Американски колеж - двадесет и осма тема

• 72 271
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Казусът се разшири! Вече дишам спокойно!
Детето е разговаряло на място, с документ в ръката с когото трябва (така ми каза по телефона).
Ето какво е била ситуацията: от университета изпращат празна бланка, а от училището трябва да нанесат темите и срещу всяка да запишат дали е приключила или не. Това обяснява и написаното в документа.
Видях оригиналния документ, преди попълване и съм спокойна, че всичко е попълнено правилно!
Благодаря за подкрепата! Simple Smile

# 586
  • софия
Късмет и успех!
Лесно да му се случат нещата и вбъдеще!

Тъй като съм от "конфликтните", бих писала за поведението на секретарката.

# 587
За нейното поведение и "блестящо" предложение ... просто дишам в йога поза!
Тонът й също не е адекватен. Почувствах го като разговаряхме по телефона: един обвинителен, напрягащ, от сорта "ама Вие как си мислите при толкова много документи ...", малко груб и мен лично ме засегна доста. Говори и неверни неща като например: ние отърваваме (забележете думата) децата от изпит, само в Делфт не можем да ги отървем.
Това категорично не е вярно!!! Изпити няма по дифолт (с изключение на нумерус фиксус програмите, от които изпити никой не се е отървал).
Не "отърва" и дъщеря ми от изпит в Маастрихт, а програмата й не е нумерус фиксус. Яви си се детето НЕ като всички останали. Нейната приятелка не се е явявала, много нейни колеги, също!
Това е за сега! Тази секретарка не е най-доброто назначение в колежа.
Благодаря за пожеланията и подкрепата!

# 588
  • софия
Кой е секретар сега?

# 589
  • софия
От години е една и съща. Поне дъщеря ми откакто е в Колежа, все тя е.
В сайта и в годишниците гордо се реди на снимка.

Тонът ѝ винаги е е агресивно-обвинителен, винаги отсрещната страна е виновна, грешката се извинява с половин уста.

# 590
Kassii, успех на младежа!

# 591
Успех и от мен на младежа!

Да ви питам за Борислава Кирилова успяхте ли да запишете час?

Файнълите вече щели да бъдат в два поердни дни по два Sad

# 592
  • софия
Да, файнълите ще са всеки ден по 2 на ден.
Не знам кой го е измислил това, но е поредното "облекчение" за децата.

# 593
  • София
Това е ужасна "въртележка" без никакво време за преговор.

# 594
Поредната “блестяща” идея на Колежа! 😡Всеки ден по 2 файнъла…Кому изобщо е нужно това и какво целят тези хора? Да сринат децата? Да им съсипят успеха за семестъра?
От друга страна випуск 2025 миналия семестър “уцелиха джакпота”. Между 2 дни в файнъли вмъкнаха и един срочен изпит по История.

# 595
Тази промяна не е ОК, защото наистина няма да имат време за още малко преговор. В университета на дъщеря ми, сега при първата сесия беше точно така: имаха 4 изпита, като всеки ден имаха изпит, без четвъртък. В други университети пък бяха с по-лежерна програма. Ако трябва да се намери позитивното от тази промяна - децата ще са готови за всякакви стресови ситуации, но не е ОК и не виждам кому е нужно.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 10:02 от bunovа

# 596
Вероятно не е приятно, ама какво толкова се стресират децата?
Големи младежи и девойки са.
Ако си учат редовно, не виждам нужда от паника.

# 597
Аз разбрах, че между всеки 4 изпита ще има 1 ден почивка.
Ако са 10 изпита наведнъж, нямам думи.
Колкото и редовно да учиш, самият стрес е ужасен. Не случайно в бг системата има ограничения за броя контролни на седмица, а какво остава за класни.

# 598
  • София
В колежа по някои предмети няма понятие "ако си учат редовно". Да, работят постоянно, но работата (домашни и проекти), която извършват, не ги подготвя непременно за файнълите. Като ти дадат проект по география да правиш снимки и презентации за конкретен град, а после те изпитват върху климат, почви, води и т.н. в цяла България, ясно е, че трябва да учиш отделно за файнъла. И понеже по редица предмети е такова положението, без време за подготовка добрата оценка на файнъла ще е трудно да се изкара.

# 599
Не съм 100% сигурна, но файнълите на випуск 2018 бяха за седмица и половина - ходеха си на училище до сряда, четвъртък и петък файнъли (по един или по два), следващата седмица  мисля в сряда почиваха... Не съм сигурна колко предмета (9-10 клас ги броя поне 8 ), но не са били над 6 дни Thinking

Общи условия

Активация на акаунт