Американски колеж - двадесет и осма тема

• 71 564
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • софия
Толкова е мразил, че е напълно допустимо да бъде отстранен по начина, за който четем, учениците му да правят подписка за морална подкрепа, да се поставя под въпрос многогодишна работа и бъдещето на част от децата, на които им предстои кандидатстване в университет.

# 676
Суперминт, може ли да дадеш линк към тиктока му?

Да сравнявате акаунти на деца с такива на учител, е много неуместно.

# 677
  • София

https://www.tiktok.com/@davidyordanov

# 678
  • В офиса
Това ли е злоупотребата със служебно положение, Supermint? https://www.tiktok.com/@davidyordanov/video/7297493031379307809? … 03770064554149382

# 679
# 680
Голяма работа като са изработили картинг от тиксо и пирони като накрая г-нът им дрифти по ливадите на колежа.

Това ме кара да попитам къде е дрифтил, защото дрифтенето нито е незаконно, нито осъдително по принцип. Това си е вид екстремен спорт като скоковете с бънджи например стига да се прави на място, където не застрашава другите участници в движението. Дрифтенето по улици и булеварди е осъдително и наказуемо, но ако е по ливади и други подобни места е просто хоби.

# 681

Стандартът не следва да е двоен.
Ако тръгнем по тази плоскост, е абсолютно сигурно, че половината администрация на АК и кое да е друго училище, държавна администрация, частна фирма ще увисне...

Дрифтенето е на някакъв паркинг. Има видеото нагоре. Аз в този акаунт видях видеа на човек, който е по-близо до учениците си, отколкото до родителите на учениците. И това обяснява защо децата го обичат толкова, защо им е бил много близък и защо е човек, на когото са имали доверие.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 11:35 от Fancy

# 682
  • София
И какво, да кажем че г-н сай фай изживява късен пубертет и е ОК това поведение?
Има клипове, които мога да го сметна за злоупотреба със служебно положение, защото на момчетата им зависисят препоръки, проекти, кандидатстване независимо дали са били съгласни да ги изтипоса в нет-а по този начин. Хайде пък да не са всичките толкова широко скроени на тази възраст. Голяма работа като са изработили картинг от тиксо и пирони като накрая г-нът им дрифти по ливадите на колежа.

И разговорът за прозрачността и погазването на достойнството преминават... във въпроси какво и как човекът, повдигащ въпроси, върши в свободното си време. Морална милиция?
И все пак - има ли наистина младежи, участващи в клиповете му, които са били несъгласни да го правят и са сигнализирали за което? И друго - клипчетата с "дрифтене из ливади" са клипчетата за тестване на картинга из алеите или аз не гледам където трябва?

пп Не виждам изобщо смисъл подобен разговор за моралните устои на обществото да бъде воден тук.

# 683
  • В офиса
тикток като тикток, изобщо не съм скандализирана. Като прочетох назад оръжия, дрифтене и псувни, очаквах нещо по-хард, а то ... Стана малко като вица за месарниците в комунизма - четеш на табелата "суджуци, луканки, колбаси, месо", а вътре само бай Иван.
Чакам аз проверки по "как се краде в едно ЧУ" - и за бонусите, и за ремонта на ремонта, и за хромбоклуците, апартаментите и изтривалките... Сещам се как затвориха СМГ за одит, когато беше скандала с пастор Тони. Дали сега в една стаичка в АК някой трескаво не подправя документи?

# 684
  • София
И кой да го направи този одит, те да не работят с обществен ресурс? Някой прави ли одит за това какви бонуси раздава и какви договори сключва една частна институция? Отдавна според мен се самоиздържат от таксите и предполагам дори америк. им шапка не се меси, защото тя си е постигнала целите - възстановила е училището, то расте като обем обучавани ученици и т.н...

# 685
Изгледах тиктока, ясно защо му се кефят децата - не му пука. И явно отдавна го е планирал това напускане. Вдигна пушилка за неща, които се случват в Колежа и наистина противоречат на морала, който се  изповядва. Иска ми се да не е всяко чудо за 3 дни.

# 686
Абсолютно подкрепям Дейвката и съм много радостна от реакцията на учениците и възпитаниците на Колежа. Аз лично съм била свидетел на отдадеността му към децата и начина, по който умее да ги ангажира и да се свързва с тях. Също така е важно да се знае, че голяма част от сай-файа е направен с лични негови инвестиции като време, отдаденост и пари.
Изключително неприятно впечатление ми прави ровенето в личните му профили и джъджването му като личност от страна на родители, които никога не са имали контакт с него.
Притеснява ме и колко много анонимни подписи има в петицията. В Колежа трябва много сериозно да се замислят зад какви ценности стоят.
Естествено, че трябва да се направи проверка/одит, Колежът функционира като образователна институция под шапката на МОН. Дори и частна фирма да беше, пак има органи за контрол.
Росс, по мое мнение, катедрата по математика в последните 5 години, в които синът ми беше ученик, беше супер зле. Сигурна съм обаче, че има родители, които биха казали обратното.

# 687
Профилите на Янка Такева в социалните мрежи вероятно са стерилни, но едва ли някой иска тя да преподава на детето му. Дейвката е от любимите преподаватели на децата. Гордея се с тези от тях, които са подписали петицията с имената си. Бунтът на младите винаги е вдъхновяващ.

# 688
Смятам,че подобно отношение и Информационно затъмнение поражда спекулации. Никой не заслужава подобно нещо публично.Напомня на публичен линч.И последствията дотук са следните:
1. Огоромен стрес при децата,особено от сцената с изгонването и неясните причини
2. Диктаторски метод,който би стреснал всеки настоящ и бъдещ служител
3. Потвърждение на думите  от статията,която стана по - популярна от този начин,отколкото е била преди
4. Всяване на страх с процедура - охрана
5. Нечовешко отношение точно преди празниците....
6. Интрига кой е казал и как е стигнало до ръководството и предполагам,работещите там вече се страхуват от общуване.  Репортването на ученици и персонал,доколкото чувам от децата е традиция.

Колкото до личността на г-ин Йорданов  няма нищо лошо да споделя интересите си. А и учителите са хора. Подобно следене е ужасен стрес. Четейки биографията му.. човекът въпреки трудното си детство е прекрасен спрямо децата и отделно очевидно стресът му по време на работа е бел отдавна,четейки за депресията, през която е минал. И сега подобно поведение от институция, която уж се грижи за добрувавето на учениците и учителите..  докарва един млад човек в огромен стрес,срам и вероятно в период и депресия.
Отделно съм сигурна,че има учители ,които го подкрепят, но сега ги е страх за работата си.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 14:55 от SunAndMoom

# 689
  • София
Дейвката (както мило го наричате тук) има право да се държи както си иска в личния си живот, обаче едва ли не е наясно, че поне 950 от 1000 му последователи са непълнолетни и то от училището в което преподава. Може и да не незаконно да си тестваш самоделният карт (не бъги) в двора на колежа, но да го караш през тревните площи е поне проява на лош вкус.
Тук непрекъснато се говори за вдъхновяващи учители и ментори, та по този повод реших да разгледам публичният профила на господина, ами такива инфлуенсъри с лопата да ги ринеш из нета, за дипломиран инженер, управляващ сайфай център който работи с тийнейждъри леко ме изненада.

Общи условия

Активация на акаунт