Защо искате деца ?

• 70 884
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 370
  • Paris, France
То богат си е таралеж в гащите. Я ще има непосилни изисквания, я утре ще си хареса по-хубава и по-млада кифла, я ще сменя кифлите любовници редовно.

Скрит текст:
Аз никога не съм имала шанс за богат, така че може и като "кисело е гроздето" да го разглеждате, ама и искрено не искам. Wink
На богатия парите са си негови и си остават негови. И ще ползвам случая, че истина малко френската нервна криза да се върна на онзи въпрос защо е малко майчинството. Малко е, защото не ти пазят работното място повече от 3 месеца, защото като ще те издържа този прекрасен мъж със средната си заплата и си изгубиш работата, ако утре спре да е прекрасен, но зависиш от него къде отиваш с тези две деца (Второто лице е имперсонално, разбира се).
Още по-лошо е, ако си в още по-неравностойно положение с богат мъж. Къде отиваш ти с двете ти деца свикнали на лукс, който не можеш да поддържаш? Или всички мислят, че богатия мъж ще ти плаща издръжка и на теб? Едва ли.
Та като човек живеещ сред богати хора основно и без изобщо да ме касае лично въпроса, т.е. съвсем обективно гледам на него, си казвам, че е хубаво на майките да се пази работата две години и една година да могат да си получават цялата заплата като майчинство, защото иначе зависят от някой друг. Това не е свобода, това е поле и за домашно насилие, и за много други нещастия. Пък нека някой си е щастлив някъде в неговия си частен случай, и аз съм щастлива и без мъж, защото никога не съм зависела от мъж и няма и да завися. Но като говорим за кое правилно и то по принцип е хубаво да си представим кое е добре за повечето хора и то в лошите сценарии, не в нашите си прекрасни животи, в които не ни дреме какво и е на някоя жена с по-малко късмет.

Е, стандартът на живот на децата се пази и богатият плаща много по-високи издръжка от бедния. Даже и да не са били женени, издръжката на детето е висока. Бившата министърка на правосъдието Рашида Дати осъди БНД на 6000€ месечно за детето. Не е била женена за него и за себе си няма издръжка. Това само, защото е богат. Детето даже не е живяло с него за да губи стандарт.

Познавам жени, които са били женени с богати мъже и получават издръжки за себе си след развода, но за децата не, защото ги гледат смесено.

Няма как да я изхвърли от семейното жилище богатият, още по-малко с деца.

Работното място се пази. Не е вярно, че след 3 месеца ако не се върне на работа, не и пазят мястото. 3г го пазят ако е в родителски отпуск. Филомена пусна закона. Познавам жени, които ползват 2 или 3г отпуск. Не получават % от заплатата през този период, но мястото се пази.

Да ти кажа, рядко виждам домашно насилие при богатите. Не твърдя, че го няма. Има и културен компонент. Богатият има средства да си купува услуги и животът му да е по-лесен.

Магдена, и аз не ща богат, а само такива ми налитаха като млада. А аз исках красив и мшааааааад.

# 2 371
Е значи щом жената не иска да жертва кариерата си освен заради наистина богат мъж с яхти и имения, би трябвало да вярва, че тя с тази кариера сама ще постигне тези неща, за да си струва - така ли?

# 2 372
На заплата не можеш да станеш богат. Има само изключения, които потвърждават правилото. Или си експлоатиран, или експлоатираш простичко казано. Основно собствен бизнес е в основата на богатството или наследствено. Собствен бизнес може да направи всеки с подходящи идеи и до 10-15г. да може и яхта да си купи, и имение. При нас това не е критерий изобщо защото яхти тук колкото искаш, а имения за по над милион са навсякъде.

# 2 373
И в България, ако жената остане сама с две деца, дори на средната заплата за региона в който живее, стандартът и на нея и на децата ще падне наполовина поне. Да, може и да не умрат от глад, но ще е много, много трудно.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 14:43 от alex_jp

# 2 374
А, всеки е свободен да вярва, в каквото реши. Аз например на факти. Тик ток не ползвам, но се изненадах, че е представителна извадка.

Алекс, за жалост е така.

# 2 375
  • Пловдив
Е значи щом жената не иска да жертва кариерата си освен заради наистина богат мъж с яхти и имения, би трябвало да вярва, че тя с тази кариера сама ще постигне тези неща, за да си струва - така ли?
Да приемем, че предпоставката е вярна, а тя не е. Все едно да кажеш, че "само заради Мадона ще се размърдам да отида на концерт на живо" е равно на "Мадона ще ми дойде на крака пред къщи да ми пее,  ако се погрижа правилно да я поканя, вместо да ходя по концерти".

_____

Коя издръжка за дете би била "особено голяма" в България?

