Студенти в Нидерландия - 17

• 71 138
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
chervenokoska_2, благодаря Simple Smile
Аз даже се чудех каква е тази зелена книжка.

# 541
Ние все още нямаме квартира в Айнховен. Ако някой има информация за сайт, квартира или нещо друго, което да ни помогне, моля да сподели. За момче търсим квартирата.

Вижте тук:
 https://www.alvast.nl/aanbod-woonruimte/
Може да имате късмет, малко по-бавно отговарят обаче. Ние ги чакахме 10-на дена и сега имаме насрочен оглед за другата седмица, но не за Айндховен.
Успех!

# 542
Здравейте,
Към списъка за заминаване за новите студенти дали е небходимо следното:
Международен имунизационен паспорт - от столичното РЗИ, здравния картон и зелената здр. книжка?
Някой казал на друг, той - на нас... Ама трябват ли наистина?

Не са необходими!

# 543
  • Варна
Здравейте, имаме проблем с подаването на дипломата към университета в Лайден. Изискват дипломата да е в плик с печат на училището или да се прати от официален имейл на училището. Директорката на МГ Варна отказа категорично да ни съдейства и за двата варианта с довода, че тя не работела за чуждите университети и нямало да се занимава с прищевките на всеки. Нейното задължение било да издаде легитимна диплома, което е направила. Нямало да отговаря на каквито и да било запитвания от университета. Имали били студенти по цял свят и никога не били правили това. Овикала дъщеря ми и я изгонила. След няколко дни отидох с нея и получих лично обяснението по-горе на висок тон. Моля да споделите дали сте имали подобен проблем и евентуално как сте го разрешили. Времето напредва и се надявам да не ни се наложи да ходим до Нидерландия непредвидено.

# 544
Върнах с търсачката за подобни случаи в темата и за съжаление мисля нямате полезен ход в случая. Всички писали не са открили алтернатива, тъй като явно си е специфика на този университет да изисква дипломите така.
Варианти аз виждам два - да помолите само да ви подпечатат плик за дипломата, като обаче се обърнете към друг в училището - зам.директор или секретар (през познати/учители ако трябва). Или да потърсите връзка с учещи или работещи българи в Лайден, на които да изпратите дипломата и те да я занесат (евентуално от domakin ако се съгласят срещу съответното заплащане). Като последно - прегледайте самолетните билети, ако сроковете ви притискат.

# 545
  • Варна
Аничка, синът ми учи там, но сега е тук. Не мисля, че някой там, ако я занесе ще свърши работа - те са си казали как я искат. Странно ми се струва това изискване, при нас преди 3г не е имало такова, мисля. Най-добре пробвай със секретарка, или някой зам.директор, сложи я в плик и запечатай пред тях, а те само да сложат печат. Ако не - сложете печат от Инспектората примерно. И ако стигнете до там - обяснете им защо сте стигнали до тях.

# 546
  • Варна
chervenokoska_2 и julisa, благодаря ви много за бързия отговор. Аз наистина съм в недоумение от държанието и отношението на директорката. Пропусвах да напиша, че тя още каза, че сами можели да си направят проверка в регистъра на министерството на образованието. Ще пробваме да пратим запитване да admission office дали за тях е приемлива тази онлайн верификация. От интеграл казаха, че всички останали училища са съдействали.

# 547
Излезе ми мнение на потребител в темите назад - Mama Mini, че е носила лично дипломата, защото не е намерила друг вариант. Запитайте университета дали ще я приемат, защото от училището ви отказват съдействие. И успех!

# 548
Аничка, аз бих отнесла въпроса към РУО и те евентуално да съдействат.

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 20:27 от gretacvetina

# 549
За студенти във FONTYS ICT Айндховен
Тази година, за да участват първокурсниците в INTRO WEEK, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се регистрират за събитията на следния линк https://forms.office.com/e/XHYuyNYQhj. Регистрацията става чрез фонтис акаунта.
Програмата е интересна: сити тур, спортен ден, барбекю, среща с представители на общината и банки и други.
Информацията е от дъщеря ми, която е част от студентската организация.
При въпроси, може да ми пишете на лични.

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 22:49 от krchurkina

# 550
chervenokoska_2 и julisa, благодаря ви много за бързия отговор. Аз наистина съм в недоумение от държанието и отношението на директорката. Пропусвах да напиша, че тя още каза, че сами можели да си направят проверка в регистъра на министерството на образованието. Ще пробваме да пратим запитване да admission office дали за тях е приемлива тази онлайн верификация. От интеграл казаха, че всички останали училища са съдействали.

Проблемът се създава изцяло от университета в случая, не от училището.
Учуден съм, че не сте в недоумение от идиотските изисквания на Лайден.

# 551
Здравейте, имаме проблем с подаването на дипломата към университета в Лайден. Изискват дипломата да е в плик с печат на училището или да се прати от официален имейл на училището. Директорката на МГ Варна отказа категорично да ни съдейства и за двата варианта с довода, че тя не работела за чуждите университети и нямало да се занимава с прищевките на всеки. Нейното задължение било да издаде легитимна диплома, което е направила. Нямало да отговаря на каквито и да било запитвания от университета. Имали били студенти по цял свят и никога не били правили това. Овикала дъщеря ми и я изгонила. След няколко дни отидох с нея и получих лично обяснението по-горе на висок тон. Моля да споделите дали сте имали подобен проблем и евентуално как сте го разрешили. Времето напредва и се надявам да не ни се наложи да ходим до Нидерландия непредвидено.

Ние имахме същия проблем с една от Варненските гимназии миналата година. След случайно разминаване с директора и директен въпрос, какво правим, ситуацията беше разрешена. Напълно официално, с плик, с печат на гимназията и подпис на директора. За съжаление не стана по електронна пища и  го дадохме лично.

# 552
  • Варна
kodbg, прав сте, но не разбирам също тяка нежеланието на училището да съдейства. Работа за 1 мин.
sispol, точно директорката първо овика дъщеря ми, а после обясни и на мен, че не рабати за университетите и няма да се занимава с индивидуални прещявки.

# 553
  • София
Нямам дете в Нидерландия, струва ми се и странно такова изискване на университета, но защо не  им обясните ситуацията и не попитате дали биха приели диплома не в плик с печат на училището, а направо такава с апостил. Какво по-силна легализация от това? Има експресна поръчка в НАЦИД..И после  с куриер ще стигне пратката за 1 ден.

# 554
  • Варна
Нямам дете в Нидерландия, струва ми се и странно такова изискване на университета, но защо не  им обясните ситуацията и не попитате дали биха приели диплома не в плик с печат на училището, а направо такава с апостил. Какво по-силна легализация от това? Има експресна поръчка в НАЦИД..И после  с куриер ще стигне пратката за 1 ден.

Точно така се получи! След преговори качихме дипломата с апостил в тяхната система и я приеха.
Благодаря на всички за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт