Знам че тези неща са си строго индивидуални и има разлики от човек до човек, но се позачудих за размера на стъпалото на бебе. Бебето ми е на 8 месеца и винаги ми е правило впечатление, че има малко стъпалце. Каката, която е на 2 пък е със супер дълги стъпалца. И двете са родени еднакви см. Бебето 51, а каката 50. Днес премерих стъпалцето на бебето и видях, че е 9 см. попаднах на сайт, в който пише, че размерът на стъпалото на новородено бебе е минимално 9.5см
"Най-малкият размер при новородено е 9, 5 см = 16 размер
На възраст от 3 до 6 месеца дължината на стъпалото нараства до 10, 5 см, размерът става 17-18. В периода от шест месеца до 1 година бебето трябва да вземе обувки с размер 19"
И тази информация ме шокира. То щом при раждането трябва да е минимум толкова, значи бебето ми дори сега е под минимума. Имам отпечатък на стъпалцето на каката като се роди. Еми било е толкова дълго, колкото на бебето ми в момента на 8 месеца. И естествено започнах да се притеснявам дали нещо не се развива правилно, да не расте, такива работи.
Бихте ли споделили каква е дължината на стъпалцето на вашите бебета, които имате новородени, и тези, които са на 8 месеца горе золу?