Армения

• 10 702
  • 241
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И аз взех от Тавекс в мол Парадайс Сердика, имаха си, но курсът в супермаркетът си е много добър, може и на място

# 226
Това не е вярно, работят с всякакви валути, просто не винаги имат.
Изрично съм питал в Тавекс “Mall of Sofia”, отговорът беше “с такива валути не работим” (средноазиатски и кавказки).
Явно има разлика в тавексите

# 227
Как все всичко знаеш и не падаш по гръб не разбирам.
За начало едно бюро, Тавекс или друго работи с това каквото  има.
За редките валути не ходят са си купуват от БНБ, а ако някой им продаде, те после ги продават.
Ако нямат, нямат и това е. Затова и на някои валути има само курс купува или само курс продава, ако са се заредили в повече.
Хората казаха, че са купили, ама не било така.
Дори сега ако влезеш в сайта на Тавекс и избереш Mall of Sofia, изненадващо ще откриеш, че в списъка има арменски, азарбейджански, марокански, йордански, беларуски, босненска

# 228
Хората казаха, че са купили, ама не било така.
Хахаха, кой каза, че "не било така"? Те си казаха техния опит, аз моя. Очевидно сме влизали в различни тавекси. То стана ясно. Цитирах какво ми е отговорил касиер в конкретен Тавекс.
Ти си пословичен със заяждането си, така че... не съм и очаквал различна реакция.
Съветвам те да гледаш себе си и да не коментираш други юзъри във форума, което е и в разрез с правилата.
Дори сега ако влезеш в сайта на Тавекс и избереш Mall of Sofia, изненадващо ще откриеш, че в списъка има арменски, азарбейджански, марокански, йордански, беларуски, босненска
Чудесно, но аз последно питах за киргизстански сомове (когато при тях си обменях евро) и се изсмяха. За узбекистанските реакцията беше "не, не работим с тези валути".
Босненски, беларуски.. все пак се водят европейски валути и те работят с всички тях.

# 229
Преди две седмици купих драми от Тавекс в МОЛ Сердика. На таблото не бяха изписани, но при запитване имаха. По изгодно обаче е в самата Армения. Малко по-изгодно, но все пак

# 230
  • София
Здравейте!
Имате ли представа дали след 25.10,Уиз Еър преустановява директните полети до Ереван?От сайта могат да се купят билети до тази дата.
Предварително благодаря!

# 231
Да, спират ги засега. Така че ако искате да идете, последен шанс е октомври с директните полети.

# 232
  • София
Благодаря!Има ли някъде официална информация за това?Поразрових се в нета,но не намерих нищо.Все пак силно се надявам да е само за зимния сезон или още да не са пуснали зимното разписание.Все пак надеждата умира последна.

# 233
За кое трябва да има “официална информация”. Достатъчно е, че са  махнати полетите от официалния сайт на Уизеър, няма такива от края на октомври. Но е видно, че пак оттогава пускат Букурещ-Ереван. Русенци малко да попътуват до Армения.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 13:34 от diziler

# 234
  • София
За това,че спират полетите.Както съм написала допускам и временно спиране за зимния сезон.Не знам миналата  година как е било от октомври нататък.
Далеч ми е Букурещ,че да се възползвам от новата дестинация на Уиз.

# 235
Никъде няма да пуснат статия “спират еди какво си”, обикновено се тръби когато пускат нещо. И ако  беше само за зимния сезон, едва ли щях да напиша коментар, че спират линията. Проверено е предварително и във форумите за пътешествия се коментира това. Уизеър има разписанията на сайта си до края на октомври догодина. Като Абу Даби, Катания и Ереван са спрени изобщо. Другите си ги има пролетта и лятото на 2026. Пускат и доста нови линии. Проверете в сайта или приложението на Уизеър.

# 236
  • София
Благодаря!

# 237
За жалост съдбата на този маршрут може да последва тази на Кутаиси, Рияд, Ейлат, Акаба (на Раян), Баку (на Азал) и други в посока изток.  Заради войната полетите до Ереван се пълнеха с руснаци, които да се прекачват евтино. До Грузия полетите бяха полупразни и спряха линията на третия месец.

# 238
  • Бургас
Не е за зимата само.
Преди две години летяхме през декември, цяла зима линията си вървеше.

# 239
  • София
За съжаление късно разбирам тази информация.Миналата година и на отиване и на връщане самолетът беше пълен.

Общи условия

Активация на акаунт