Американски колеж - двадесет и осма тема

• 71 565
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
По повод картинката- ако спрат да си харчат парите за този джънк, няма да имат проблем с парите.
В кафенето продават ултимативни боклуци.

За топлото питах моята девойка и каза, че на нея й е ок. Тя ходи облечена на пластове и слага жилетка/пуловер, ако й стане студено.

# 646
  • софия
Картинките са закачки. Обсъждаме не личния проблем с парите и хранителни вкусове, а цените.

# 647
Отдавна се чудих как да споделя мои мисли още от първия учебен ден, когато бяхме на откриването на втория ни син, а само седмица преди това оставихме големия в училището му в САЩ . Още тогава казах на съпруга ми , че само ако се смени българската администрация и дойдат по-млади и активни хора, Колежът би бил прекрасен и да гони наистина американски стандарти.Въпросните две госпожи няма ли скоро да се пенсионират???
Дори не ми се разказва за негативния разговор с едната, когато отидохме да съобщим, че от следващата учебна година синът ни е приет в едно от най-престижните училища там и заминава.

Относно цените в стола и барчето - на нашето момче трудно му стигат 10 лв на ден да се нахрани, дори носи от вкъщи сандвич. Казва, че на барчето цените са тройно по-високи от магазина.
Много съм склонна да вярвам на всичко, което господинът описва в блога си.

# 648
  • софия
Последната ситуация и други показват, че ги учат на едно (уважение на личността, спазване на правилата, емпатия, свободно изразяване на мнение без да обиждаш), но се прави съвсем друго.
Не мога да си представя какво толкова трябва да е направил някой, за да бъде отстранен по такъв показен начин - в учебен ден, пред учениците, с полиция. Изглежда като наказателна акция останалите да имат повече от едно на ум. И публично унижение. Нещо от сорта "Ти пишеш някакви неща, ние ще ти покажем!"
Няма значение, че децата са били сериозно стреснати.
Много жалко и много гнусно.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 14:33 от zvаnchе

# 649
  • София
Е, сега, едно е да изразяваш мнение, несъгласие с дадена позиция, мотивирана критика дали дадено действие е било най-правилното, друго е директно да обвиняваш в крупни кражби, вземане на пари под масата, измами, т.е. публично да набеждаваш хора в престъпления. Не искам да го играя адвокат на Колежа, опазил ме господ Joy , но чисто принципната ми позиция е, че последното си е за директно уволнение, че и за няколко дела. Намесата на полицията не знам за какво е и не мога да я коментирам.

# 650
  • софия
Принципната ми позиция не се различава от твоята.
Грозен е начинът. Винаги там е разковничето и затова писах, че не мога да си представя какво точно трябва да направи някой, за да бъде избран. Не ми харесва стилът и чисто граматическите грешки на изразяване в поста, но те са на автора. Така му е дошло, така го е написал.

Никой извън Колежа не може да каже дали написаното е истина или не е. Като родители знаем, че в част от него има резон. Знаем и за други ежедневни малки събития. Знаем, че децата го харесваха и са му имали доверие.

Всъщност, много по-възпитателно би било да намерят начин и да обяснят какво е предизвикало отстраняването (поне на учениците му). Не е нужно да бъдат давани конкретни детайли. В момента в техните очи той е жертвен агнец. А в моите продължава да е наказателна акция.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 16:11 от zvаnchе

# 651
  • София
Дали е истина или не изобщо не коментирам. Но няма как да напишеш такива неща и да очакваш да те почерпят. Joy Дано да може да ги докаже тези твърдения, че иначе уволнението ще е най-белият му кахър.

# 652
  • софия
Аз не смятам, че децата са барометър за нечия вина или невинност.
Не виждам как факта, че учениците харесват някого го оправдава при нарушение. (иначе защо да го уволняват)

Понятия като наказателна акция ми идват твърде силни, дано не са верни.

Извинявам се, че не се присъединявам към възмущението, но все още няма никаква конкретна информация, която да обсъждаме.

Има потребители, които са получили писмо, но не споделят какво е. Явно е, че има някакви предприети стъпки в посока информираност. Защо е частична..... не знам. Глупаво ми се вижда.
Любопитна съм много, но явно ще се разбере по-нататък (ако избощо се разбере)

На мен ми минаха всякакви сценарии, но не казвам никой от тях, защото така се създават спекулации.

