Запазва ли се вечно романтиката или тя се превъплащава в нещо друго

• 7 861
  • 198
  •   1
Отговори
# 165
Бегай, ще умра от срам от съседите.

# 166
сега ще ви кажа едно много изтъркано нещо, ама много ще му се зарадвам ако ми е случи.
Когато предлагат брак и крият пръстена , обаче да не е в торта, че ще взема да го изям.
Примерно да купи кутия бонбони “Рафаело” и да сложи вътре пръстен, еех Grinning

# 167
  • някъде в орбита...
Абе аз съм романтична натура, ама до тук изброените ме изприщват Animal See No Evil
Повече ме впечатлява да ме заведе на открито стрелбище, или пъб с билярд, също музей или театър. Разни серенади и балони и пръстени са ми бързия вариант да загубя интерес Grin

# 168
А сега си представете, каква каша е за нас, когато жена се оплаква, че иска да сме по-романтични.
И ако ни кажат "Искам довечера да бъде една незабравима романтична вечер" - означава, че трябва да сме заредени с кучета, котки, балони, бомбони, цветя, саксии, китари, гайди, саксофони, моливи, фулмастри, телескопи, свещи, грамофони, чадъри, фанели, парфюми ...
Какво правим ние - Бум в аптеката - "Два презерватива, ако обичате. И едни хапчета за глава".

# 169
А сега си представете, каква каша е за нас, когато жена се оплаква, че иска да сме по-романтични.
И ако ни кажат "Искам довечера да бъде една незабравима романтична вечер" - означава, че трябва да сме заредени с кучета, котки, балони, бомбони, цветя, саксии, китари, гайди, саксофони, моливи, фулмастри, телескопи, свещи, грамофони, чадъри, фанели, парфюми ...
Какво правим ние - Бум в аптеката - "Два презерватива, ако обичате. И едни хапчета за глава".
трябва да слушаш внимателно и да разбереш твоята кои варианти иска Satisfied

# 170
  • София
Зависи от жената. Моят не ми подарява цветенца и балони. Води ме на як преход в планината, който завършва в джакузито на някоя къща за гости след голяма пържола с чаша вино. Това ми е най-романтично. Wink
Е,може да ми подари и парфюм, няма да откажа.

# 171
  • SF
И аз предпочитам вместо 2 плюшени мечета - парфюм.

# 172
  • Чужбина
сега ще ви кажа едно много изтъркано нещо, ама много ще му се зарадвам ако ми е случи.
Когато предлагат брак и крият пръстена , обаче да не е в торта, че ще взема да го изям.
Примерно да купи кутия бонбони “Рафаело” и да сложи вътре пръстен, еех Grinning
В една комедия пръстенът беше в чашата с шампанско и мадамата го изпи Simple Smile

# 173
Боже не се ли задави?

# 174
Парфюми и бижута предпочитам да си купувам сама спрямо каквото ми е харесало на момента, изключение е само като се разхождаме край морето и да ми купи сувенирна гривничка с мънистенца и мидички, това ми е романтитчно и да си носим еднакви Hug Да ме заведе на театър или да ядем пържоли не ми е романтично, романтичното е да си хванем ръцете или да си придърпа стола да седнем по-близо един до друг, човекът е важен, не чинията и сцената или сметката дето ще я поеме и въобще цялото "да ме заведе", да не съм юрдечка ¯\_(ツ)_/¯

# 175
  • някъде в орбита...
Никой не те "води", ходите заедно, да те заведе е образно казано...
И не е да наяждането, а за споделеното изживяване от нещо, което ти носи удоволствие. И това важи и за двамата. Съответно той "ме води" на мюзикъл, аз цъкам игри с него, например (щото за него това пък е дива романтика).

# 176
Всяко удоволствие ли е романтика тогава?

# 177
  • София
Ако пържолата е център на изживяването - няма романтика. Романтиката на подобно изживяване е в това, че сме заедно и цял ден сме били в гората, а след пържолата ще сме двамата в джакузито. Самото споделено изживяване при тежкия преход, когато внимава да не падна в някоя пропаст или ми помага с раницата..
Самото усещане да си до другия в безвремие.
Аналогично, когато сме на морския бряг на Йезоло и сме се сгушили на шезлонг в тъмното, пиейки вино от картонена опаковка. Невероятно, дори и картонената опаковка, която обичайно ме отвращава. Защото не е въпросът в действието, а с кого си.
Театър не ми е романтично изживяване, а просто приятно, но пък рок концерт. Няма за мен по-романтично от това да сме на фронт стейджа, прегърнати под музиката и той да иде да ми донесе чаша бира, за да не се бутам аз на опашката.
Или на скалите в Царево да седим и да броим падащите звезди, а той да държи здраво ръката ми, понеже така и не се отучих да се страхувам от тъмното.
Или да летим нанякъде и той да ми даде и своето захаче в кафето, защото го обичам сладко, а авиокомпаниите ти бутат 1 пакетче в пликчето с приборите и толкова.
Или да съм болна и да повръщам, а той да ми слага студена кърпа на челото и да ми готви пилешка супа.
Да ми измие косата след раждането на наше дете, когато нямам сили да стана от леглото.
Да ми остави последното парченце шоколад и да го опази да не го изядат децата, защото знае колко много обичам.
Такива дребни неща. И всеки ги открива сам за себе си. И някои не носят удоволствие изобщо, а са просто жест и грижа.

За избора на парфюми и козметика - моят съпруг има тренинг с мен и 3 дъщери. А и ме познава от раждането ми, затова винаги уцелва.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 12:55 от Fever Ray

# 178
Аз съм дечко, като отида в някой магазин само ходя да гледам плюшените играчки.
Даже подарих всичките си играчки на деца, но запазих тези, които са ми били подарени, за спомен.

Не искам да ми подаряват парфюми, защото 90% от случаите отиват в темата с размени, само сестра ми успява да ми нацели вкуса.

Мъжете не знаят как да избират грим и парфюми според мен, трябва да ги насочваш, и то вече е все едно си си измолил сам подарък.

Като цяло трябва много да се слуша , за да се избере хубав подарък, да знаеш човека какво ще хареса, какво ще иска… аз ако трябваше да правя преход в планината щях да съм много нещастна, но бих искала да отида на рок концерт.

Има някои малки неща, които ми правят много голямо впечатление.
Например, като отидох за първи път в апартамента на моя, той ми беше купил специални пухкави пантофи, специална чаша и от кафето, което пия.

# 179
Fever Ray, малко завиждам, да си призная, но и много се радвам на подобни двойки. И аз така разбирам романтиката, връзките и живота като цяло. Не е важно какво, важно е с кого.

Общи условия

Активация на акаунт