🔥 Survivor България: В очакване на нов сезон 🌴

• 50 614
  • 424
  •   1
Отговори
# 135
Ами ще го снимат в друга държава, не там, където са конструкциите на Аджун Медия. В крайна сметка всички сезони без последния имаха някакъв успех, БТВ може да се върне към старите продуценти. Да разкарат Джаферович и ВИПовете и току виж имали добър рейтинг.
АМИН Nerd

# 136
  • София
Ваня няма нищо общо с рейтинга, да не кажа, че прогресът му като водещ, беше едно от най-оценяваните неща от зрителите този сезон.

# 137
Ваня няма нищо общо с рейтинга, да не кажа, че прогресът му като водещ, беше едно от най-оценяваните неща от зрителите този сезон.
Не може да се отрече, че прогрес имаше, ама като знаем от какво ниско ниво се тръгна....
Все пак това е най-голямата частна тв в Бг , а предаването в прайм тайма, а не обучителен модул за водещи.
Връзкарите ме изприщват, а тези са на всяко гърне мерудия. Та не съм склонна да поощрявам посредствеността, в този случай гарнирана и с доволна доза нахална пробивност. Да се даде път на нови лица с нужния ценз и талант, а не изтъркани до болка лица плъзнали по всички канали и предавания. Бактън вече Rage

# 138
Ваня няма нищо общо с рейтинга
Има, има. И още как!
Сигурно искаш да кажеш "бъктъм" (bıktım - писна ми). Защото "бактън" (baktın) означава "ти гледаше"

# 139
Аз така и не разбирам, защо са тези опити да се открива топлата вода. Има няколко варианта как да се прави класически Сървайвър, като брой епизоди, в зависимост от това, какво иска телевизията. За нашите условия, австралийският формат е перфектен. Три епизода на седмица по 90 минути (там са 2 по 90 и 1 по 60, но да не навлизаме в детайли), като отделно може да се върне Сървайвър Лайв, в който да се канят интересни гости - фенове и бивши играчи, които да коментират станалото през седмицата (нещо като Talking Tribal, за хората които следят австралийската версия). Така хем имаш достатъчно съдържание, хем не е безобразие от сорта на 9-10 часа на седмица, което разводнява сезона и го прави много труден за следене, чисто като време.

Оттам насетне, подбираш нормални хора с различни професии, виждания за играта и интересни истории, по възможност гледаш да не се познават предварително и да не си правят предварителни срещи, и си готов. Добавяш някои интересни twists, които да държат играта интересна и оставящ другото на каста. Не е толкова сложно, колкото се изкарва, да се направи качествено съдържание, с умерен и разумен бюджет, стига да имаш правилната подготовка, идеи и екип.

# 140
# 141
  • Sunshine state
Не може да се отрече, че прогрес имаше, ама като знаем от какво ниско ниво се тръгна....
Все пак това е най-голямата частна тв в Бг , а предаването в прайм тайма, а не обучителен модул за водещи.
Връзкарите ме изприщват, а тези са на всяко гърне мерудия. Та не съм склонна да поощрявам посредствеността, в този случай гарнирана и с доволна доза нахална пробивност. Да се даде път на нови лица с нужния ценз и талант, а не изтъркани до болка лица плъзнали по всички канали и предавания. Бактън вече Rage
Нахална пробивност - точно така! Много правилно. 👌🏻

# 142
  • SF

Синева, малка държава с малка публика сме. Да се направи такава продукция в Доминикана, Филипините или където и да е, струва толкова, колкото и на 67-милионна Франция, например.
Според сценария на шоуто, деленето на Известни и Войни, беше условие за тази година.
Както се видя, не се намериха достатъчно известни, за да попълнят отбора на Известните и извадиха от гардеробите Светльо, брат на Коцето, Стефани, Дрън-дрън, вече не ги помня известните.
Без "връзки" или контакти с популярни личности, е много трудно. Аз съм в друга медиа и ти казвам, че е много трудно. Доходите им трябва а бъдат компенсирани, публиката им запазена, феновете задоволени или даже увеличени. Понякога е голям проблем да запълниш с гости двучасово предаване, а какво остава за 2 месеца да ги отделиш от дома и телефоните им. Сещаш ли се?
Много мрънкаме за връзкарите, но това всъщност са лицата, които ще генерират интереса, без значение в каква посока - хейт или обожание. Колкото повече полюсни личности, толкова повече гледаемост. Хем ще държат интереса на тези, които харесват даден участник, хем на тези, които харесват друг. 
И не знам дали ние тук искаме да гледаме връзкари, известни или популярни личности, но повечето хора не желаят да гледат "обикновени" хора като бай Пешо от Павликени и Веска от Симитли в риалити формати. Преминават и заминават през екрана, без да оставят никаква следа. 2-3 интервюта по договор и кой от където е.

