Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - След сезона

• 886 268
  • 13 845
  •   1
Отговори
# 6 285
Отървах Елена тая сутрин, ама хванах репортажа с момичето и кучетата. Еми бравос! Въобще - браво на всички, които се грижат за бездомни и домни кучета и котки. Аз тая година окончателно хвърлих кърпата и не ща да чувам нито за куче, нито за коте. Докато са малки и здрави, незаменимо чувство, ама остареят ли и да се разболеят, вярвайте ми, почти умирам преди тях. Нямам сили вече, ама то и нали съм баба. Така че младите да дерзаят!

# 6 286
Ами да беше излязла Валерия на този репортаж.
. Елена, тактично не коментира.
Е, как да излезе, като не прави Валерия  репортажа и не зависи от нея нищо.
Елена тактично изобщо не коментира нищо, поне от днешният ден (предишните не съм гледала предаването) Тя е просто статист на диванчето. Да има 2-3 изречения казани , като първото е темата от нея поставена за днес , че парите в световен мащаб (спестяванията) намаляват. И до там, добре, че Кадиев разви темата и другият гост. Тя изобщо не се обади повече с коментар. За кучетата е ясно, не ги понася , ама за другите теми... И какво ми върти очи, чак ако можеше щеше да излезе от студиото ми се струва. То бива, бива...ама толкова да не проявяваш някаква елементарна търпимост е направо ... Затвърдява ми впечатленията Елена като човек как я виждам.
ПП. Мда, също и за учителката отказала да проверява съчинения, защото са писани от ...интернет и някаква програма. Май и стана неприятно, ама това означава, че всеки може да си подаде тема и да му я развие някаква програма в интернета и да си качи за своя в профила. На мен темата ми беше интересна и как би се ползвало, те засегнаха предимно образованието, но то важи и за други сфери. Елена, като жена-поезия би трябвало да бъде доста по-активна и с мнение, а тя нещо от рода на забрана да има каза. Другият гост направо я затапи, нещо което го има няма как да го забраниш за ползване и т.н. Бе боса си е Елена, само фасон и сметки. Не стават така нещата, постна пица ми е тя и това.
Да така е, изкуственият интелект създава много добро предложение по зададената тема и хитрото е, че не се дублира буквално като съдържание с други подобни запитвания, не знам как учител или друг би могъл изобщо да разбере за такава намеса. Правихме експеримент с ММ да зададем една и съща тема от различни устройства и Воала! - две различни статии с доста добро съдържание. Изумена съм. Естествено, програмата служи само за основа на материала, било то домашна работа, статия или друго, но определено работи и то доста добре. Което не знам до колко пък е ок това за новото поколение и неговия мързел.
ПП: На почивката ни скоро се запознахме с 18-годишен младеж, който открито се хвали, че използва подобни програми за домашните си, освободен е до края на срока за добри оценки, иначе пие, пуши и спи по пейките за разкош. Мда, да живее изкуственият интелект!
Иначе гледах Елена в разкошна розова рокля за около 500 лв. Браво, Еленче, да живее бартерът![quote

Отървах Елена тая сутрин, ама хванах репортажа с момичето и кучетата. Еми бравос! Въобще - браво на всички, които се грижат за бездомни и домни кучета и котки. Аз тая година окончателно хвърлих кърпата и не ща да чувам нито за куче, нито за коте. Докато са малки и здрави, незаменимо чувство, ама остареят ли и да се разболеят, вярвайте ми, почти умирам преди тях. Нямам сили вече, ама то и нали съм баба. Така че младите да дерзаят!
Бабче Роса, когато животинчето е станало част от живота ти няма младо и старо. Живееш с него, радваш се с него и страдаш с него. Когато си заминат, все едно, че ти се откъсва парче от сърцето... Аз още сънувам починалото ми кученце след вече 6 години. А и грижата, всеотдайната и безусловна грижа за животинче не е за всеки. Ставала съм всяка нощ да сложа малкото ми кученце на пелената да пишка, чистила съм стаята, в която беше до ваксините всеки ден, като бебе.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 14:16 от FreakOnALeash

