Още по-лошо е, ако си в още по-неравностойно положение с богат мъж. Къде отиваш ти с двете ти деца свикнали на лукс, който не можеш да поддържаш? Или всички мислят, че богатия мъж ще ти плаща издръжка и на теб? Едва ли.
Та като човек живеещ сред богати хора основно и без изобщо да ме касае лично въпроса, т.е. съвсем обективно гледам на него, си казвам, че е хубаво на майките да се пази работата две години и една година да могат да си получават цялата заплата като майчинство, защото иначе зависят от някой друг. Това не е свобода, това е поле и за домашно насилие, и за много други нещастия. Пък нека някой си е щастлив някъде в неговия си частен случай, и аз съм щастлива и без мъж, защото никога не съм зависела от мъж и няма и да завися. Но като говорим за кое правилно и то по принцип е хубаво да си представим кое е добре за повечето хора и то в лошите сценарии, не в нашите си прекрасни животи, в които не ни дреме какво и е на някоя жена с по-малко късмет.
Е, стандартът на живот на децата се пази и богатият плаща много по-високи издръжка от бедния. Даже и да не са били женени, издръжката на детето е висока. Бившата министърка на правосъдието Рашида Дати осъди БНД на 6000€ месечно за детето. Не е била женена за него и за себе си няма издръжка. Това само, защото е богат. Детето даже не е живяло с него за да губи стандарт.
Познавам жени, които са били женени с богати мъже и получават издръжки за себе си след развода, но за децата не, защото ги гледат смесено.
Няма как да я изхвърли от семейното жилище богатият, още по-малко с деца.
Работното място се пази. Не е вярно, че след 3 месеца ако не се върне на работа, не и пазят мястото. 3г го пазят ако е в родителски отпуск. Филомена пусна закона. Познавам жени, които ползват 2 или 3г отпуск. Не получават % от заплатата през този период, но мястото се пази.
Да ти кажа, рядко виждам домашно насилие при богатите. Не твърдя, че го няма. Има и културен компонент. Богатият има средства да си купува услуги и животът му да е по-лесен.
Магдена, и аз не ща богат, а само такива ми налитаха като млада. А аз исках красив и мшааааааад.
Още повече ме кефи свободата да ги харча, без да трябва да се отчитам на някого
А дори срещу богата издръжка, не бих се завряла по цял ден да бърша прах и да чистя. Това е изключително монотонна, повтаряща се дейност, за която отгоре на всичко не получаваш пари, а в повечето случаи - дори уважение и признание. Ще се побъркам, ако това трябва да са ми основните задължения. Мен ме стимулира да правя нови неща, да оптимизирам процеси, да повишавам ефективността. "Домакинството" ще го превъртя за месец макс и после ще ми писне.