Безжична вертикална прахосмукачка - 2

• 106 646
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, търся си прахосмукачка , която да е със сухо и мокро почистване! В къщи сме само с гранитогрес и ламинат и паркет, килими и домашни любимци нямаме.Държа да е добър мопа защото като няма килими се появява много прах… Търся и още една пак на такъв принцип , но може да не е най - скъпата.Гледах дайсън v15s  ,сега са пуснати с много ниска цена - 1592 лв, дали не липсва нещо от комплекта се чудя???Надявам се да можете да ми помогнете, изчетох всичко до тук и все още не съм се ориентирала… Благодаря ви предварително!

# 466
  • ГАБРОВО
Аз от няколко дни ползвам прахосмукачка  Bosch unlimited 7 prohygienic aqua Hyg3 - за сухо и мокро почистване. Засега съм много доволна. Сухото почистване предполагам е като на другите безжични прахосмукачки. За мен лично предимство е, че прахосмукачките на Бош серията Unlimited са с външна батерия, което позволява закупуването и ползването на резервна такава + бързо зарядно устройство. Друго голямо предимство на серията Unlimited 7 за мен е наличието на доста допълнителни приставки, които дори да не са включени към даден модел, могат да се закупят допълнително според нуждите на всеки. Четката за мокро почистване обаче ми стана любима. Не знам какво се има предвид под "добър моп" и "лош моп". Нямам база за сравнение. Моп с кофа не ползвам. Бърша на ръка когато и където е необходимо с кърпа, която изцежда максимално. С тази четка се родих. Маха и засъхнали петна като оставям върху тях да направи 2-3 оборота. Режим турбо не съм включвала нито за сухо, нито за мокро почистване. Първият път налях обикновена вода, но днес, а и за в бъдеще мисля да ползвам дестилирана или преварена. Тук в Габрово водата е доста варовита и не бих искала някоя дюза да се запуши. Още очаквам някои от приставките, които поръчах допълнително, тъй като в Емаг ги нямаха. От сайта на Бош ме насочиха откъде да поръчам. Ако някой от Габрово и региона се интересува от мокрото почистване може да дойде вкъщи

# 467
Благодаря ти за изчерпателното ревю! А имате ли килими вкъщи? Интересува ме как се справя с килим.

# 468
  • Бургас
..... Първият път налях обикновена вода, но днес, а и за в бъдеще мисля да ползвам дестилирана или преварена. Тук в Габрово водата е доста варовита и не бих искала някоя дюза да се запуши. ....
Тя ако не подгрява водата няма вариант да запуши дюза. Варовик се образува при подгряване.

# 469
  • ГАБРОВО
Лятото махам всичко и още сме на ламинат. Но нямаме големи килими. Живеем в къща и стаите не са големи. Съответно малки килими, които предпочитам да изтупвам през терасата и с прахосмукачка да минавам ламината и плочките. Но по-нагоре в темата има писано за Bosch unlimited 6,7 и 8 серия като се споменава и за килими. Аз не искам да се повтарям за сухото почистване (не съм и ползвала прахосмукачката достатъчно дълго). По-скоро се включвам с отзиви за комбинирана прахосмукачка (сухо+мокро). Разликата е само в една допълнителна четка с контейнер за вода, от която съм много доволна. А тази четка, освен че минава пода с влажните кърпи, едновременно в средната си част засмуква и боклук.

# 470
  • Пловдив
Veselina Dimova, моля за линк към вашия модел.

# 471
  • ГАБРОВО
Veselina Dimova, моля за линк към вашия модел.
https://www.technopolis.bg/bg/Vertikalni-prahosmukachki/Prahosmu … CS71HYG3/p/801882
Да уточня само, че има няколко разновидности - последните букви са различни : HYG1, HYG2, HYG3 и HYG5, както и цената. Разликата е само в комбинацията от допълнителни приставки. Напр.HYG5 има допълнителна външна батерия в комплекта, която на мен ми е излишна, тъй като имаме от друг инструмент на Бош. Аз избрах HYG3

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 12:10 от Veselina Dimova

# 472
  • Popovo, Bulgaria
Здравейте, а какъв препарат използвате при мокрото почистване.

# 473
  • ГАБРОВО
Не се препоръчва ползването на препарат. Само вода

# 474
  • София
Има ли физически магазин, който може да пробваме няколко модела на Дайсън. Не ми се дават толкова пари за нещо, което дори не знам как реално работи. В Технополис имаше изкарани прахосмукачки върху един мокет, но казаха, че не могат да ги пуснат.

# 475
  • Пловдив
Ние сме тествали в Техномаркет (в Пловдив).

# 476
И в Зора не ни позволиха да я пробваме.

# 477
Във всеки магазин ще я пуснат да чуете как работи  но няма да ви позволят да смучите боклуци от пода. Изложените бройки също се продават все пак.

# 478
Аз пробвах точно по пода в Техномикс Божурище. Казаха ми да не минавам целия под само, иначе не възразиха на пробването Simple Smile
Нямаше как да преценя нито как смуче (гледах да мина на места, на които виждам някакви дребни боклучета),   нито колко тежи (пробвах друга, не Дайсън, но все там) при работа.

# 479
В Пловдивските вериги всички батерии на прахосмекачки, които гледах /поне тези, които са подвижни, а не съм се интересувала дали всички са/ бяха свалени с цел уреда да се пробва под надзор на служител. Аз лично не бих си купила прахосмукачка със замърсен филтър и контейнер. Колко тежи може да се прецени и без да работи. Относно теглото, този тип прахосмукачки се управляват с въртеливо движение /ти си го знаеш де/, а не се отлепят от пода при всяко късо движение напред-назад на всеки 30-50см. Тогава всяка би била тежка. Вакума се преценя с ръка, а уреда си има данни за мощност в характеристиката.

Общи условия

Активация на акаунт