Ениуей. Дано всичко е за добро.

# 653
  • Софето
В писмото пише, че този учител вече не е служител в Колежа и ще направят всичко възможно по-бързо да се възобнови работата на клубовете и елективите, които е водил този учител. Това е, нищо друго. Не се споменава, че е уволнен, нито дали сам е напуснал.

# 654
  • софия
В писмото пише, че този учител вече не е служител в колежа и ще направят всичко възможно по-бързо да се възобнови работата на клубовете и елективите, които е водил този учител. Това е, нищо друго. Не се споменава, че е уволнен, нито дали сам е напуснал.
Благодаря много!
(Ама добре се старят да ядосат хората си с тази липса на информация)

# 655
Извинявам се, че се намесвам, ама за какъв съд и доказване става дума? На нито едно място в публикацията не се споменава АКС. И снимката не е на АКС, а на Providnece Academy.  Да, ясно е за какво става дума, но никъде не е казано и написаното би могло да се отнася за кое да е ЧУ. А за някаква алюзия не може да се съди човек. По-скоро той може да ги съди за уволнението, защото ще твърди, че пиша обзорно за корупцията в ЧО в България.

# 656
  • София
Извинявам се, че се намесвам, ама за какъв съд и доказване става дума? На нито едно място в публикацията не се споменава АКС. И снимката не е на АКС, а на Providnece Academy.  Да, ясно е за какво става дума, но никъде не е казано и написаното би могло да се отнася за кое да е ЧУ. А за някаква алюзия не може да се съди човек. По-скоро той може да ги съди за уволнението, защото ще твърди, че пиша обзорно за корупцията в ЧО в България.
Е, не е съвсем така... Говори се  за  училище, което е с чужди преподаватели - такива, на които им се търси жилище  в Младост (макар и не в непосредствена близост до училището) на принципа, на който се търси подслон на такива учители в други подобни училища.  Очевидно става дума и за гимназия  предвид казаното, че керванът си върви, без значение дали кучето лае, а възпитаниците на училището поемат после предимно към чужбина. Та колко частни гимназии с чужди преподаватели има в Младост, в които децата разполагат с хромбуци примерно? В коя частна гимназия за  една петилетка минават хиляди деца, ползващи устройства в учебния процес?

Въобще не  коментирам вярно ли е или не написаното,  все ще се изясни от когото трябва. Но да се разчита на  довода, че не могат да го закачат господина, та даже и той може да ги съди, понеже си е писал ей така просто размисли с критична нотка за ЧО, ми се струва доста наивно.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 17:50 от пенсионирана русалка

# 657
Ами "очевидно" в съда не минава (оно се знае у селото, ама го нема у делото). Има поне няколко ЧУ със салони, столове, чужди преподаватели. То в съда падат алкохолни проби и проби за наркотици, та една алюзия няма да мине...

А има и снимка, която в нета се използва за илюстрация на много статии за ЧУ. Тоест още един довод да се приеме, че и в случая се говори за абстрактно ЧУ. Виж ако беше снимка на АК...

П.П. В САЩ наистина така се уволнява - "You are fired" и толкова, няма нужда от обяснения и обосновки.  Ама у нас си имаме КТ и сега АКС ще трябва да доказва вредите за имиджа си и то ако успее да се идентифицира с написаното. Да не говорим, че този пост никой не беше го чувал, а сега ще гръмне цяла България. Чакам децата да пишат и на посланика (ако не са се сетили, подсещам). Това ще има резон, защото при ширещите се русофилски и анти САЩ настроения един такъв злепоставящ американска институция скандал едва ли е мечтата на дипломата.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 17:58 от Черна станция

# 658
  • софия
Аз не смятам, че децата са барометър за нечия вина или невинност.
Не виждам как факта, че учениците харесват някого го оправдава при нарушение. (иначе защо да го уволняват)
Не съм прочела някой да е написал нещо подобно. Аз със сигурност не съм.

Доп. Чудесно, че някой извън Колежа пусна петицията. В нея има още грозни детайли. Да, в нея е мнението на учениците, но никой не ограничава другата страна да се изкаже, а тя забранява обсъждането.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 19:22 от zvаnchе

# 659

Общи условия

Активация на акаунт