Обсъждане на имотни обяви - 32

• 55 330
  • 867
  •   1
Отговори
# 630
Вие сега изкарахте майсторските занаяти почти ядрена физика. Какво чете работникът, нищо не чете - майсторът/бригадирът казва какво да се прави. Пък начинаещите/чираците, като добият вече определен опит, вече няма нужда и да им се казва кое как се прави.
При инсталациите вероятно е по-специфично, но там пак трябва да има бригадир, който да дава указания, да разчита схеми, да следи и контролира и т.н.
Все едно майсторите на плочки, ВиК, лепящите гипскартон и да не продължавам с още примери са учили за това. Но пък най-добрите в занаята имат освен умения, придобити през годините, и очевидна интелигентност и съобразителност. Просто така се е стекъл животът им, че не са продължили с учението.

И тези общи разсъждения ми напомниха шпакловането на външната ми изолация - майсторите си имаха 1 момче на 16-17 години за чирак, да им носи плоскости и да им бърка лепилото и шпакловката. И като се измориха веднъж,  му дадоха маламашката малко да се поупражнява. Е, тези 2 квадрата, шпакловани от непълнолетния чирак, за първи път в живота на момчето, са най-качествено направените при мен - и равно, и гладко.

# 631
Вече за всичко има информация и курсове с добро качество. Да, изисква се майсторлък, време, труд и нерви, но да си кажем честно, пред риска някой майстор да си остави ръцете и да ми струва не двойно, а много повече, бих рискувал сам да си го правя. Започвам от някъде, където и да сгреша, няма да е драма и проблем. Например с плочките в мокрото или под кухнята, които няма да се виждат. Също така, съвременните материали са много по-лесни за употреба от непрофесионалист. Проблема е, че няма желание и сляпо се плаща колкото обади майстора. Хората не мислят, примиряват се, вдигат ръце и плащат.

# 632
Вие сега изкарахте майсторските занаяти почти ядрена физика.
Ами гледах едни предавания за майстори смотаняци и просто ти е бедно въображението какви неща могат да сътворят, дали от незнание, нежелание, липса на съвест, но да, важно е човек да е обучен и професиноалист, да е минал през някаква цедка а не просто да каже, че може да лепи плочки и айде у вас щото нали е толкова лесно.

# 633
Виждала съм лично, в мое жилище. Бяхме наели баща и син за гипсова шпакловка. Първия ден на обяд като отидохме, щяхме да получим удар. Едни напластени слоеве гипс, не е истина. Хората бяха много скромни и свестни, но явно от немотия бяха тръгнали да се цанят за майстори. Ама гипс-ата бързо стяга... Разделихме се без лоши чувства и скандали.

# 634
Мнения за този апартамент? Заслужава ли си парите?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c164863213987572&sl … 8mrwj8&f1=3&fe7=1

Видео за ремонта: https://www.youtube.com/watch?v=TwfikNAtnyQ

# 635
Честно ли? Ако ги имах, бих ги дала Grinning Абстрахирам се от цена/м2, цялостно ми е впечатлението.

# 636
Не е "моят" стил, въпреки че има някои елементи, които ми харесват.
Самият апартамент е ОК, предполагам (предполагам, защото няма скица), но по описание би трябвало да е достатъчно просторен. Няма изложения, не е ясно дали е на шумна улица (Скобелев си е шумен булевард, ако е на него)... Таваните са първото, което бих махнала.

# 637
Апартамента е чудесен като интериор, абстрахираме се от цената. Много добро интервю на Алекс Ковачев също, печели точки Grinning Хареса ми как обясни някои избори, които са направили. Така например аз бих вкарала малко цвят като акцент тук и там, но той самият обясни, че апартаментът е направен по-универсален за продажба, а не да се акцентира на някой цвят, който няма да хареса на някои купувачи. И по окачените тавани също не съм, но трябва да се признае, че добре са отиграли климатиците по този начин. Цялостно мисля, че са постигнали много добър баланс чисто интериорно. Банята и кухнята също са добре изпълнени, стъклената врата в хола и на мен ми допадна като решение, гледайки я на клипчето наистина е добър трик за отваряне някак на помещението. Зависи за живеене или за отдаване ще се купува апартамента. Направен е с две спални, т.е. не за семейство с деца, но това купувачите могат да си го преобразуват. То и обзавеждането в хола не е за деца с тези светли диванчета и мебели, страхотни са, харесват ми и на мен, но при нас нищо не би останало от тях Grinning, както и да е, малко лирично отклонение. Локацията и сградата тук вече всеки трябва да си прецени как му идват. В крайна сметка тук са хвърлени много средства именно, за да се компенсира до известна степен сградата като избор. Единственото притеснително, което чух във видеото е, че се наложило да бутат всичко, за да го направят функционален апартамент Grinning Да бутат, да бутат, колко да бутат, те си знаят, мисля, че все пак са се съобразили с някакви нормативи.

# 638
Две страници хвалби какви текстури имало, какъв шик било, пък няма ни една снимка на сградата и входа.
Мерси за шика, ако е в някаква олюпена стара сграда, с бабичките клюкарки. За да е лукс един имот, трябва и средата му да е лукс - квартала, съседите, фасадата и т.н.
Но може пък да е защото го крият нарочно къде е, да не им открадне някой комисионата.

# 639
За мен това са изключително много пари за апартамент и изобщо не е по моя вкус. Не знам как изглежда на живо, но на мен стените ми седят като от едно време с деколин. И без пари да ми го дават не бих живяла там/не се обиждайте, всеки си има вкус/. Ако на вас Ви харесва и имате парите не е важно какво мислят другите. Всеки има различен вкус, начин на живот и усещане за нещата.

# 640
Дневната е много малка. Ако се готви в нея редовно, всичко ще се пропие с миризма.
Не знам какъв масаж ще ми прави буклето, но със сигурност ще ми прави топченца по някой дрехи.

# 641
Ние сме със светли дивани. Заради детето винаги са покрити и махам само за гости 🤦 Тези покривала се перат през няколко дни/ а моето уж много пази/, защото се яде на тях всякаква храна и наистина не виждам как остават чисти, когато има семейство с дете/ до 14-15г/. Дори и с гости, ако и те имат дете 10мин по- късно е постелено нещо отгоре😂

А как се прави профилактика на климатиците, или как се сменят например. Изглежда много хубаво иначе, когато са така скрити.

# 642
Като ги знам сградите там - умишлено не е споменато и да, вероятно е инвестирано в него с цел да компенсира. Чисто интериорно обаче е на 100% по мой вкус, аз като цяло харесвам неговата работа. Вкъщи всичко е такъв тип и честно казано светлото също оцелява при две малки деца. Grinning

# 643
Само щото е Алекс К. са надули цената с едни 60 к поне:-)
Хола е адски тесен.
За мен не си струват

# 644
Негатив е също старата сграда. Често в центъра в такива живеят и доста възрастни хора, които са сами и нямат възможност да поддържат. Имам близки купиха на опашката на коня за над милион в лева преди време. Направиха страхотен рвмонт и от бабата отгоре постоянно им тече. Тя не пуска да влезнат майстори и в чудо са се видяли.

Общи условия

Активация на акаунт