🔥 Survivor България: В очакване на нов сезон 🌴

• 50 655
  • 424
  •   2
Отговори
# 390
  • Враца
Леле, леле, бях забравила, колко глупав е Ванко! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 391
  • София
Много неприятен...

# 392
Между другото, нещо което не съм коментирал е чувството за хумор на Бо, което супер много ми харесва. Без да се опитва излишно, имаше някой от най-култовите моменти в това отношение. Разказът как Денис е видял портал от небесата и затова спасяват Алекс, ми беше любим, особено по начина, по който го разказа със сериозно изражение. Оприличаването на Ванко на демо версия на игра със само 10 нива, също беше топ попадение. В последните епизоди беше култово и "Hello, Гани, най-после разбра че играем Сървайвър, а не мис морал".

# 393
  • España

Още не мога да повярвам, че в Предателите няма да участва нито един участник от този толкова добър сезон.
Скандално!

Поне водещият ще е същият ! 😉
Всъщност , както и предполагах , с повторението на Сървайвър “Скритият идол” , ако идеята изобщо е била да се прави паралел с Предателите , то целта е била не някой от участниците ( както имаше предположения) , а именно зрителите да си припомнят брилянтният водещ Владо Карамазов ! 😉

# 394
Малко рандъм мисли за това, което успях да хвана от последната седмица:

Периодът между изгонването на Драго и това на Ганка са най-силната поредица в историята на БГ риалити телевизията. Силен геймплей, умни и рационални ходове и някои култови моменти. Епизодът с изгонването на Ганка пък е най-качествения изобщо. Подготвянето от това че Бо спечели да избира представителите в колибата, победата в играта за имунитет на Зоран, намирането от негова страна на идола, та до крайното решение. Още по-готино беше, че дадоха сцената между Бо и Зоран, където решиха с 3 гласа и идола да гонят някого, без да се конкретизира, което беше топ.

Бо и Анелия на второ гледане, още повече ме впечатляват. Разкошна и много комбинативна игра от двете с много малко грешки. Факта, че успяха да разбият мнозинството е особено впечатляващ, като имаме предвид че има няколко играчи, които не играеха за победа и бяха незаобиколим фактор, понеже просто не искаха да опитат нещо интересно. Там слагам Ванко, Александра и Джулиана. Дори Драго и Мила опитваха да играят стратегически и социално, макар и със спорен успех.

В интерес на истината, бих оценил играта на Денис по-ниско от първия път. Да, беше дълго време във водещи коалиции в племената си и не беше застрашен. Проблемът е, че в нито един момент той не взе инициативата и не направи нищо. Показателно е как на двата поредни съвета, където Бо и Зоран извадиха идоли, не му казаха и той дори не попита, за да знае как ще се действа точно.

Култова беше сцената, където Ванко обвини Анелия за изгонването на Гани, при положение, че той издаде за кого ще гласуват на самия съвет. Хем е смешно, хем се чудиш как е възможно.

Ясно е, че едита трябваше да изкара Зоран в добра светлина, но просто Бо категорично имаше много по-адекватните аргументи в епизода, в който махнаха Александра. Логично искаше да е спасена, защото знаеше, че идол би я изгонил, а и имаше причина да не вярва на Ванко и Кари. Супер тъпо беше как в самия едит уж се изкарваше, че била параноясала и Зоран искаше да изкара така нещата пред племето, което не е вярно. Да не говорим как идеята да махнат Кари е правилната, защото Александра не е заплаха за нищо, докато Кари е силна в игрите и можеше да вземе финален вот. Тук Зоран отказа, защото си имаше договорка с нея и Ванко и реално той не искаше повече ходове, след махането на Ганка, поради което за малко да не стигне изобщо финал.

Хареса ми и как Ани обясни по много адекватен начин пред журито, защо е махнала Драго, не е казала на Ганка и какъв реално беше проблема в отношенията им.

# 395
Анелия направи страхотна игра и беше втория ми най-любим играч за сезона. Много социална, находчива и готова да рискува. За нейно съжаление, допусна две грешки, вероятно от младостта си. Първата беше, като каза плана за Драго на Кари. Да, на второ гледане риска там не беше голям. Предвид, че Денис щеше да е спасен, а Бо с идол, нямаше логика Кари да издаде нещата, защото можеше да отпадне Зоран, а и щеше да загуби доверието на Ани. Все пак, ненужен ход, който можеше да и провали играта.

