Студенти в Нидерландия - 17

• 70 452
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,
Дъщеря ми е приета в Бреда и трябва да бъде там на 26.08. Търсим квартира доста упорито, но за съжаление не успяваме да намерим нищо. Пробвахме с агенции, групи, сайтове, но или ни отказват, защото не работели със студенти или не отговарят изобщо. Вече няма никакво време и съм много притеснена. Ще съм благодарна, ако някой в групата може да помогне.

Здравейте!
Ние сме в същото положение. Синът ми също е приет в Бреда. И той упорито търси квартира, но до момента без резултат. Ползва и платени сайтове, но и от там не отговарят. Не остава никакво време и не знаем какво ще правим. Наистина, ако някой има предложение как да намерим квартира, ще съм много благодарна.

# 706
Със stadhuis опитахте ли?
Те ни намериха на нас. От тук, от темата, разбрах за тях.
Но наистина нямате много време...
Сврзахме се , но ни отказаха и от там за съжаление Sad

# 707
  • София
Да се опитам малко да разведря обстановката, пък и себе си. Disappointed
Вчера детето излетя и кацна само с 11 мин закъснение. Даже облажи от удобствата на бизнес класата на БГ еър поради системна грешка предполагам, се наложи да й сменят мястото. (Пожелах й да свиква и да може да си го позволи след няколко години Laughing).
Завлече се някак си с двата куфара на влака, после автобуса (май в автобуса е пътувала гратис по невнимание, защото си цъкнала картата, изписало, че е валидна и тя си седнала спокойно, а то май трябвало да си купи билет от шофьора). Свършила е и в общината. От всички доп. документи, заради които я върнаха първия път не са й поискали нито един ! No comment ! После си нае и колело за първите 2 седмици за да се ориентира ще й трябва ли, или ще ползва транспорт.
И сега идва веселото:
"- В квартирата няма водаааа ! " Юркам всички по веригата да установим какво се е случило. Оправихме се. Пусна я самичка.
"- В квартирата няма топла водаааа!"  Уж се обучавахме на бойлера и газта (то е едно кранче), ама като не е имало никой там повече от месец, котлето искало и reset. Установява се видео връзка и мъжът ми дава ОЦУ дистанционно (добре, че разбира, че аз съм абсолютен гьон)
- В хола има ли мои завивки ? Къде са моитеее? Тук сестра й я упъти къде са прибрани нейните.
После си говорихме 15 мин по телефона, което, докато беше тук не се е случвало. Подкара колелото, купи си храна. На едно място малко се е качила на тротоара и са я гледали накриво, но можем да отчетем вчерашния ден като успешен. Днес вече е със състудентите си и се надявам да се забавлява.
На търсещите квартира - успех! Искрено се надавам да намерите!

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 16:14 от bibi

# 708
  • София
Биби,
Какви допълнителни документи са искали в общината, би ли споделила? Да ги приготвим за всеки случай.
Иначе ме разсмя с битовите неволи на девойката. Милата, без вода...
На търсещите квартира - кураж, не се отказвайте!

# 709
Малко позитивно настроение ни вкара!

# 710
  • София
Биби,
Какви допълнителни документи са искали в общината, би ли споделила? Да ги приготвим за всеки случай.
Иначе ме разсмя с битовите неволи на девойката. Милата, без вода...
На търсещите квартира - кураж, не се отказвайте!
При нас случаят е специфичен, защото сме наели цяла къща. Не се вкарвай във филми.

