бургас до Пловдив. Днес и аз май се претоварих повече и имам малко дискомфорт сега ,но няма как. После пък като започне да тежи корема е ужасно , вървиш 5 минути и трябва да почиваш после 10-15 😀

# 498
Валерита, Цетековс честити ви принцеси ❤

Вив, и аз мисля, че вероятно са хемероиди, на мен и личната ми ги беше установила, така че може и с нея да се консултираш. Другото малко по-кофти, което се сещам е раздразнено дебело черво. Аз имах и е супер болезнено.

# 499
Здравейте момичета 🙂 Записвам се и аз в темата. Това ми е първа бременост. Моят термин е на 22.12.23. Желая лека бременост на всички ❤️

# 500
Аз съм 14 седмица по новия термин, също още имам леки болки ниско в корема и в кръста. Особено ниско в кръста около таза. При по-продължително пътуване с кола си пия но-шпа превантивно.

След две седмици имам планирано пътуване със самолет - 2 полета за 3 дни и нещо му се чудя. Доколкото знам е безопасно, но някой има ли повече инфо или личен опит по темата?

# 501
  • Бургас
Джаки, полетите са ок, само без в 9ти месец. Няма нужда от притеснение.

Относно болничните гледам сте писали. Да внеса малко светлина. Тези 180 дни са непрекъснат.болничен, които се полагат за календарна година. Ако сте ползвали и други болнични от началото на годината, те не влизат в сметката. Ако не ви стигнат тези 180 дни до 45-дневния, то тогава се минава телк. До сега не съм чула да са отказали на някой и винаги ги удължават. Процедурата е супер лесна и елементарна. Попълват се и се предават едни документи и това е.
Друго щях да ви кажа, че не е хубаво ако излизате в продължителен болничен да го прекъсвате, защото се променя базата, от която се изчислява болничния, а след това влияе малко и на майчинството.

Сега друго да питам. Някой от вас да има косопад? Аз съм с някакъв зверски косопад….
И другият ми проблем, заради запека в началото, още ми е малко трудно да го регулирам напълно. Уж почти се наместиха нещата с пробиотика. Но… всеки път изхождането е съпроводено с алено червена кръв, дори съсиреци, не знам как я докарах тая работа. Някой да има препоръки какво да измисля, за да не се случва това с кръвта?

# 502
Таничка и аз в самото начало имах зверски запек ,даже 1 ден пих сироп за облекчение изписан от Аг,след разговор с Аг започнах задължително за ям пълнозърнест хляб,рядко нещо с бяло брашно,кивито също много помага и банани като естествено не трябва да се прекалява.Много помага и кисело мляко с овесени ядки за закуска,но на мен не ми е любимото,а и в момента не ми се налага.С тези неща мога да кажа,че регулирах нещата.Но това с кръвта не е ок ,може би сподели с Аг за мнение

Относно болничните аз съм болничен от около 7г.с имах малко отлепване от тогава Аг не ми дава да работя,имаме вече издаден болничен от нея и от ЛЛК,ще минавам скоро пак на ЛЛК за продължение.Аг каза,че и да не ми стигнат тези 180 дни да не се притеснявам,като вече за телк не знам как стоят нещата,но сигурно ще се наложи и ще разбера

# 503
И аз регулирах изхождането и запека с кисело мляко и овесени ядки. Взех едни от Лидл, които са по-изчистени от захари и ми харесват.
И аз се чудя относно пътуването със самолет, та мненията ще са ми полезни и на мен.

# 504
  • София
За запека при мен помага салата от домати и краставици с обилна доза зехтин; прясно мляко с банан и малко мед, ягодки, безкофеиново кафе след ядене. Повече течни храни - супи (много добре действа пасирана червена леща). По-рядко ям кисело мляко с овесени ядки, сигурно и то помага. Веднъж направих много хубаво смути от смлени червени боровинки, кисело мляко и овесени ядки. Подейства доста бързо.
Таничка, това с кръвта да не е хемороиди? Ако е така, вземи някакъв мехлем. Ако не, се консултирай, че все пак е притеснително.
С оглед тоя непрекъснат болничен, ще се видя със счетоводител от ведомството да се консултирам какво променя в цифри ако е прекъснат и ако не е прекъснат. Най-вероятно ще си взема първо лятната отпуска юли (5-ти месец) и после ще почна с болничните.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 11:10 от ЛейдиРоуз

# 505
Таничка,благодаря за разяснението. И аз съм със запек-ходя на 2-3-4 дни по голяма нужда-киви,активия и диня ми помагат.
За болничния за Телк,ето какво ми разясниха в др група:

# 506
  • София
Таничка иди на гастроентеролог за изхожданията.

Иначе и аз имам зверски косопад, и според мен е от кортикостероидите. Аз ги спрях вече, безсънието също е от тях, ама не съм се изчистила още явно, та чакам да им мине ефекта сега.

# 507
  • Бургас
Девилче, точно каквото и аз написах, просто се попълват документи за телк и това е. Навсякъде е различно, някъде ти ги носиш, някъде аг ги носи.

Лейди Роуз, не знам дали са хемороиди, идея нямам. Ще трябва да направя консултация изглежда.

# 508
Девилче, точно каквото и аз написах, просто се попълват документи за телк и това е. Навсякъде е различно, някъде ти ги носиш, някъде аг ги носи.

Лейди Роуз, не знам дали са хемороиди, идея нямам. Ще трябва да направя консултация изглежда.

Най-добро и за твое успокоение се консултирай, иначе със сигурност ще можеш да регулираш запека,но за кръвта си мисля,че наистина може и да са хемороиди.

# 509
Вероятно са хемороиди, иди на лекар...
За запек всичко, което са написали момичетата е ок...киви, домати, кисело мляко с овесени ядки, супи и като цяло течни и пълнозърнести храни ...
Непрекъснатият болничен е по-добрият вариант, ако можете да избирате, тъй като болничните се изчисляват на база на дохода 12 месеца назад .../обяснено е много подбродно и добре в темата Майчино счетоводство/
Аз мисля също да ползвам отпуск и после болничен, за да няма прекъсване ...

Общи условия

Активация на акаунт