Американски колеж - двадесет и осма тема

• 72 261
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
До миналата година бяха по два на ден, но имаха по един ден почивка.

# 601
  • софия
Мнението, че за файнъл се подготвяш за 2 часа, ако учиш регулярно, го чухме миналата учебна година, когато  проект беше променен на файнъл, та просто вече не знам какво да коментирам.
Сутрин файнъл, следобед файнъл и после 4 часа подготовка за следващия ден. Не мога да прозра причина за подобно натоварване.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 20:22 от zvаnchе

# 602
  • София
А от ръководството дали ли са причина за тази промяна? Аз лично не съм питала, но ако някой е повдигал въпроса, нека сподели.

# 603
Причината според казано от децата била, че във всички интърнешънъл училища било така.

# 604
  • София
Да ви кажа честно, в нашия high school, няма такова положение файнъл-почивка. Progress tests им казват и си се правят в учебно време, понякога наведнъж по даден предмет, понякога в 2-3 последователни дни, зависи от предмета и учителя.

# 605
Това не е ли текущ тест след всеки раздел?

# 606
  • София
Ами дано поне да ги подредят така, че втората двойка от четирите да е по предмет, който не изисква преговор. Като английски и математика например. По БЕЛ също не съм сигурна за неизвестно есе какво можеш да научиш в последния момент. Но т. нар. разказвателни си изискват време за минаване по study guide даден от учителя.

# 607
  • София
Това не е ли текущ тест след всеки раздел?
Не, текущите са си отделно - quiz (малък тест) и просто тестове текущо.

# 608
  • софия
Идвам да ви развеселя петъчно с колежански смях.
Това са учители 😂. По кои предмети ще оставя на вас да отгатнете (ако не знаете). Ясно е кой е любим учител ❤️‍🔥Споменава ни и нас 😁
Лично на мен г-жа Дечева ми е много любима. Беше казала на моето безценно: "Няма как да си оправиш рисунката, ти Рембранд няма да станеш." (старае се, но не е дори на стотици км близо до него 😂) Много харесвах и как представа предмета си: "Aaaart".
Скрит текст:
Скрит текст:
Бисерите са писани от ученик от Колежа. Мисля, че катедрата добре се е справила, въпреки изразеното недоверие от някои от учителите 🙂

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 20:23 от zvаnchе

# 609
Бившия Колежанин чете поста преди малко, хилейки се с глас Sweat Smile Уникално!

# 610
Получихте ли имейл, че утре (27.11) ще се учи онлайн?

# 611
  • софия
Да. Ние имаме, децата - не 🙂

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 20:07 от zvаnchе

# 612
Здравейте, някой тук има ли опит с класиране и започване в АК след осми клас.
Има ли някакви "уловки" в този прием?

Децата как се разпределят спрямо останалите?
Възможно ли е реално да предложат отстъпка за такова дете в таксата след приемането му?
Колко такива деца ще приемат?
Трбява някое дете да се откаже, за да приемат нови деца или?
На какво ниво следва да е англисйкия им и трябва ли да за учили осми клас в английска гимназия?

Такива неща ме вълнуват.
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 613
  • софия
Това е официална информация от сайта: https://www.acs.bg/bg/admissions/bulgarian-students-admission-af … r-grades-8-and-9/
Цитат
Процесът на приемане на ученици в Американския колеж в София след 8. клас се състои от три части: писмен изпит, писмено съчинение и интервю с кандидата.
Приемен изпит - 21 април 2024 г.
Кандидатите се явяват на стандартизиран ISEE (Independent School Entrance Exam) на английски език. Изпитът се изготвя и проверява от външната организация за независимо академично оценяване, ERB (Educational Records Bureau) http://erblearn.org/  Американският колеж в София е мястото на провеждане на приемния изпит. Всички кандидати се явяват на изпита ISEE на ниво “Напреднали” (Upper Level).
За ISEE: ISEE осигурява стандартна оценка на академичните умения на всеки кандидат на определено възрастово ниво. Този тест не оценява конкретни знания в конкретна учебен предмет. Тестът ISEE се състои от следните раздели:
а) задачи, оценяващи академичния потенциал на кандидата и способността му да разбира информация;
б) четене с разбиране и математически задачи;
в) писане на съчинение по зададена тема за определено време. Съчиненията не се оценяват от организацията ISEE, а се предоставят на Американския колеж за информация.
Общо време на приемния изпит: 2 часа и 40 минути. ERB и Американският колеж в София не организират подготвителни курсове, нито са упълномощавали която и да е организация или физическо лице да упражнява  такава дейност. ERB предоставя на кандидатите безплатни материали, които да им помогнат в подготовката. Тази брошура предоставя примерни въпроси, информация за оценяване, указания за тестване и допълнителна информация, която помага на учениците да се подготвят за теста.
В 9. клас децата са разпределени в клас със съответния втори език.

Има родители на деца, приети след 8. клас, които могат да се включат с практичната точка.

# 614
  • София
Aladia:

Да, английският трябва да е на високо ниво. Започват наравно с останалите и трябва да могат като тях да работят, да пишат есета, да са запознати с базови термини по химия, физика, биология, математика.

Разпределят ги според чуждия език, който са посочили, че ще изучават.

Има години, в които са приемали 7-8 деца, има такива и без свободни места и тогава не е имало прием (май само веднъж се случи това в последните няколко години).

Мисля, че може да се кандидатства за финансова помощ.

Общи условия

Активация на акаунт