Студенти в Нидерландия - 17

• 70 441
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Моето лети на 14 ти сам за Тилбург и днес е видял че от 14 до 18 влаковете им няма да се движат !!! И ? 😔

Това, което прочетох е, че ще има алтернативна спирка на рейс под моста на влаковете, който ще води до унито в Тилбург. Нали говорим за от Айндховен?

# 691
  • София
Ох, що така ме разрева сега Sob
Като ме види холандецът, че цивря и като почне да ми върти очи...

# 692
  • Варна
Моето лети на 14 ти сам за Тилбург и днес е видял че от 14 до 18 влаковете им няма да се движат !!! И ? 😔

Това, което прочетох е, че ще има алтернативна спирка на рейс под моста на влаковете, който ще води до унито в Тилбург. Нали говорим за от Айндховен?

Да, полета е Варна- Айндховен . За Тилбург след това. Благодаря ти ❤

# 693
Това с коя авиокомпания е, защото не намирам такъв полет? Иска ми се да се ориентирам за часа на пристигане, защото познавайки гарата в Айндховен, нямам спомен отдолу да има възможност за спиране, а спирката на рейсовете е отпред. Сега ще поровя, но някакъв час все пак ми трябва.
Всъщност железниците дават алтернатива за към Тилбург - взема се който и да е влак до спирка ХартогенБош и от там се взема експресния рейс, който спира в Тилбург.
Нека младежът си инсталира 9292 и там ще види точния маршрут.

ред. Сега чак ми излезе през няколко търсачки, че е Уиз и каца в 14ч. Много е странно, че приложението не ми показа въобще да има такъв полет този ден.
Та с две думи - каца си, рейс 400/401 до гарата, първия влак взема, който спира на ХартогенБош (без значение за къде е) и там вече ще види къде го води приложението за спирката на експресния рейс за Тилбург(Бреда).

# 694
  • Варна
Да, с този полет е. Оххх благодаря тиии ❤

# 695
И ние сме вече в Делфт, след полет до Амстердам . Младежът се настани в общежитието . Харесва му и е доволен. Утре ще посети Общината. В петък заминава за опознавателния уикенд и седмица, след това. Ние отседнахме в The social hub.
Успех и удовлетворение на всички младежи ! Търпение, спокойствие и само радостни новини , за нас-родителите !
Може ли информация за The social hub, има ли такова в Айндховен, какви са условията?

# 696
  • София
Има автобуси според щерка ми

# 697
Това е сайтът на The Social Hub (бившия Студентски хотел):
https://www.thesocialhub.co/stay/hotel-stay/
Може краткосрочно/дългосрочно за студенти (стига да има свободни стаи) и като нормален хотел. Има го в различни градове на Нидерландия и други страни.
За автобуси за Тилбург сигурно има, на Фликсбус въобще не бих разчитала обаче. Интересно обаче 9292 не ми дава опция само с автобус, а трябва и влака както съм писала.

# 698
Здравейте отново,
аз пак с въпрос, но не можах да се ориентирам съвсем, а и предпочитам винаги да си сверявам часовника с вас. След, като вече сме студенти, имаме квартира, имаме дата в общината за издаване на BSN дойде ред и на  застраховката, бихте ли ме насочили задължителна ли е и къде да я направя в БГ или НЛ? Какъв е реда? Благодаря! Flowers Hibiscus

ПС: Доколкото прочетох стандартната здравна застраховка е задължителна в НЛ и трябва да се направи до 4 месеца след разрешение за регистрация в НЛ, предполагам става въпрос за след като получи БСН номера?

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 09:23 от ranimi

# 699
За неработещи застраховката не е задължителна, може да се направи такава към AON (например Complete+, вероятно вече около и над 700евро на година). За спешна помощ може да се използва ЕЗОК (вади се от ПИБ за 15 календарни дни). Може да се сключи и застраховка в България, която да се ползва или чрез дежурен телефон, който насочва към съответния център/специалист или да се заплаща и след това предявява фактурата към застрахователя.
Записването за личен лекар също не е задължително, макар че университетите често приканват да се направи. Някои работят само със застраховани, някои приемат и без сключени застраховки, като се заплаща директно. В някои градове има студентски поликлиники или медицински центрове в самите университети - трябва да се проучи.

# 700
Да, с този полет е. Оххх благодаря тиии ❤

Да, Деска - често има драми по това трасе, в такъв случай  отбиват през Хертоген, има варианти, ще се оправи младежа.

# 701
Къде е по-добре да извадим ISIC карта? В BG или NI, дали има разлики в условията? Основно за транспорта е важно, може би?

# 702
Здравейте,
Дъщеря ми е приета в Бреда и трябва да бъде там на 26.08. Търсим квартира доста упорито, но за съжаление не успяваме да намерим нищо. Пробвахме с агенции, групи, сайтове, но или ни отказват, защото не работели със студенти или не отговарят изобщо. Вече няма никакво време и съм много притеснена. Ще съм благодарна, ако някой в групата може да помогне.

# 703
  • София
Със stadhuis опитахте ли?
Те ни намериха на нас. От тук, от темата, разбрах за тях.
Но наистина нямате много време...

# 704
Детето каза, че от миналата седмица са им спуснали да връщат отговор на ненамерилите квартира, които им пишат, да не идват въобще. Предполагам и за другите университети има подобна практика. Дано всички успеят Worried

Общи условия

Активация на акаунт