Защо искате деца ?

• 70 876
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 385
Е, те мъжете за друго може да не се сетят, но за опасността им жена им да хукне с Пешо и Гошо винаги ще имат едно наум.

# 2 386
Като оставим доверието в мъжа и пенсията, трябва мързелът ми е да по-силен от желанието ми за по-висок стандарт на живот, че да се съглася мъжът ми да взима примерно 3-4000 лв и да ме издържа, а да не взимаме заедно да кажем 6000, че да си ги харчим. Че той като плати ипотека, лизинги и други кредитчета, ток, вода, гориво, храна, лекарства и други битови сметки, колко ще ни остане? 100 лв да си купя нови гащи тоя месец и 100 лв да излезна с приятелки другият? Уау, каква оферта.

# 2 387
  • Пловдив
Да ти кажа, моят мързел си е силен, ама на голо провайдърско благоволение - не.

# 2 388
  • София
Абсолютно! Че и човекът може да е супер, но да умре, да фалира. Знам, че съм в другата крайност и искам всичко максимално да зависи от мен, казах, баба вдовица с две деца е голям урок, но все пак, не може и всички яйца в една кошница.

# 2 389
Тук съм съгласна за "провайдърството" ама с достатъчно пари, плащане на всички осигуровки, (а не подхвърляне на смешни подаяния) плюс пари за собствен харч. Това със заплата от 3000 лв. никой мъж не може да го постигне, особено ако в картинката има и намесени деца.
Да живееш като куче само и само да си седиш вкъщи не е оферта.
Има огромна разлика от това дали си със супер богаташ или обикновен мъж, който цял живот ще ти напомня как те е взел с два куфара дрехи ли беше?! Да едно такова пресмятане на даване на пари от не особено богат мъж после винаги ти излиза през носа...

# 2 390
Ами мен всъщност ме кефи да изкарвам пари Laughing Още повече ме кефи свободата да ги харча.
Именно.

# 2 391
Ами мен всъщност ме кефи да изкарвам пари Laughing Още повече ме кефи свободата да ги харча.
Именно.

Мен пък ме кефи да харча чужди пари, ама не е дадено на всеки. Трябва да си бачкам.

# 2 392
Ами мен всъщност ме кефи да изкарвам пари Laughing Още повече ме кефи свободата да ги харча, без да трябва да се отчитам на някого Relieved
Имала си щастието да намериш работа, която те удоволетворява. Това не важи за всеки. Имаме тук и социоложка - да каже в повечето проучвания за щастието на работното място какво казват хората.
Пълно е с прегорели, изнервени, нещастни хора, които бачкат и се стресират от това, вместо да се кефят. И пак едвам смогват да си платят сметките (вкл. на Запад).
Особено пък по-младите. В Туитър и Тик-Ток е пълно с видеа от разни млади колежанки, които като почнат работа се оплакват "Абе вие как въобще намирате време за нещо като работите? Сутрин ставам в 7, излизам в 8, свършвам работа в 18, прибирам се в 19, докато се наям и оправя нямам време ни за фитнес, ни за шопинг, ни за дейтинг, егати живота!"
Може би са просто разглезени...

# 2 393
  • София
Социология и статистика не са едно и също. Има социология, която е сбор от история, философия и психология - това съм учила аз в СУ. Има и икономическа социология, отделна специалност част от икономически университети и факултети. Емпиричната социология, т.е. сондажи и проучвания ди е микро дял, занаят, който също ползва методи от статистика и математика, но не е статистика. Казвам го, защото сега загрявам драмите с мен, статистиките, числата и данните. Извинявам се за офтопика, но нека никой не гледа на мен като на НСИ или друга нейна братска служба. Все едно по каква тема.

А щастието е краткотрайно, често само миг, но и доволството за всеки е нещо различно. Повечето хора ходят на работа, за да си плащат сметките. Малко професии носят дълготрайно удовлетворение и ежедневна радост.

# 2 394
Моето мислене пък много се трансформира. Като бях малка, ми се виждаше, че колкото и интересна работа да има човек, 90% от хората не правят нищо кой знае колко велико. Виждаше ми се, че няма нищо по-хубаво от това майката да е с децата си колкото се може повече време докато растат, пък било то и да остане доста назад в кариерата, че дори и да остане без кариера. После обаче пораснах, започнах да имам връзки, говорих си с познатите си мъже и се сблъсках с реалността - никой мъж около мен няма нито желание, нито възможност да предостави "провайдърство" в пълния смисъл на тази дума. В най-добрия случай казват, че ще дават пари на жената за лични нужди - и нищо повече. Заговори ли се за нещо по-сериозно като това да се намери решение за осигуровките и пенсионния стаж, та дори и възможност жената да спестява, някаква форма на "заплата" да има - всички гледат като паднали от Марс. И някъде в простраството витаят неизказаните думи - "как да те осигуря, като можеш да избягаш с Пешо и Гошо?" Ами, явно ще си работя, и без това ми харесва и ми се отдава много повече от домакинстването.

# 2 395
А той пък не може да избяга с Драганка, Петканка и Иванка?!
А забравих - за да избяга някоя от тях с него здраво трябва да се оръси...

# 2 396
Животът на бабите ми (все домакини) не ви го хваля. Чистене и готвене, пране и пазаруване и спестяване и броене на всеки лев, защото дядовците ми, въпреки че заплатите им са били добри, пак не са успявали да издържат 4-членно семейство, така че да остава. Естествено нон-стоп отчет къде са отишли парите и що си купила толкова скъпо сирене. Ресторанти, театри, концерти, екскурзии? "Абсурд, ти да не си хванала Господ за шлифера." И пак казвам, това хора с добри доходи, няколко имота и помощ от техните родители.
Винаги са оставяли впечатлението у мен, че жените управляват парите. Наскоро разбирам, че мъжете си кътали винаги пари "за черни дни" и жените всъщност управляват това, което мъжете са им дали да управляват. Rolling Eyes

# 2 397
Наскоро разбирам, че мъжете си кътали винаги пари "за черни дни" и жените всъщност управляват това, което мъжете са им дали да управляват. Rolling Eyes

Именно Simple Smile Не знам какво себеуважение бих имала, ако някой си къта пари, а аз седя без спестявания и ми говори, че това си е напълно в реда на нещата, понеже не работя. Ама иначе ми казва, че няма повод да се притеснявам, ако слушКам и не бягам с Пешо или Гошо, всичко ще е наред и дори без лични спестявания, ще съм подсигурена, понеже ТОЙ е спестявал. Смешна история.

# 2 398
Разбира се, че да живееш като крепостник с подаяния колкото ти подхвърлят не е живот. Да даваш отчет за всяка стотинка или защо си отишла на фризьор (за какво ти е, като само седиш вкъщи)? Това не е със сигурност онова за което говорим и ако съм поставена пред такъв избор или да работя то със сигурност ще работя. Тук нито една жена не би се съгласила на подобно нещо.

# 2 399
Така си е, лошото е, че всичко, различно от подаяния, се вижда като скандално в очите на мъжете. Сега пък се е народило някакво половинчато провайдърство - уж жената ще поработва лекичко, с по-малка заплата, мъжът ще дава повече пари от нея, пък тя ще набляга на децата и домакинството повече от него. Да, ама не - то веднъж отидеш ли на работа, няма лекичко, 8 часа работно време са си 8 часа, това дали взимаш 900 или 9900 лв не е от особено значение, накрая на деня си грохнал.

Общи условия

Активация на акаунт