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 14:34 от Магдена

# 2 376
Да приемем, че предпоставката е вярна, а тя не е. Все едно да кажеш, че "само заради Мадона ще се размърдам да отида на концерт на живо" е равно на "Мадона ще ми дойде на крака пред къщи да ми пее,  ако се погрижа правилно да я поканя, вместо да ходя по концерти".
Ако такива сравнения ще си правим, нека и аз да направя:
На 25 - няма да си жертвам кариерата заради някой дето дори няма яхти и имения, че да му гледам децата - аз мога да направя кариера като на Мадона.
На 45 - съпруг и деца няма, и е направила кариера като на Сашка Васева.

# 2 377
  • София
Мъж, който изкарва колкото да осигури среден стандарт на жената и децата, без да се налага тя да работи, не е богат. И като теглиш чертата, бюджетът не се различава особено от този на двама работещи, разликата е в разпределението на семейния труд. И следствията (като кой от кого зависи, например) от това.

Вече тези, които се натискат за големите богаташи с яхтите, би трябвало да са достатъчно хитри през времето, което имат с паралията, да си подсигурят освен луксозен, но преходен живот и парцалки, по някое недвижимо имущество, собствен бизнес, нещо сериозно по сметката. Иначе, жалко. Бръмчалки много, и като ги измести поредната, ще си останат само със скъпия гардероб. Изключая типа Светлана Гущерова, които се застопоряват с няколко деца, ама нейното не знам каква жена го брои за живот.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 15:04 от Лъвица

# 2 378
Кхм, кхм... Крис (и на тебе явно, като на баща ми трябва да се обяснявам).
Такива мъже (провайдъри) вече няма.
Или ако има те си търсят моделки, а не средностатистически изглеждащи жени. За това жените блъскат за кариера, не щото много ги кефи, ами защото мъжете масово вече не са провайдъри и една заплата просто вече не стига.

# 2 379
  • София
Ами мен всъщност ме кефи да изкарвам пари Laughing Още повече ме кефи свободата да ги харча, без да трябва да се отчитам на някого Relieved А дори срещу богата издръжка, не бих се завряла по цял ден да бърша прах и да чистя. Това е изключително монотонна, повтаряща се дейност, за която отгоре на всичко не получаваш пари, а в повечето случаи - дори уважение и признание. Ще се побъркам, ако това трябва да са ми основните задължения.  Мен ме стимулира да правя нови неща, да оптимизирам процеси, да повишавам ефективността. "Домакинството" ще го превъртя за месец макс и после ще ми писне.

Разбира се, хора всякакви, има и жени, които това ги влече - няма как да се сложи цял един пол от всякакви личности, с всякакви истории, под общ знаменател. Та който търси и има какво да предложи - намира. Разбира се, стига да приоритизира това Wink

# 2 380
Чисто финансово има хора, които могат да бъдат "провайдъри", но почти няма вече благородни такива, които да са спокойни в душите си, че ролите са разпределени, жената си стои вкъщи, парите са общи и цари хармония. Рано или късно започва едно голямо натякване, това велико стоене вкъщи повечето жени накрая си го плащат скъпо и прескъпо. Особено се натяква на съвестните жени, на разни Светлани Гущерови с голямо самочувствие не се натяква. Така че каквото и да ми говорят някои мъже, че могат да издържат жена си и тя да си седи вкъщи и да създава уют, съм винаги с едно наум. Та като ги и поразпитам тези, виждам колко са наясно що е то "провайдър". Не, благодаря, по-добре да си работя.

# 2 381
  • Пловдив
Ако такива сравнения ще си правим, нека и аз да направя:
На 25 - няма да си жертвам кариерата заради някой дето дори няма яхти и имения, че да му гледам децата - аз мога да направя кариера като на Мадона.
На 45 - съпруг и деца няма, и е направила кариера като на Сашка Васева.
Нищо не си разбрал, Криска. Wink
Дори да приемем, че бих жертвала кариерата си заради някой, който има яхти и имения, от това не следва, че тази кариера си я представям като на Мадона. Предпочитам кариера на Сашка Васева, та и на редова певица от оркестър "Канарите", примерно, пред домакиня при мъж с Тойота и апартамент в София. Wink

# 2 382
В България, освен ако не си в сивия сектор, няма да си никакъв вейдър.

Но при тия в сивия сектор правилата са други. Там или слушаш и изпълняваш или оня, вейдъра те праща да чистиш кенефите в Кауфланд за 900 лева и да си независима.

# 2 383
Има тук-там работещи нормална работа (да кажем програмисти, софтуерни инженери), които изкарват по 6000-7000 лв нето. Чисто теоритично на такъв мъж ще му стига заплатата да издържа жена и две деца. Ама какво от това? Ако го попиташ как ще текат осигуровките на жена му, какъв стаж ще има - ще замълчи. За пълна осигуреност трябва яко наливане на пари. Коя жена с малко акъл ще рискува ей така, просто да й подават пари на ръка за издръжка и ако спрат, тя да се озове на 40 години без нито един ден стаж.

# 2 384
  • София
Точно това се чудя и аз. Явно трябва да го кара на доверие. Мъжът обаче не го кара на доверие, щото Пешо ли беше, Гошо ли, дебне зад ъгъла Joy

Общи условия

Активация на акаунт