# 6 287
  • София
Най-накрая стигнах да си пусна малко Елена. Уж предаването от сряда (автобусни линии е темата), ама пак се спомена Сенека, та се обърках. Или го споменава всеки път (водещите се шегуваха, че държи да се знае, че го чете)? Ами, не е много активна в разговора, трудно се включва. Не й върви гладко мисълта, запъва се, ъ-каше доста. Не ми хареса, и че си беше донесла някакви записки и губеше време да търси из тях да чете. Опита се пак да звучи "цветно" и да пусне някакви шеги, но не се получи. Накратко, не е интересен събеседник. Нещо не я виждам с нейна рубрика, но може би ако тя води, ще е по-активна и атрактивна. Беше си сложила някакво златно колие, което стоеше като чоукър, доста впито и грубо. Опрделено си беше моден гаф. Иначе гримът, прическата и облеклото й отиваха. Стигнах до рекламите, ама не знам дали ще го догледам, тегава работа.

# 6 288
Брутро!
 Димана, на почти всяка снимка в цял ръст в ИГ, като отвориш ще видиш, че или носи 64 номер обувки или филтрите на телефона си правят шега.
 Искрено се забавлявам на малките радости на тим Вал. А на Ети и стискам ръка. От два дена представяне в национален ефир да даде повод за одумване само за филтър на телефона и една интересна дума с двойно значение и то не къде да е, а в бг мама. Давай, момиче!😀
СлаБе, съжалявам, не следя ИГ, затова ми е интересно какво се получава с тези филтри.
Дай снимка.

Заповядай!

Не са филтри според мен, позиция спрямо обекта и подходящ ъгъл на заснемане.

Същият ефект може да се постигне със заснемането на други части на тялото, когато например иска да се създаде илюзията за по-голям бюст.

Проблем при тези ефекти е, че са си твърде очебийни, говорят донякъде за комплекси на позиращия, останалите обекти на снимката също са разкривени и вместо до ефект често водят до дефект, например странно изглеждащи стъпала.

От ъгъла на заснемане е. Тя изглежда несъръзмерна отвсякъде - крака като кокили и то 2 метра и глава като карфица. Не знам какъв е този оператор, който я е снимал така или сама е пожелала да я заснемат по този начин. BTW нормално е високите жени да са с голямо стъпало, аз съм някакво изключение, че съм 174 см. и нося 37-ми номер, но и това си има неудобства...
ПП: По-голям бюст можеш да си направиш и то доста реалистично с обикновена програма на телефона, пък дори и да не е платена версия.

# 6 289
Когато претегляш всяка своя дума, стъпваш на пръсти и се чудиш дали би предизвикало одобрение това или онова, реално не си истински и няма как да бъдеш интересен и запомнящ се събеседник. От Преди обед вероятно съжаляват, че са я поканили, защото са очаквали повече, като нас тук.
А относно "реването" в модераторската тема - затриват се безследно умерено и възпитано написани постове без нито един епитет и това понякога включва и двата лагера. Няма нищо по-хубаво от интелигентно водена дискусия и аргументирано излагане на различни гледни точки, но реална дискусия, а не махленски спор с обиди и квалификации. Как беше - "Може да не съм съгласен с мнението ти, но бих умрял, за да можеш да го изразиш" (цитирам по спомен, сигурно не е точно). Хубав ден да имате!

# 6 290
FreakOnALeash, много интересно е споделеното от теб. В предаването се зачекна от мъжът-гост тази тема, но Елена нещо не я възприе да коментира, само каза да се забрани на учениците, но...не и стана приятно ми се стори, че се споделя като тема. Това обаче ме навежда на малко конспирация, дали т.н. инфлуенсъри не ползват такива програми, после ги споделят в профилът си за свои и ауууууу колко сме изтънчени. Научиш и 2-3 думи и изрази от вървежните и ето те нещо като жена-поезия. Това да се пише уж и споделя в профили ще се изтърка с времето си мисля, освен ако не си някакъв ярък индивидуалист, не споделяш новини от първа ръка, нямаш някакво лично мнение за даден въпрос. Ако пишеш обобщено за Сексът и града, за Онасис и за не знам си кой и какво...еми сори, ама ... ти или такава програма не ти снася наготово написано. На живо сега , по кастовете при Неделчо съм я гледала, в предаването с разговорите с Евгени и момичетата ...на мен не ми прави впечатление на начетена и извисена. Силно се съмнявам и в това, което пише да е нейно дело с две думи, дано греша.