# 143
Esmee, под връзкари  визирах семейството, което е на линия във всеки проект, във всяка телевизия, като някакви пенкилери, дето като дялани камъни навсякъде пасват. Нямам нищо против известни хора да участват, но такива с качества и имащи какво да покажат, а не напористи нагаждачи, които успешно умеят да пласират своята бездарност и баналност.
Разбирам страха на продуцентите, че с неизвестни хора рискът е по-голям и едно известно лице сред участниците ще генерира гледаемост, но понякога трябва да си смел. Има толкова интересни хора, които не са известни на широката публика и ако при кастинга открият такива личности ще имат рейтинг без да залагат на сигурно с известни, но изтъркани персони или неизвестни, но жадни за слава авантюристи. Кастингът е разковничето за успех . 
Сървайвър е скъпо удоволствие, прави се на другия край на света, логистиката е скъпа, рискът е голям, май ще си останем само със спомените за добрите сезони и ще се надяваме на чудо.

# 144
  • SF
Синева, това са ни известните хора.
Има и други, естествено, но Президентът, Васил Найденов, Ани Салич, Бойко Борисов и Гала не се явяват на кастинг за участие. Значи избираме между това, което се е явило или навило. Професията/бизнесът на Джаферович е такава, че може да си позволи да прави и друго за 2-3 месеца. Може да загуби, за което се компенсира с хонорар, а може и да спечели от най-добре работещата реклама - телевизионната.
Много от известните имат договори с други продукции, работодатели, които не могат да бъдат нарушавани, колкото и да са им намалени участията и да имат нужда от малко популярност. Джаферович и подобни са със собствен бизнес. Няма кой да ги спре.

# 145
  • Другата България
Аз съм от тези, които искат да гледат обикновени хора.

# 146
  • SF
Ами искаш, ама турците искаха едното племе да не са обикновени.
Аз също предпочитам риалити формат с неизвестни хора, но винаги има по някой известен, заради феновете му и хейтърите му (сигурна публика).
Около известните риалитито е по-малко реално. Все има някакво ухажване, градене или поддържане на създаден имидж, спестени моменти, съгласувани с пиарите му.

# 147
деленето на Известни и Войни, беше условие за тази година.
Понеже гледам от няколко години и турския Сървайвър, там не е само тази година, всяка година се делят на Ünlüler и Gönüllüler (Известни и Доброволци) и това е откакто излъчват предаването по TV8 (телевизията е собственост именно на Аджун Ълъджалъ и неговата "Аджун Медия"), тоест от 2015 насам.  Преди това години наред го даваха по Show TV и изобщо не беше в този формат. Имаше и смесени гръцко-турски сезони: Survivor-Türkiye-Yunanistan. (Освен Сървайвър, TV8 излъчва и Мастършеф и Гласът на Турция).
Така че.. да разтрогваме договора с турската компания и да се връщаме към стария вариант. Милошев  май беше продуцент. А БТВ едва ли е станала по-бедна от онези години, че да не може сега да си го позволи
Президентът, Васил Найденов, Ани Салич, Бойко Борисов и Гала
Гала е участвала във ВИП Брадър. Аз също съм от тези, които искат да гледат обикновени и непознати хора. Понеже казваш "мрънкаме за връзкарите, но това всъщност са лицата, които ще генерират интереса"... много обобщително...  Определено моя интерес не го генерират тези лица, също и на семейството ми, говорили сме си. И с колеги също. Известните физиономии ги гледаме непрекъснато и навсякъде, искам предавания, в които да не виждам такива физиономии, като леко бягство.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 16:59 от diziler

# 148
diziler, лесно ги решаваш нещата, но няма кой да плаща.Никой няма да тръгне да прави предаване, което не се гледа и няма да си избие парите.Пробваха с Милошев, имаше мижав интерес. Тръгнаха да правят някаква промяна с турските продуценти, пълен провал.Кой ще налее камара пари за трети опит?

# 149
Сървайвър не успя да се наложи в България.
Първо продуцент беше Слави, после Милошев, накрая и турски.
Хората не успяха да разберат концепцията на формата. Във фейсбук масово мненията бяха отрицателни дори за сезона, който най-много се доближаваше до американските.

Общи условия

Активация на акаунт