Доходът и неговото значение в живота

• 23 878
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
Варна става все по-скъп за живеене град, цените на имотите гонят софийските, а заплатите са като в средноголям провинциален град. В Търново и Пловдив е същото. Иначе чудесни градове, ако си турист.
То така, много хубаво , на едро.
Заплатите във Варна са същите като в София

За тези дето питат защо хората не са на село?А не си ли задавате въпросът защо вие не сте на село?

# 331
Варна не е от тези 1-2 град освен София.
Тя е поне на 4-5 място и е далеч от добро място за работа и живот.
Кои са тези градове? София ми е ясна.

Пловдив и Бургас са преди Варна и за бизнес и за живеене.

# 332

това по коя класация. Или че са по-близко до София.

# 333
Заплатите във Варна са същите като в София най-вече за варненец хоум офис към софийска фирма.
Между другото, 30-50% е даже още по-ниско на това, което съм проверявала аз. За моята работа във Варна ще взимам 50-70% от софийската ми заплата. Наемът (вече) е идея по-нисък, но в никой случай не е наполовина на софийския.
Който иска, да ходи във Варна. Както се казва, ще ходи на плаж всеки ден, колкото аз всеки ден качвам Витоша.

# 334

Бизнесът определя класацията, а манталитетът на жителите в тези градове я допълват 😉

# 335
Има все повече млади семейства, които искат и отиват в селата. От най-близкото ми обкръжение две.
Е вече няма да са ти в близкото обкръжение, значи.

# 336

Бизнесът определя класацията, а манталитетът на жителите в тези градове я допълват 😉
Манталитета на софиянци ( 90% от тях знаем от къде са), кое допълва?
Бизнесът няма такава класация. Ако има би ли я цитирала тук, източник, нешо такова, не празни приказки.

Факт е че Варна е най-отдалечен от София и бизнесът се владее от групировки, различни от другите градове. Но е смешно да сравняваш Варна и напр Бургас. Сравни обем товари минали през пристанищата, хим торове произведени, цимент произведен, приходи от туризъм.

# 337
Статистики, ха-ха ....не ми трябват, говоря от опит- дългогодишен, ежемесечен и ежедневен.

# 338
Статистики, ха-ха ....не ми трябват, говоря от опит- дългогодишен, ежемесечен и ежедневен.
Ами кажи така, На база на моя опит.
Не бизнеса, не манталитета на жителите.
Щото нали ти е ясно, че има хора с по-голям от воя опит

# 339
Познаваме ли се ?

# 340
Познаваме ли се ?
А трябва ли?

# 341
Скрит текст:
Варна става все по-скъп за живеене град, цените на имотите гонят софийските, а заплатите са като в средноголям провинциален град. В Търново и Пловдив е същото. Иначе чудесни градове, ако си турист.
То така, много хубаво , на едро.
Заплатите във Варна са същите като в София

За тези дето питат защо хората не са на село?А не си ли задавате въпросът защо вие не сте на село?
По принцип все хора, които не живеят на село, а в големи областни градове, някои и в чужбина, мрънкат как селата се обезлюдявали, но не желаят да се преместят там. Това нямало, онова нямало. Реално това, което описват и за което биха отишли на село, е град и то голям, с всичките му преимущества. Никъде по света няма спокойни планински градчета със забавления и удобства за милионни градове - пък театър, пък опера, пък болница в средата на селото, пък работни места за всеки един работник, учил някаква специалност в Свободния. Аз имам възможност да отида на село, имаме ремонтирана къща с голям двор, има и някакво селско училище с мургави дечица. Мога да работя дистанционно, от вкъщи, а и градът е на близо. Мога, но не искам, не бих.

Допълвам се: Ето, Горджъс е дала пример за хора, които са се преместили на село и не им пречи, че селата са обезлюдени и няма инфраструктура.

# 342
Какво общо има каргото в пристанището със заплатата и стандарта на Мима от Аспарухово, която работи в местния Кауфланд? Малко като твърдението колко е добре в Стара Загора. Добре е евентуално за двама в тецовете, за други 2000 не е.

# 343
Хоризонтът е друг, най-общо казано. Перспективи, манталитет - също. Колкото по-малко е населеното място, толкова по-свити са възможностите за каквото и да е.

# 344
Не е така например в с. Чавдар, Златица, Пирдоп и околните - там се водят най-богатите села в България. Повечето хора работят в медния комбинат, но парите се процеждат и към останалото население.
И въпреки това има и хора, които работят там, но си живеят в София и пътуват всеки ден до работа.

Общи условия

Активация на акаунт