# 6 291
Когато претегляш всяка своя дума, стъпваш на пръсти и се чудиш дали би предизвикало одобрение това или онова, реално не си истински и няма как да бъдеш интересен и запомнящ се събеседник. От Преди обед вероятно съжаляват, че са я поканили, защото са очаквали повече, като нас тук.
А относно "реването" в модераторската тема - затриват се безследно умерено и възпитано написани постове без нито един епитет и това понякога включва и двата лагера. Няма нищо по-хубаво от интелигентно водена дискусия и аргументирано излагане на различни гледни точки, но реална дискусия, а не махленски спор с обиди и квалификации. Как беше - "Може да не съм съгласен с мнението ти, но бих умрял, за да можеш да го изразиш" (цитирам по спомен, сигурно не е точно). Хубав ден да имате!
Съгласна съм с всяка дума - и за Елена, и за триенето в темата на обосновани и умерени постове. Хубав ден и на теб!

FreakOnALeash, много интересно е споделеното от теб. В предаването се зачекна от мъжът-гост тази тема, но Елена нещо не я възприе да коментира, само каза да се забрани на учениците, но...не и стана приятно ми се стори, че се споделя като тема. Това обаче ме навежда на малко конспирация, дали т.н. инфлуенсъри не ползват такива програми, после ги споделят в профилът си за свои и ауууууу колко сме изтънчени. Научиш и 2-3 думи и изрази от вървежните и ето те нещо като жена-поезия. Това да се пише уж и споделя в профили ще се изтърка с времето си мисля, освен ако не си някакъв ярък индивидуалист, не споделяш новини от първа ръка, нямаш някакво лично мнение за даден въпрос. Ако пишеш обобщено за Сексът и града, за Онасис и за не знам си кой и какво...еми сори, ама ... ти или такава програма не ти снася наготово написано. На живо сега , по кастовете при Неделчо съм я гледала, в предаването с разговорите с Евгени и момичетата ...на мен не ми прави впечатление на начетена и извисена. Силно се съмнявам и в това, което пише да е нейно дело с две думи, дано греша.
Именно, няма как кака Ленче да хаби енергия в измислянето и осъществяването на литературното си творчество при все натоварения си вече софийски график. Не съм гледала тази част, но съм убедена, че се е почувствала поне неловко от повдигането на въпроса, защото е обществена тайна, че повечето статии напоследък, било то в блогове, медии и т.н. са плод на изкусвения интелект, заложен в различни програми. НО! пак казвам, доста добър е този изкуствен интелект и доста улеснява. Лошото е, че ако не зададеш достатъчно добре гледната си точка по поставения въпрос с ключови думи, интелектът развива собственото си "есе" по темата.
А, да, вярно, че тя сега ще се изявява като Кари Брадшоу, забравих. Абе, нека си чете Сенека и да позалезе, че ми писна и от нея, и от Генчовци, Валерии, инфлуенсъри някакви, онли фенсърки, психотерапевтки.

Хайде, къде е новият ерген, нещо го бавят.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 13:47 от FreakOnALeash

# 6 292
  • Варна
А този интелект допуска ли елементарни правописни грешки? Питам, без да се заяждам, защото ако не, то това значи, че Елена си пише нещата сама.

По повод с ръста и краката. Аз съм 172 см. с 38 номер крак. Главата ми е малка, та сигурно и аз изглеждам несъразмерна. А да добавя, че съм и грацилна, та съвсем зле.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 20:23 от scalestone

# 6 293
Аз да си призная греха на душата. Хареса ми един пост на Елена с едни свещи - чисто визуално. Не съм чела текста към него. 😁

# 6 294
Казусът с участието на Елена като коментатор за мен е, че постоянно излиза нещо негативно от устата ѝ. В най-добрият случай ехиден опит за шега, като днешното вмятане на нощните кошмари.
Колите не били изразяване на статус, назад сме били в това отношение, модните тенденции - лоша работа, изкуствения интелект - пак негативно, направо скочи на на Сашо, консуматорството - тя е анти, естетическите корекции като форма на зависимост - негативно, + някакви нейни реални примери за сочене с пръст. Пилонът на Рожен - не можело ли нещо по-оригинално.
Имаше днес нещо за пияните ирландци по обезлюдените острови. Ехидна шега на гърба на една цяла нация, основана на остарял стереотип.
Явно не се дишат особено с водещите, явно не я кефи да е там. Дано да я кефи да е някъде другаде. Там не се вписва особено добре. Иска ми се да поканят Пам за седмичен коментатор.

