Безжична вертикална прахосмукачка - 2

• 107 276
  • 738
  •   2
Отговори
# 330
Кубратова, за мен марката не е от чак такова съществено значение, В среден и по- висок /ценови, но не само/ клас всички марки имат добри прахосмукачки. Дайсън ми се струват малко преекспонирани и там сякаш се плаща повече за марка. Преди няколко месеца изцяло махнах стария кабелен Бош Сфера 22, който беше на над 20г и си работеше безотказно. Никога не е отремонтиран!
Преди да взема вертикалната  приятел на сина ми прави презентазия на последното Кирби. Пере, тупа...бла-бла 6 хилки и нагоре. На кого е нужно?! С моята събрах пак същото количество прах от матриците /на около 4г. са тези на децата/, та чак се учудих.
Бях тръгнала за модела с чупещо рамо, но на място в магазина се отказах. Серията Unlimited 8 определено са по- елегантни и удобни. Турбо четката събира доста косми и най- важното е подвижна - вътрешната част се изважда за да се почисти за разлика от други модели. Най-добре на място да се видят и усетят, пък после да се търси откъде и цена.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 09:47 от •mimoza•

# 331
Напълно съм съгласна, Мимоза, и аз на място преценявах и също на място се отказах от чупещото рамо, а я бях набелязала - при движение някак цялата прахосмукачка ставаше доста нестабилна, а аз имам и килими, съвсем ще я затруднят, щом на гладкия под се проявяваше тази нестабилност.
Не мога да се произнеса сега за Дайсън, не съм ползвала, но може и да пробвам, единствено ме спира, че трябва непрекъснато да натискам бутона, което за мен определено е голямо неудобство.

# 332
В момента, когато се сдобих с първата безкабелна прахосмукачка, пенсионирах кабелната. Точно защото ми е по- лесно всеки ден за 10 мин да мина къщата , отколкото веднъж седмично да вадя тежката. Много прахоляк има при нас, за минути се натрупва по мебелите, отделно имам и куче и за моя дом само акумулаторната е напълно достатъчна. Имам предвид, че ежедневното чистене обезмисля "основно чистене" веднъж седмично с друг уред. Но купувам прахосмукачка, за която не е проблем да засмуче кучешка гранула, например.

Бихте ли споделили коя Ви е прахосмукачката?

# 333
  • Пловдив
Не разбирам как на някой може да му е неудобно нещо, кето не е ползвал дори.

Не спирам да натискам копчето на Дайсъна. Толкова ми е удобно, че не бих я заменила.

# 334
Не разбирам как на някой може да му е неудобно нещо, кето не е ползвал дори.

Не спирам да натискам копчето на Дайсъна. Толкова ми е удобно, че не бих я заменила.
Ами близко е до ума, че съм ползвала други устройства с подобен механизъм и не са ми удобни. Пробвала съм и Дайсън на място - достатъчно дълго, за да преценя, че не ми е удобно.

# 335
  • Пловдив
Добре де, разбрахме, че ви е голямо неудобство.

Но на всички останали ни е много удобно.

# 336
Ей, тоя Дайсън, беее - разбрахме, че е уникален и неповторим. Не разбирам наистина това подскачане на притежателите му срещу всеки дръзнал да каже нещо против.

# 337
  • Mediterraneo
В момента, когато се сдобих с първата безкабелна прахосмукачка, пенсионирах кабелната. Точно защото ми е по- лесно всеки ден за 10 мин да мина къщата , отколкото веднъж седмично да вадя тежката. Много прахоляк има при нас, за минути се натрупва по мебелите, отделно имам и куче и за моя дом само акумулаторната е напълно достатъчна. Имам предвид, че ежедневното чистене обезмисля "основно чистене" веднъж седмично с друг уред. Но купувам прахосмукачка, за която не е проблем да засмуче кучешка гранула, например.

Бихте ли споделили коя Ви е прахосмукачката?

Назад съм я споделила, сега не се сещам, измислена някаква.

# 338
Преди дни пробвах Дайсън V12 - при нея няма нужда копчето да се натиска непрекъснато. Много ми хареса. Не съм тествала другите модели, но ако реша да си купя вертикална прахосмукачка, може би бих се спряла на тази марка и този модел.

# 339
  • Пловдив
Ей, тоя Дайсън, беее - разбрахме, че е уникален и неповторим. Не разбирам наистина това подскачане на притежателите му срещу всеки дръзнал да каже нещо против.
Да, наисина е уникален Simple Smile

# 340

Добре де, разбрахме, че ви е голямо неудобство.

Но на всички останали ни е много удобно.
За разлика от Вас, която ангажирате "всички останали" с мнение, споделям само личното си мнение, не го натрапвам агресивно  и даже имах спокойствието да отговоря на заядливия Ви и абсолютно излишен пост Simple Smile
И ние разбрахме, че възпитанието Ви и умението да водите разговор по същество без грубиянски изрази в махленски стил са на ниво, не се притеснявайте, че са останали скрити.

# 341
  • Пловдив
За себе си нямам грам притеснения, че споделям излични неща.

За разлика от Вас обсъждам единствено това за което е по темата, без да навлизам в лирични отклонения кой от къде е и за каво се бори. И това говори за някакво възпитание, нали?
В кой момент говоря грубо и махленско не ми е ясно, ама такива са ви тълкованията. Хора разни.

Така че, може да продължим да си спорим удобно ли да е да натискаш копчето или не.

# 342
Символ на социален статус вероятно 😉😂
Малко като оная работа с машите в куфар от естествена кожа. Върши работа, ама не е за всяка коса. Е, за 2 бона аз лично очаквам да става и за мойта 😉😃 Та и тук така - Има копче, но трябва да държиш спусъка. И аз не искам да го държа и също би ме спряло от покупка, ако щете чисто психологически.
Откакто гледах сравнителен клип между Дайсън и Бош и колко повече движения трябваха на Дайсън-а да събере същия боклук и как малко по-трудно се справи с едрите частици си затвърдих избора и в крайна сметка е важно целта да оправдава средствата.
Какво значение има в този ценови клас, ако прави това, което обещава?

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 12:09 от •mimoza•

# 343
Оффтопик - социален статус изразен с домашна помощница, която идва всеки ден в 9 сутрин и си тръгва в 4 следобед като през това време е изпрахосмучила, изгладила, обезпрашила, изпрала и изпълнала под конец всичко - разбирам, но социален статус с прахосмучка от определена марка - дооообре, добре Grinning

# 344
Е, как?!
Dyson звучи скъпо, не е като Bosch  Phillips  Rowenta etc под път и над път 😃

Общи условия

Активация на акаунт