Запазва ли се вечно романтиката или тя се превъплащава в нещо друго

• 7 873
  • 198
  •   1
Отговори
# 180
Май романтиката се разбира като някакви крайности, или ти подарява шампанско за 10000долара или вино в картонена кутия Grinning

# 181
Чак пък да звъни всеки възможен момент🤯 Но това, което си изброила даже не го слагам в параграф "Романтика", повече ми звучи като лигавене. А отделно съвместния живот премахва някои неща, но истинската романтика би звучала например като мъжа да вземе някой букет и да изненада жена си, както и обратното с нещо др. Романтиката не изчезва напълно, само затъпява.

# 182
  • SF
Предпочитам да не звъни всеки възможен момент, защото ще убие романтиката.

# 183
  • София
Май романтиката се разбира като някакви крайности, или ти подарява шампанско за 10000долара или вино в картонена кутия Grinning

Романтиката няма общо с материалното.
За съжаление, малко хора го разбират.

# 184
  • SF
Романтиката е субективно възприятие. За едни е романтично да гледат залеза от Копитото, за други - да тичат в парка под дъжда.
И 10-каратов диамант да подарява, може да го направи романтично, а може просто да го извади от джоба си с думите: нали искаш сватба да вдигаме. Виж дали ще ти стане и ако не ти хареса, си го смени. Ето ти касовата бележка.

# 185
Eeee, с касовата бележка не е романтично. Романтичното е да можеш да го хвърлиш през прозореца на колата на кръстовище в Надежда (само за фенове на "Ергенът" 😁)  Hands V

# 186
Чета и не мога да повярвам.
Все си мислех, че аз съм романтична, защото ми се ще мъжът ми да ми подарява цветя без повод и да вземе да остави детето някъде без да ми каже, за да вечеряме двамата навън сами. Ама това да искаш да ти звъни нон-стоп, за да ти казва, че му липсваш - това не е романтика за мен.
 Това е зверска нужда за внимание, която най-вероятно се корени в това, че миналите връзки са били тип "не ме занимавай сега с твоите глупости".

И да, нормално е да не ти звъни през 5 минути, че му липсваш.

Само гледай да не го задушиш този човек, защото после ще си дадеш сметка, че след като всичко с него всъщност е наред - то това са някакви абсурди от твоя страна и си провалила иначе добра връзка.

# 187
Колко различни представи имаме за романтични жестове обаче! Макар и да се считам за романтична натура, аз бонбони много рядко ям, а цветчета по леглото, с риск да засегна харесващите ги, ми се струват голям лигоч. За мен романтиката се крие в мисълта за другия, в познаването на любимите му неща, в малки жестове в ежедневието. Например да ме изненада като ми е приготвил вана с любимите ми соли и вино след тежка работна седмица по проект, или да ми изпише името на палачинката, която ми е направил в неделя, ей такива неща. Още се сещам с хубаво чувство за тези жестове. Или да ме изненада с подарък, нещо, което е видял и взел, само защото знае, че ще ми хареса. Да те кара да се чувстваш специална. Не трябва да изчезват тези неща в една щастлива връзка!

# 188
Романтичен жест за мен беше изписано "Обичам те" на праха на телевизора. Стихотворения, посветени на мен, имахме закачка с един розов кадилак и той ми подари един розов модел играчка.
//
Сегашният ми прави романтични вечери на свещи с любимо вино и ми готви или поръчва храна, която знае, ч еобичам. Подарява ми бижута със символики, разни закачки с листчета за кафето, живи цветя. Някои не са мой тип от изненадите, но ми харесва, че го прави и го иска. :>

# 189
Романтичен за мен беше изписано "Обичам те" на праха на телевизора.
Добре, че не е на капака на тоалетната чиния.

# 190
Абе, ако си влюбен в човека, всеки жест на внимание ще ти е важен и специален, даже ако ей така, прочетено във форум, не ти изглежда романтично.

# 191
Скрит текст:
Колко различни представи имаме за романтични жестове обаче! Макар и да се считам за романтична натура, аз бонбони много рядко ям, а цветчета по леглото, с риск да засегна харесващите ги, ми се струват голям лигоч. За мен романтиката се крие в мисълта за другия, в познаването на любимите му неща, в малки жестове в ежедневието. Например да ме изненада като ми е приготвил вана с любимите ми соли и вино след тежка работна седмица по проект, или да ми изпише името на палачинката, която ми е направил в неделя, ей такива неща. Още се сещам с хубаво чувство за тези жестове. Или да ме изненада с подарък, нещо, което е видял и взел, само защото знае, че ще ми хареса. Да те кара да се чувстваш специална. Не трябва да изчезват тези неща в една щастлива връзка!
Наистина хората сме коренно различни. За мен пък да ми изпише името на палачинка е лиготия, даже бих казала инфантилно, баща ми правеше такива неща за мен като бях дете и го свързвам с това, бррр. А пък мъжът ми да ми направи вана и да ми сипе соли в тях все едно пък съм го извадила от някоя романтична комедия.
Аз си обичам цветя, изненади и подаръци - клише, но пък е хубаво.
От друга страна да ми донесе кафе сутринта, да ми отвори вино или да ми купи нещо любимо за ядене не го водя романтика изобщо - това е част от съвместния живот с човек, който не ти е неприятен. Имала съм съквартирантки, с които сме ги правили тези неща.

# 192
Някои от примерите за романтика за мен са направо болна работа. Ужас!

# 193
Всеки си има свои виждания за романтика.

# 194
Има хора, които са способни да правят романтични жестове и до живот. Мен ме умиляват възрастни хора на по 80, хванати за ръце.
Уви, болшинството от българските мъже смятат, че романтиката трябва да прерасне в оригвания, а милите жестове да се свеждат до това да ти остави изненада - камара мръсни тенджери в мивката или послание - чорапи, миришещи на трупове.

Общи условия

Активация на акаунт