# 6 295
А този интелект допуска ли елементарни правописни грешки? Питам, без да се заяждам, защото ако не, то това значи, че Елена си пише нещата сама.

По повод с ръста и краката. Аз съм 172 см. с 38 номер крак. Главата ми е малка, та сигулно и аз изглеждам несъразмерна. А да добавя, че съм и грацилна, та съвсем зле.

Генерални грешки не допуска, но пак казвам - трябва си и минимална редакция след това в словореда или пунктуацията (тя пък, Елена, все едно е изрядна в словоред, правопис и изказ...). Това е наистина много популярно вече и пести време и усилия. Другото нещо е, че може лесно да се познае използването на подобна програма, когато човекът е бързал и не е огледал нещата откъм лексика и правопис. Както споменах, аз бях изумена от видяното, та кака Ели скоро може и да не я наричат "редактор", то тя и какво редактира не знам. Приятелите ми от "Амика" твърдят, че почти не я познават, аз също покрай тях не съм я виждала, та така. Не я хейтвам, само споделям факти, които са ми известни.

ПП: И аз съм слаба, с дълги крака и не особено голяма глава, затова все моля да не ме снимат под такъв ъгъл, защото направо приличам на анорексична карфичка. Но който, както се харесва все пак.

# 6 296
Fanfanito, ти пък изкара, че на Елена нищо не и е приятно да чуе.
Кучетата не харесала, на всичко се мръщела, темата за ИИ и била неприятна...
Аз изобщо не видях такова нещо.
Нормално си реагираше, с интерес.
А другия коментатор не беше прав за ИИ.
Има начин да се познае дали една тема е писана от ученика и който учител си гледа работата, го прави това.
Същото е и за статиите. Копи пейст можеш да направиш винаги, източници много. Е, и какво от това. Ако искаш да бъдеш преписвач и за това си има ниша, длъжности, заплащане и читатели.
Елена не ми се струва от преписвачите.
Да, наистина си мълчи и трудно се включва в разговорите.
Изглежда стресирана, което е нормално, когато правиш нещо ново и непривично. Особено, ако са намекнали, че това е пробно за нещо нейно, нищо чудно да се чувства като на изпит.
Различно е в тв студио и в подкаст.
Това не означава, че не е себе си, а просто стресирана.
Смятам, че ако и се даде време да се отпусне, може и да се получи. Лошото е, че понякога не получаваш такова време.
Няма нищо, някой иронично спомена, че пак греда, млада е, ще търси нейното.
Ами да, наистина е млада. На тридесет и няколко аз смених изцяло сферата на работа, сега съм на 47 и съм го правила още няколко пъти, включително в чужбина, включително и собствен бизнес.
За някой, който цял живот стои на едно и също бюро, аз може да съм удряла гредата нон стоп. Е, и какво от това? Нито ми е накривил шапката, нито ми е качил хляба на горната лавица. Както и на Елена. Joy

# 6 297
Няма угодия за нас. Когато говори много, Елена била настъпателна. Когато е по-обрана - нямало какво да каже, била статистка и пр. В съшност, и трите дни Елена се държи много възпитано, деликатно участва в разискванията, без да влиза с бутонките в периметъра на водещите (както често прави другият гост с ограмно самочувствие), предлага интересни теми. Харесва ми в тази си роля, дори повече, отколкото в предаването. Видно е, че става дума за мислещ, интелигетнет човек, с добър стил на изразяване.

# 6 298
Излиза, че капките за отпускане на напрежонката не помагат. Щом изпитваш стрес, взимаш мерки, но те не дават резултат, ами тогава просто избягвай стресиращото занимание.
Хубаво е да се пробват различни занимания, никой не е длъжен да е супер интересен постоянно, нито да се доказва в телевизиите. Но е хубаво да получаваш шанс. Както писах и по-рано, дано Елена да получи всички възможни шансове Simple Smile

# 6 299
За някои хора най-хубавите неща се случват извън зоната им на комфорт.
Да, сигурно е чудесно животът ти да е спокоен и без напрежонка... радвам се за хората, които живеят така и се чувстват щастливи.
Останалите.... просто си вземаме капките и след време се наслаждаваме на спомените. Wink

Общи условия

Активация на акаунт