Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 097
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
За Момичетата, ползвали/ще ползват Вижън теста, изпратиха ми преференциалните цени за стволови клетки - 850 лв е отстъпката за пакет Кръв и Тъкан, 25 години,  при запазване до 20гс

# 511
Аз да ви се похваля от няколко дни пак ми се гади 🫤 не повръщам поне, но почвам да мисля, че са нещо като киселини (за които в 12 седмица не е ли рано?)
Някой друг с моята мъка? (Чудя се да не е от нишпа в големите дози да ми дразни)

# 512
Явно просто се връщат някои симптоми, на приливи и отливи, и аз от същото се оплаквах вчера, една пълна седмица гаденето и повръщането бяха отшумяли, чувствах се доста по-свежа и от петък пак се започна…няколко пъти повръщах от тогава, вчера следобяд бях с много кофти гадене. Много е объркващо, защото тъкмо си мислиш, че вече   отминава и хоп…

# 513
И аз така се зарадвах на гаденето , че последната седмица се чувствах като нормален човек, но от снощи отново се завърна и пак обратно в леглото.
За ходене до тоалетна , тъй като ори мен от преди това беше проблем и си ползвах едни билкови хапчета,които сега са противопоказни - при мен действа само за закуска кисело мляко с мед , хапвам много големи салати от домат само със сол, ягоди, череши , диня и кайсии. И от две седмици почти всеки ден съм си ок. Плюс по-течни храни. Аг ми каза да избягвам всичко бяло - брашно,захар и то най-вече вечер. Да гледам да ям примерни хляб до обяд или макс ранен следобед. И мисля,че наистина действа.

Иначе да попитам за папаверина, някой пие ли го вместо но шпа , като по-силно уж действие за дискомфорта в корема.

# 514
  • София, България
Таничка, много благодаря за разяснението за болничните Kissing Heart

Кръвта, както са ти казали най-вероятно е от хемороиди. Наистина по-течната храна и салатите са ок за запека, НО за хемороидите е хубаво и изхождането да не е много течно. Лютото също ги активира много. Пробиотик взимай и така. Ако един пробиотик не става, пробвай с друг. Simple Smile

# 515
Девилче, точно каквото и аз написах, просто се попълват документи за телк и това е. Навсякъде е различно, някъде ти ги носиш, някъде аг ги носи.

Лейди Роуз, не знам дали са хемороиди, идея нямам. Ще трябва да направя консултация изглежда.

А знаете ли дали реално трудоустрояването е за периода за който не стигат 180-те дни?

Аз също имах запек до скоро, ползвах свещички Eva Q, но са много твърди и трудно ги поставях, гледам сега поне по едно смути на ден с прясно мляко, банан, ягоди и чия да пия и да чукам на дърво съм добре. Едно кафе с мляко сутрин също много помага.

# 516
Преди да забременея си ходих редовно , всеки ден , даже по няколко пъти, никога не съм имала проблеми. Ии сега като забременях и се започна на няколко дни и то със зор , издута се чувствах , а и си бях. Но сега от седмица може би от себе си се регулираха нещата сякаш , отново си ходя редовно и без проблеми , без да съм правила нещо специално .
И аз благодаря момичета , за разяснението относно болничния. Аз също мисля да си взема първо платения отпуск колкото имам и след това да започна с болничния. Нали няма право работодателя да ми откаже сега този платен отпуск ?

# 517
  • София
Платен отпуск не може да ти откаже, той ти се полага по право. Само че в някои учреждения се съгласува по схема с другите колеги с цел заместване и т н.

# 518
  • София, България
Точно така. И ако се окаже, че няма кой да те замести или има много работа, може да ти откаже ползване на всичките дни неведнъж (ако примерно са повече от 5 дни)

# 519
Определено е много индивидуално, но аз не бих си взела цялата платена отпуска преди раждането. След това, живот и здраве,  като се роди малкото и се върна на работа, ще ми се налага да отсъствам и ще си ми е от полза за имам повече дни.

# 520
  • Бургас
Вероятно са хемороиди, иди на лекар...
За запек всичко, което са написали момичетата е ок...киви, домати, кисело мляко с овесени ядки, супи и като цяло течни и пълнозърнести храни ...
Непрекъснатият болничен е по-добрият вариант, ако можете да избирате, тъй като болничните се изчисляват на база на дохода 12 месеца назад .../обяснено е много подбродно и добре в темата Майчино счетоводство/
Аз мисля също да ползвам отпуск и после болничен, за да няма прекъсване ...
Болничните са на база осигурителен доход за 18 мес назад, не 12. А майчинството е за 24 мес. Болничните когато са непрекъснати за всеки следващ се взима същата осигурителна база от която е изчислен първичният, без да се преизчислява. Ако се прекъсне болничен, се преизчислява наново. Затова не е хубаво да се прекъсва.

За запека уж нямам сега, но се случва понякога да пропусне 1 ден. Но пък нито прясно мляко обичам, нито мюслита и овесени ядки, другите неща си ги хапвам ежедневно.

# 521
Докато сме на тема гадене и аз да се впиша вежду вас. Аз съм във 11гс и имам гадене, киселини и повръщане още от 8гс. Контролирах всичко това със лекарства за гадене и повръщане и вчера ги спрех хапчетата и се започна на ново. Явно ще продължа да пия хапчета още някое време.
Аз имам проблем и със храната немога да ям нищо освен хляб и тук там чушка или ориз. От всичко повърщам и ми пречи всякаква миризма.

# 522
За непрекъснатия болничен разбрах и много благодаря за разясненията, бяха ми много полезни - не знаех подробностите.
Не знам дали ми е за тук питането или за счетоводната тема, ако не е за тук, може да се изтрие и ще питам там.

Осигурявам се на максималния праг, доходът ми е по-висок. При болничен реално ще ми бъде изплащан процент от осигурителната сума- въпросните 3400, а не реалната брутна заплата, така ли?

# 523
Здравейте. Включвам се и аз. Първо честито на момичетата с хубавите новини 🙂. За летенето със самолет аз летях в седма седмица с полет от 2 часа без прекачване и след четири дни обратно. Преживяхме голяма турбуленция при кацане в София, но нямах никакви оплаквания нито от налягането, нито ми е ставало лошо. Да не говорим колко пътуване с влак и кола по това време  минах и се чувствах добре. Не съм пила никакви медикаменти. На летището казах, че съм бременна и ме провериха лично, не съм минавала през скенера. В България се опитаха да ми направят проблем и бяха откровено заядливи, но аз се наложих. Иначе на летището в София беше доста неорганизирано и въпреки че бяхме два часа по-рано, check in отне много време и после отново контрола на ръчния багаж. Беше голямо бързане и накрая самолетът имаше повече от час закъснение. Сега за мен идва по-голямото чудене, защото края на юни, живи и здрави, ни предстои полет от 12 часа в едната посока. Някой имал ли е опит с пътуване по време на бременността на дълги разстояния и какво мислите за това?
При мен започна от девета седмица гадене с повръщане и пия хапчета срещу това. Освен това от две вечери имам силни киселини, от които също повръщам и си раздразних гърлото до кръв. Малко сухар ми помогна да ги неотрализирам за кратко.
Хубава неделя 🙂

# 524
Да дам съвет относно запека, понеже не видях някой да е споменавал - сини сливи! Ако не бяха те не знам как щях да си изкарам първата бременност. Няма как постоянно на свещички, киви не близвам и сините сливи ме спасиха. И понеже не им беше сезон карах само на изсушени, но пак вършеха работа.

Общи условия

Активация на акаунт