Втората грешка, вече и коства сезона. Целият и епизод вчера беше близко до перфектното. Излъга Зоран, че е с него, каза на Бо истината и нави Денис да е с тях. След това намери идол, който даже не и трябваше и нещата бяха наредени за големия и ход. Махаш Кари и заявяваш пред журито, че ти си човека, който иска да спечели. С този ход елиминираше силен физически и социално противник и си вдигаше шансовете за финал драстично. Освен това, заедно с махането на Драго, тя би имала резюме, който да се мери с това на Бо и Зоран. И вместо това, всички дискусии и коментари, игран идол и т.н., само за да махнат Денис, което беше безумно. Говореше се как думите на журито на съвета са и повлияли, но не трябваше. Няма да вмятам колко е безумно журито да говори преди финала, защото ще стане дълга тирада по темата. Да, ясно е че острани е лесно, но според мен няма как всички да те харесват. Правиш си играта и на финал я обясняваш. Вместо това, остави Кари, помогна на Ганка да се върне и накрая не стигна Ф3.

Поведението на Зоран към Бо беше недопустимо, да не кажа грозно. Приказки как искал да му се маха от главата,  са отвратителни. Особено като взе да говори как тя го била предала. При положение, че ако тя искаше да го маха, той щеше да замине вместо Маргарита и никой да не го помни, че е играл. И да говори как искал накрая да я махне, за да и е гадно едва ли не. Да не говорим, че това е доста тъп ход като цяло. Ако имаше съвети, бих разбрал да махаш единствения друг топ стратег, за да не те изгони тя. Но при положение, че предстоят игри, логика няма. Той искаше да я прати да играе с Ганка, което е безумно. Ако тя бие и се върне, цялото нещо е провал и я е настроил срещу себе си. Ако Ганка я беше била, връщаш много силен физически играч, който е опасен и за финален вот. Да не говорим, че колкото и малко да е вероятно, имаше опцията при такъв сценарий, двете да се сближат и да си дадат дума, която се върне, ако стигне Ф3, другата да я подкрепи.

Затова много ми хареса как Бо го захапа на съвета и то с аргументи, защото тя единствена имаше капацитета и куража да каже нейната истина и да му срине ореола на светец.

# 396
Зоран нападна Борислава, защото на него не му беше достатъчно да бъде просто победителят в сезона, той искаше да е играчът на сезона. Единствения със запомнящи се ходове. За това и си приписваше всеки ход на Борислава като негов. За това и беше толкова гневен на Анелия, когато тя на два пъти игра по-дръзко, тоест имаше наченки да му отнеме приза за играчът на сезона.

А колкото до говоренето на журито по време на съвета, което абсолютно афектира Анелия, това е един от множеството моменти през сезона, в които се виждаше как продукцията бута Зоран. Пак казвам - не обявявам сезонът за тотално наговорен, не мисля че някой е казвал на участниците да водят Зоран напред, или че всичко е било бутафория, но Зоран през целия сезон получаваше тези малки подбутвания. Дали ще е измисляне на имунитет от другия отбор, за да го спасят, когато неговото племе му беше вдигнало мерника. Дали ще е затваряне на очите от продукцията за неправомерно палене на огън в изпитанието с Иван. Дали ще е позволяване на журито да говори, когато Анелия трябваше да вземе важно решение, което можеше да е в ущърб на Зоран. Дали ще е опредяне на финалистите с игри, че да не може да го разкарат като най-голям съперник преди финала. Дали ще е даване на зрителски глас на финала, който очевидно щеше да фаворизира Зоран при нужда, имайки предвид какъв edit му дадоха от предаването. Все неща, които продукцията измисляше в добавеното време и все такива, които помагаха на Зоран. Как пък веднъж той не попадна в ситуация, където продукцията да сервира нещо за което той да е неподготвен?

# 397
  • София
Винаги ще ми останат съмнения за победата на Зоран. Известен режисьор работил над много проекти на bTV. Как така винаги знаеше какво става и се спасяваше на косъм. И влязъл с две уговорки - с Ванко и с Кари.
Жалко, че Бо не успя. Но и твърде много заложиха на игрите в решителната фаза.
Уви, както каза някой, един напълно обикновен участник да спечели (сестра, касиер, пазач, все тая) у нас - почти му е нулев шанса.

