ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 60 122
  • 776
  •   1
Отговори
# 150
В темата на "04" е качена публикация. Ще копирам.
https://bta.bg/bg/news/lik/479249-uchenitsi-ot-73-o-sredno-uchil … avat-v-pismo-do-i

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 21:31 от Шарлот

# 151
Здравейте, аз съм майката, публикувала протестното писмо на зрелостниците от 73 СОУ.
За дванадесетокласниците мачът е свиренен. След един месец всеки ще поеме по своя път, ще преглътне разочарованието и обидата. Вашите деца са следващите. Идеята е докато темата е "гореща" и имате време, да искате промяна в оценяването, хората, които слагат оценките, да носят отговорност за своите решения и да има ясни и прозрачни за родителите, децата и техните учители критерии защо  са отнети точки и кои отговори се зачитат за верни, а не да публикуват "примерен отговор", който в същото време се оказва задължителен.
Децата, които учат - получават отлични оценки. В нашия случай 5.54 (85 т. ), но точно 2,5 точки или оценка 5,65 е тази която ни е необходима. Ще прикача контестацията, която изпратихме към МОН и РУО (за отговора се досещате). Погледнете отговорите на моето дете, за които са отнети точки.

# 152
  • Sofia
Момичета, знам, че вече ви е далечно, но нали сме сила - дайте съвет къде да гледам за изгодни и хубави първокласни раници. Наборът навремето беше с Lego от Меркари, сестра му - с Herlitz от Амазон. В годините съм взимала и Gabor, Dakine, но като по-големи.

# 153
  • София
Наборът навремето беше с Lego от Меркари, сестра му - с Herlitz
И моите бяха със същата комбинация.
Дъщеря ми от 2-3 години е с раница Coolpack. Със стабилно натоварване и още е здрава.

# 154
  • София
Моята дъщеря беше с Herlitz.

Попаднах на репортаж със зрелостници от 73 СУ във връзка с тазгодишната матура по БЕЛ.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/uchenici-s-peticij … t-promeneni.html#

# 155
Али, прегледай дванадесетокласната тема - много гафове при оценяването е имало тази година.

# 156
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Всички седмокласни майки да минат на отчет!

# 157
  • София
Ами да мина първа аз Simple Smile
Очаквано несилни резултати по БЕЛ и МАТ, прекрасен резултат по ИИ. И си оставаме с поглед напред към предстоящите още 3 изпита и надежда Hands Pray
На другите мами видях чудесни резултати. Дано им стигнат на децата за мечтаните паралелки!
Сънчо, споменаваш 2 пъти пътешествие на каката. Къде е и как се справя ?
Днес Школото цъка цял ден. Оформят го набора, а аз само на инфоприем висях и игнорирах. Сега ще вляза и там да разгледам. Не очакваме изненади.

Шарлот, и аз да се присъединя към тези, дето не ползват ФБ. И ако се заформи нещо за подкрепа и подписване, моля дай знак и тук.
Имам още доста оценяване да минавам с децата. Утре мисля да видя как ли са подходили към преразказа на 7 клас.

# 158
Ние сме много доволни, ще стигне за МГ 😄.

# 159
  • София
И аз се надявам и при нас да стигне, 84 по БЕЛ, 92 по МАТ. Но такива бяха и на сестра му преди 4 години (само че разменени и 85 на МАТ) и всички помните драмите ни, пупу, да не се стига до там.
Та направо не смея да се зарадвам.

Да се чувстват добре и да им харесва в новите училища пожелавам на децата!

Jiema, добре е, всичко е наред, в Бари са, довечера се прибират, чекирали са се, надявам се да се приберат благополучно и да нямат закъснения големи.
И там имах един стрес заради три автоматично обърнати гласни.., но то човек се учи. Нямаше проблем на отиване, надявам се и на прибиране да е така.

# 160
  • Sofia
Сънчо, а седмокласникът къде се цели?

Поздравления за седмокласничетата ни и попътен вятър, където и да ги отведе късметът и класирането! Heart

# 161
  • София
Ани, в НПМГ с география, там се удвоява оценката от математиката, плюс БЕЛ и оценката от олимпиада или състезание, Той на олимпиадата има 84,6, та балът му става по-скоро в максимума в приемния бал миналата година, но знам ли дали тази година няма да има много интерес към тази паралелка..

Шубе си ми е и това е, но то нормално.

# 162
  • София
Сънчо, не мисля, че има за какво да се притесняваш. Чудесно се е справило детето и избраната паралелка ще го очаква.

# 163
Моят син има 99,75 по Мат и 85 по БЕЛ. Драмата сега е дали да пише ИИЧЕ или РИЧЕ на първо място 😄. Смята, че целия осми клас ако учи език, ще забрави всичко по останалите предмети и в девети ще му е трудно, а той винаги търси лесното 😄😄😄.
Ноември, дай идеи, твоят и той беше по мекото на хляба, нали така?

# 164
Браво на следовниците на нашите набори! Нека бъдат удовлетворени от избора си.

Понеже се видя, че няма да сътворим собствен апел към МОН (няма да е късно да го сторим и преди самото ДЗИ), отразявам, че писах емоционално в темата на 73-то СУ - в отговор на дама, проварител, защитаваща честта на гилдията и охулваща децата и учителката, вдигнала глас в тяхна защита. Ако някой счете, че текстът не е дразвещо емоционален (писах под афект), то моля да го "полезне". Четат се темите от пресаташета ( в незаметената тяхна част).

Общи условия

Активация на акаунт