# 711
  • Габрово
Да се опитам малко да разведря обстановката, пък и себе си. Disappointed
Вчера детето излетя и кацна само с 11 мин закъснение. Даже облажи от удобствата на бизнес класата на БГ еър поради системна грешка предполагам, се наложи да й сменят мястото. (Пожелах й да свиква и да може да си го позволи след няколко години Laughing).
Завлече се някак си с двата куфара на влака, после автобуса (май в автобуса е пътувала гратис по невнимание, защото си цъкнала картата, изписало, че е валидна и тя си седнала спокойно, а то май трябвало да си купи билет от шофьора). Свършила е и в общината. От всички доп. документи, заради които я върнаха първия път не са й поискали нито един ! No comment ! После си нае и колело за първите 2 седмици за да се ориентира ще й трябва ли, или ще ползва транспорт.
И сега идва веселото:
"- В квартирата няма водаааа ! " Юркам всички по веригата да установим какво се е случило. Оправихме се. Пусна я самичка.
"- В квартирата няма топла водаааа!"  Уж се обучавахме на бойлера и газта (то е едно кранче), ама като не е имало никой там повече от месец, котлето искало и reset. Установява се видео връзка и мъжът ми дава ОЦУ дистанционно (добре, че разбира, че аз съм абсолютен гьон)
- В хола има ли мои завивки ? Къде са моитеее? Тук сестра й я упъти къде са прибрани нейните.
После си говорихме 15 мин по телефона, което, докато беше тук не се е случвало. Подкара колелото, купи си храна. На едно място малко се е качила на тротоара и са я гледали накриво, но можем да отчетем вчерашния ден като успешен. Днес вече е със състудентите си и се надявам да се забавлява.
На търсещите квартира - успех! Искрено се надавам да намерите!

😁 леле, това все пак е по-оправният пол. Само мога да си представям пред колко и какви ситуации ще бъдат изправени "господата" ни....

Много късмет и бърза адаптация на всички първокурсници, а на майките само положителни мисли, спокойствие и усмивки... А теб, bibi, си те спомних след разказа за пътуването до Нидерландия с кола 😁 Стилът ти на разказване ми изплува от преди 18 години, когато се засичахме по бебешките теми 🤭 Разказите ти все още са увлекателни и ме забавляват искрено 😄

# 712
Здравейте,
Дъщеря ми е приета в Бреда и трябва да бъде там на 26.08. Търсим квартира доста упорито, но за съжаление не успяваме да намерим нищо. Пробвахме с агенции, групи, сайтове, но или ни отказват, защото не работели със студенти или не отговарят изобщо. Вече няма никакво време и съм много притеснена. Ще съм благодарна, ако някой в групата може да помогне.

Здравейте,

случайно ми попадна тази група във facebook - https://www.facebook.com/groups/BredaRooms/

Вижте дали няма да изскочи нещо от там...
Вижте и близки населени места около Бреда- знам, че не е много ок, но все пак е опция...

Успех!

# 713
Здравей Astel, пощатат ти е пълна и не може да ти се изпращат писма.

# 714
Девойката ми от днес е в Хага. Направо ме стресира като ми се обади и ми каза..ми мамо аз съм в Удхрид...къде викам, това не мога да го произнеса даже..обърках автобуса..обърках влака..добре, че имахме познати и я издириха по спирките.   Тя се притесни, че ще закъснее да си вземе ключа и се опита да пише на имел, но сме забравили да включим роуминг и интернет няма.От  Хагския университет и бяха изпратили локация от къде да си вземе ключа за общежитието..оказа  се, че момичето говори български и е супер готино. В общежитието имаше пълен набор за готвене и завивки и хавлии -чисто нови. За сега, въпреки премеждията е с усмивка и впечатлена.Утре ще се борим с общината...Не сме записали още час- едва от днес имаме и официален-безусловен прием.Пожелавам на търсещите квартира да намерят и да не се отказват.На заминаващите -по малко премеждия като нашите.Всичко да се приема с усмивка.Благодаря за изключително ценните съвети и споделен опит на всички които пишат.

# 715
  • София
За Бреда - има 2 свободни студия на сайта на Плаза, но цената е висока. Все пак е опция, ако друго няма:
   https://plaza.newnewnew.space/aanbod/huurwoningen#? … teerd-op=prijs%2B
Само да кажа, че локацията е супер.

# 716
  • Cobrs
Момичета, приложение за паркиране в Айндховен говори ли ви нещо?

# 717
  • София
https://seety.co/parking-payment/eindhoven

# 718
  • Варна
За Тилбург ако някое дете е останало без квартира все още, излизат обяви в групата във Фейсбук. 🍀 Успех на всички и благодарности за всички тук , незаменими сте ! ❣❣❣

# 719

Защо не си качиш приложението  ЕasyPark? Работи безотказно навсякъде в Европа където  сме го ползвали.

Общи условия

Активация на акаунт