Любители на кучета - 135

• 27 146
  • 717
  •   1
Отговори
# 630
Вашето куче в момента май е в пубертета Simple Smile. Трябва да направите нещо веднага. Прави са за всичко момичетата който са писали по горе. Ако не можете сами да се справите (гледайте в нета има много инфо, което преди пренебрегвах и смятах за ненужно, но се оказа сега с новото ми куче много полезна) обърнете се към хора които се занимават с това - обучение на кучета. Ще имате бебе и е важно всички у дома да сте спокойни.
Знам, че е лесно да се каже/напише (аз съм с куче на 4 месеца и е доста своенравно, току що го изгоних на двора, че ме лайна Grinning), но това е положението.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 13:58 от Реа

# 631
  • Бургас
Първо започнете с това да я свалите от леглата и диваните. Може да й разрешавате по-нататък, но в момента не.
Не я пускайте да спи с вас в леглото и най-добре изнесете нейното извън спалнята ви.
В момента, в който видите нежелано поведение - лаене, хапане, отстранявате кучето от вас и да напусне стаята.
Пускате я обратно само когато е тиха, но не и когато лае.
Когато се храните, да е извън стаята. Влиза обратно само докато е спокойна.
С храната - да няма постоянен достъп до храна. Ритуал на хранене. Взимате купата, чакате да седне тиха без да казвате нищо. Като седне, слагате купата на пода. Посегне ли да яде, вдигате. И така няколко пъти, докато вече седи и не посяга. Казвате "яж" и се дърпате от купата.
Трябва да започнете с общо послушание. Това е процес на изграждане на връзката с кучето, в който цялото послушание идва постепенно. Общо взето, първата една година това е работа всеки ден.
Този сайт препоръчвам за общото послушание.
https://doggofriends.com/
Но за начало - никакви дивани, легла и спалня и веднага навън, ако нещо в поведението не ви хареса.
И обратно - ако нещо ви хареса, например лежи някъде кротка и спокойна, давате награда. Всяко положително поведение се награждава, така кучето се стреми към него. При награждаването на положително поведение се работи без команда.

# 632
Благодаря ви приятели за съветите, страхотни сте!
Мисля, че ще имат ефект, още снощи й забраних да се качва при нас на спалнята, бая думи и нерви потроших.  А тя учудена я обикаля със цел пак да се качи и ме гледа едно жално. Снощи цяла вечер спа в нейното  си легло.
Не отговорих на част от въпросите ви дали има някаква промяна в нас. Сега като върна лентата назад, единствено това, че от три месеца съм си вкъщи и не ходя на работа и почти два месеца бях на легло.  Почти по цял ден сме заедно.

# 633
  • София
Налагаш дисциплина на пубера и ще влезе в релси.
И бебето ме нападаше в един момент в гръб, на игра беше, но го отучих, защото си беше доста едър и на 6 месеца.
Сега му гледах бебешките снимки и как ми спи в скута.

# 634
  • Бургас
Анджи, няма нужда от много думи и нерви. Нервен стопанин = нервно куче. Може и без думи. Хващаш и сваляш. Гледай си спокойствието, нервите ще ти трябват и за друг пубертет.

# 635
Ре, покажи Бебето като бебе, моля!

# 636
Ето го нашия старец от разходката му вчера в парка

# 637
  • Варна
Как ще му настискам дупето и ушите, бедна му е фантазията на Кардю ❤️❤️❤️❤️❤️

# 638
  • София
Ама как така старец, аз виждам левент! Прекрасен е! И щом се качва по огради... я да не "обиждате" момчето Stuck Out Tongue Grinning

# 639
Ох, на 16 и половина години е това момче. Вече не скача на високо и не дърпа повода както преди. Но се държи де Stuck Out Tongue Winking Eye

# 640
  • София
Да е жив и здрав. Красавец е.

# 641
  • София
Аз запомних на колко е станал той... ама не виждам дядо Simple Smile Имаме до вкъщи един сладур Гого (хъски) на 15 години, който определено изглежда доста по-възрастен от Кардю, въпреки че е гледан с много любов и правилна грижа Simple Smile Да са здрави и двамата, пу!

# 642
  • София
.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 00:39 от Reunion

# 643
Хъхъхъ много е благ! Heart Eyes

# 644
Ре, искам да го открадна! Heart

Общи условия

Активация на акаунт