Защо искате деца ?

• 70 924
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 355
И при нас са 2/3 жени - без квоти, вкл. мениджмънта. Работят си жените.
На ни една не знам да плащат по-малко отколкото на колегите им мъже, които вършат същата работа.

# 2 356
Богатите мъже ходят с надути кифли със съмнително държание. Стига залъгвахте момичетата, че ще ги хареса някой богат като са "от народа "

Аз се чудя що за ценност е това? Познавам една такава "кифла", ако мога така да я нарека ами има си богат мъж, ама се натиска да работи на 4 часа, за да не е напълно зависима от него.

# 2 357
  • София
Вие говорите за парвенюта. Богатите мъже и жени се женят за богати мъже и жени обикновено. Другото са изключения. И аз не мисля, че е ок да се смесват трайно хора от различни прослойки, това не работи добре по правило, въпреки изключенията.

# 2 358
Богатите мъже ходят с надути кифли със съмнително държание. Стига залъгвахте момичетата, че ще ги хареса някой богат като са "от народа "

И аз съм с такова впечатление. Не е гаранция, че момичето като е възпитано в "традиционните ценности" ще се намерят ценители на това, особено в материалния свят, в който живеем. Хубаво е да се възпитават ценности, но е добре и да се дава малко доза реализъм на момичетата, а не да ги заблуждаваме. В крайна сметка, е добре да им се каже, че ценностите се възпитават заради самите тях и развитието им като хора, а не за да хванат определен мъж. Да не си помислят, че има някакви гаранции в това отношение.

# 2 359
  • Пловдив
То богат си е таралеж в гащите. Я ще има непосилни изисквания, я утре ще си хареса по-хубава и по-млада кифла, я ще сменя кифлите любовници редовно.

Скрит текст:
Аз никога не съм имала шанс за богат, така че може и като "кисело е гроздето" да го разглеждате, ама и искрено не искам. Wink

# 2 360
  • Washington,USA
Аз познавам един богат и е като Магьосникът от ОФ. 😂😂

ОФ (онли фенс) му е любимата платформа за търсене на любими

# 2 361
  • София
То богат си е таралеж в гащите. Я ще има непосилни изисквания, я утре ще си хареса по-хубава и по-млада кифла, я ще сменя кифлите любовници редовно.

Скрит текст:
Аз никога не съм имала шанс за богат, така че може и като "кисело е гроздето" да го разглеждате, ама и искрено не искам. Wink
На богатия парите са си негови и си остават негови. И ще ползвам случая, че истина малко френската нервна криза да се върна на онзи въпрос защо е малко майчинството. Малко е, защото не ти пазят работното място повече от 3 месеца, защото като ще те издържа този прекрасен мъж със средната си заплата и си изгубиш работата, ако утре спре да е прекрасен, но зависиш от него къде отиваш с тези две деца (Второто лице е имперсонално, разбира се).
Още по-лошо е, ако си в още по-неравностойно положение с богат мъж. Къде отиваш ти с двете ти деца свикнали на лукс, който не можеш да поддържаш? Или всички мислят, че богатия мъж ще ти плаща издръжка и на теб? Едва ли.
Та като човек живеещ сред богати хора основно и без изобщо да ме касае лично въпроса, т.е. съвсем обективно гледам на него, си казвам, че е хубаво на майките да се пази работата две години и една година да могат да си получават цялата заплата като майчинство, защото иначе зависят от някой друг. Това не е свобода, това е поле и за домашно насилие, и за много други нещастия. Пък нека някой си е щастлив някъде в неговия си частен случай, и аз съм щастлива и без мъж, защото никога не съм зависела от мъж и няма и да завися. Но като говорим за кое правилно и то по принцип е хубаво да си представим кое е добре за повечето хора и то в лошите сценарии, не в нашите си прекрасни животи, в които не ни дреме какво и е на някоя жена с по-малко късмет.

