Доходът и неговото значение в живота

• 23 807
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • France
Така е, но има и друго. Във времената на сигурна контрацепция и свободен избор никой няма да се навие да ражда заради бройката. Целта е да ти е хубаво, не трудно.

# 496
Вярно е, че бременност и раждане искат пари, но това са най-добре похарчените пари. Бих спестила от скъпа количка - ще си взема и най-евтината с кеф, от дрешки, от разни активни гимнастики и бебешки шезлонги,  но не и от качествено проследяване, пренатални тестове и задължително и най-важно - раждане с избор на екип!

# 497
За всичко са нужни пари, тия глупости как и без пари можело обикновено се проповядват точно от хора с пари.
Имах приятелка от бедно семейство, уж се омъжи за богат мъж дето да може да гледа и нея и детето... уви плана не потръгна. Мъжа се разболя и не можеше да работи предишната си работа, на нея й се развали кефа защото вместо да стои вкъщи и да си гледа детето трябваше да се хване на работа.
Та така... ако обаче имаха помагащи роднини нещата щяха да изглеждат по различен начин.

# 498
Да, да, роднините ли щяха да дават парите? Simple Smile Приятелката ти лошо си е направила сметката, никой не й е виновен.

# 499
Да, да, роднините ли щяха да дават парите? Simple Smile Приятелката ти лошо си е направила сметката, никой не й е виновен.

Защо пък не? Колко родители си подкрепят цял живот децата. Познавам много такива. Ама не за всеки има разбира се.

# 500
  • София
Аз имам едни познати, тях съвсем не мога да разбера. Активно работещи с добри заплати, но всички сметки плащат родителите на мъжа. Всички, от ден едно на брака, който подминава вече 15 г. Скромни хора, икономични, вече пенсионери.
Взимат си младите 40+ от мама и тате и това е.

# 501
Скоро това ще бъде една химера. Животът става толкова скъп, че ще съм адски щастлива просто ако не висна на ръцете на децата си да ме издържат те някой ден. И за това работя - да ги изгледам и да съм докрай самостоятелна. Край мен няма нито един познат, който да се кани да дундурка 25+ годишни на своя издръжка. Дори някой да има желание, няма да има тази възможност Simple Smile Защо ли? Защото парите ще му трябват за самия него и пак не се знае докъде ще стигнат.

Между "подкрепят" и "издържат" има огромна разлика.

# 502
  • Между гори и планини
Да бе, млада, права и здрава майка ми на 75 ще ми плаща сметките! От както съм завършила гимназия работя, на 20 се изнесох. Никой не ми е гледал децата и давал пари, сами с мъжа ми. Друго за мен е недопустимо и срамно. Хубаво е човек да се научи да си простира краката според чергата.

# 503

Между "подкрепят" и "издържат" има огромна разлика.

Разбира се, тук не говорим за перманетно плащане на сметки, а за елементарни неща като пращане на буркани, взели веднъж на три месеца да дадат на внучето 50 лв., да вземат при нужда внучето докато родителите работят.
Такива неща.
Ако пък решат и сметки да плащат... извинете ама не е виновен тоя дето яде баницата. Защо плащат сметките редовно? Да не би "младите" насила да ги карат нещо? Да им спират кранчето и толкоз.

# 504
Това вече си е до динамиката в семейството. Има един определен вид "патриарси", за които е въпрос на чест да издържат и дават пари на порасналите си деца и внуци - така се чувстват значими, изискват уважение, едва ли не ръка да им се целува. Щом "децата" са съгласни и тази конфигурация ги устройва, защо не. Слагам "децата" в кавички, защото в едното семейство, което визирам, дядото е на 83, а "децата" съответно на 55 и 51. Имат бизнес, в който всички решения се взимат от дядото, независимо че синът и дъщерята, а вече и единия внук, са достатъчно опитни и образовани. За съжаление не получават никакво доверие и уважение като специалисти, а като хора съвсем. Но както казах, тях ги устройва.

# 505
За раждането платихме 300 ли, 500 лева ли беше, за да може АГ, която ме следеше да ме изражда, бях планирано секцио, и това беше като заплащане. За болницата не беше личен избор, АГ даде само този вариант да ме изроди тя. Сега, ако трябва да избирам, единствено в държавна болница бих родила. По-добри са условията, ако стане нещо критично, отколкото в частните, откъдето може да се наложи да транспортират майката или детето (за съжаление и поотделно) в държавна. И хора с много пари избират да родят в държавна. Е, Гущерова всяка година ги ражда в държавната. Няма да дам няколко хиляди да родя в частна заради по-лъскавите битови условия.

Да, има разбира се, разходи през бременността, като генетични изследвания (които не при всеки се налагат), ФМ и пр., но много АГ гледат на ехографа абсолютно безплатно всеки път. 500 лева за лекарства и витамини със сигурност не съм давала месечно.

# 506
ФМ са задължителни за всяка жена, а повечето гинеколози НЕ могат да правят качествено ФМ и не са сертифицирани за това. Направо казано - лъжат си пациентките! Трябва да се отиде при специалист, където в момента едва ли една ФМ е под 100 лв.

Това, че някой те гледа безплатно на ехографа за съжаление после излиза много скъпо понякога. Sad Не трябва да се поемат излишни рискове.

# 507
Да, така е, аз пътувах до друг град за ФМ, но 2*100 лева не е хиляди.

А бебе на 0-2 години съвсем не толкова скъпо да се гледа в масовия случай. То не, че не можеш да го водиш на Малдивите и да му купуваш скъпи колички и бебешки дрехи на Армани, но не е задължително, нито бебето ще усети кой знае каква разлика с дрехите от Кауфланд, Лидл и Пепко.

# 508
Така е, с годините разходите скачат яко. С бебе е най-лесно Simple Smile

# 509
Чакай като почнат да искат айфони, щото от класа някое дете имало.

Общи условия

Активация на акаунт