# 398
И аз съм със съмнения за бутане на Зоран от продукцията...
Съмнявам се, например, че му подсказваха къде е скрит идола.

# 399
  • София
Спомена се и по-горе, но в Американския са забранени всякакви разговори на тези съвети, нали?

# 400
Забранено е журито да комуникира с участници, които още са в играта по време на съветите. Могат да си говорят тихо помежду си, но не и с участниците, защото един от ключовите финални моменти е кръстосания разпит на който журито може да постави финалистите преди гласуване за големия победител. Много победители в американските сезони са били решавани, базирано на този финален разпит и умение да запазиш самообладание и да обясниш играта си, когато си поставен под съмнение. Или пък точно обратното - някой от клонящ победител да глътне вода именно, заради това, че си е сложил кракът в устата пред журито в последния момент.

Ако не бяха измислили тая простотия с журито да говори ни в клин, ни в ръкав на случаен съвет, Анелия щеше да си изгони Кари. Кари нямаше да е финал и това място щеше широко да се освободи за самата Анелия, или Борислава. Да кажем, че Анелия нямаше да запази самообладание пред журито и в по-късна фаза, но Борислава имаше дар слово. Според мен имаше шанс с добра дума да убеди 4-5 човека от журито да я подкрепят, а и да изкара Зоран извън релси, който показваше съвсем друго доста противно поведение, когато се чувстваше под заплаха. Но продуцентите добре си опекоха ситуацията Зоран да отиде на финал с най-малко застрашаващите го играчи. Дори Денис можеше да му е някаква конкуренция, защото беше безличен, но никого не наранил играч, но не, те му уредиха двете най-удобни съпернички.

Няма ли някой от тоя сезон да сподели нещо от кухнята?Joy сигурно договорите за дискретност вече са изтекли. Май са за три години.

# 401
И аз много исках да разкарат Кари...
Играта щеше да се развие по друг начин.
За мен Борислава е много добър стратег и беше най- умната.

# 402
Така е за Борислава. И е един от много малкото лекари, които сме имали в риалити, чат-пат е имало по някой зъболекар.

# 403
Не мисля, че има нужда да се повтаря едно и също, но е безумие, че бяхме лишени от съвети във финалната фаза, за да гледаме тези скучни игри. Доколкото помня, са им казали около обединението, че така ще завършат, но просто е ужасно. Ако имаше съвети, 100% Кари отпадаше тук, а вероятно и в дуела с Ганка, предвид играта там. Ф6 от Зоран/Ванко, Бо/Денис и вероятно Ани към тях с идол и завръщаща се Ганка, щеше да е топ телевизия. Особено решението на Ганка, с кого да играе, би било мега любопитно. Имайки предвид хората, които биха били в този етап, плюс това че почти сигурно щеше да си запази идола, ако имаше съвети, май Анелия би била фаворит.

Единственото позитивно от игрите, беше как точно Бо стегна багажа на топ спортиста и го прати вкъщи. Още ме е яд, че не нареди пъзела във втората игра. Колкото и да коментираме странични неща, ако беше го подготвила, финала нямаше да е толкова ясен. Във Ф3 с Кари и Ганка би била според мен фаворит. Срещу Кари и Зоран, също би имала шансове, ако другите двама разделят гласовете.

Между другото много интересни бяха коментарите, особено на Гани и Ани в последните епизоди. Анелия прегръщаше Кари, говореше как много се радва, че я е оставила в играта, а часове по-късно, след като Кари отиде на финал, взе да обяснява колко и била безлична играта и как нищо не правела. Ганка по същия начин почти цял сезон с нея и накрая разбра, че не играла стратегически. Още по-странното беше как Ганка си направи много разумна самооценка на острова. Разбра къде е сбъркала с Ани, даже оцени играта на Бо, дори да е било лицемерно. И на финалния съвет се държа така, сякаш някой и е изтрил паметта и е забравила последните 10 дни от играта.

Бо поне имаше право да сипва на Кари, защото единствена искаше да я гони от маса време. Много ми хареса и като каза, че обожествяват Зоран, който стигна до там и с нейните ходове.

# 404
Пак удобна игра за избрания

Общи условия

Активация на акаунт