# 2 362
Е зависи на какво викате "богат". Ако е с яхти и имения - да, такива хора са малко.
Ако е просто заможен с доход, достатъчен да издържа семейство, жена, деца, да купи дом и да осигури нормален живот без жена му да работи ако не желае - викате и такива мъже почти нямало, или поне мъжете на съфорумките не били такива.
Аз обаче познавам немалко такива мъже.

# 2 363
Не мисля, че съм виждала друго място, в което образованието да е ценност по почти ирационалния начин, по който е тук. Това ни е от най-хубавите неща ...

https://www.vesti.bg/bulgaria/pisa-polovinata-bylgarcheta-sa-negramotni-6185641

Освен ОИСР да лъжат за резултатите от PISA.
Вярно, че само си чешем клавиатурите, но фактите са си факти.

# 2 364
  • София
Не мисля, че съм виждала друго място, в което образованието да е ценност по почти ирационалния начин, по който е тук. Това ни е от най-хубавите неща ...

https://www.vesti.bg/bulgaria/pisa-polovinata-bylgarcheta-sa-negramotni-6185641

Освен ОИСР да лъжат за резултатите от PISA.
Вярно, че само си чешем клавиатурите, но фактите са си факти.
Ти ще ми извадиш Писа, аз ще ти извадя тонове литература, научна, защото съм социолог. Почти ирационално, съм написала. Ние благоговеем пред образованието, то ни е спасило идентичността по време на робството, умирали сме за него, то е така свръхценност, каквато в други страни е била само религията. Какви са съвременните ни постижение според нечие измерване е без значение. И днес всички гледат децата им да се изучат, дори да си ипотекират жилищата, за да отидат в Холандия, но да учат е толкова важно, че се минава мярката. И сори, че не мога да ви давам линкове към неща, които съм учила с години, нито мога да ви ги доказвам, защото сме от различни специалности и тук си говорим неспециализирано.

# 2 365
  • Пловдив
С яхта и имение.
Просто нормален живот и моят може да осигури, с уговорката за различните дефиниции на нормален, но да кажем, че живот, който се осигурява с две средни заплати за обикновено семейство с 1-2-3 деца - само неговата заплата покрива двете средни и отгоре. Не това имам предвид под богат.

# 2 366
  • София
Повечето богати, които познавам, а аз познавам наистина богати, нямат яхта, защото София няма излаз на море, вероятно. И на поне половината не им се живее на септична яма и нямат и имение.

# 2 367
Аз също мисля, че българите много ценим образованието. Не вярвам на никакви статистики и статии, които ни изкарват полуграмотни маймуни, висящи по дърветата. Аз виждам каквото виждам - на международни Олимпиади по математика и информатика сме с много добри постижения, българите стават масово много добри IT специалисти, дори чужденци като правят тик ток видеа изтъкват, че в БГ почти всеки срещнат говори английски език. Като отида в Испания или Италия е късмет да намеря някой, който може да върже две-три изречения на английски. После обаче в статистиките те са по-напред от нас в процентно отношение на владеене на английски. И как да вярвам тогава на статистиките?

# 2 368
  • Пловдив
Добре тогава, с аналозите на яхта и имение, които и да са те. Хеликоптер и апартаменти по световни лъскави места? Wink

# 2 369
  • София
Добре тогава, с аналозите на яхта и имение, които и да са те. Хеликоптер и апартаменти по световни лъскави места? Wink
Къде в София можеш да кацнеш с хеликоптер? Кажи да има компании с приходи еди колко си. Или еди колко си приходи. Тук цитираш само разходи. Човек с толкова разходи за разкош трябва да има над 8 пъти повече печалба годишно, която да реинвестира, за да не му останеш накрая само с дълговете. Ти го гледаш има това и това, но то му е на кредит, фирмите му на минус, колите му на лизинг и накрая може да се окаже, че някой на добра заплата е по-богат. Затова не е хубаво да се смесват прослойките, защото много моми видят някой с лъскава кола и яко жилище, отидат два пъти до Малдивите и чак като му родят дете разбират, че той в момента се вози в нечий багажник, защото дължи пари на половин София.

Общи условия

Активация на акаунт