ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 60 156
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
Аз купих справочните таблици по заръка на дъщеря ми, сега преговаря по тях за входно, каза, че й били страшно полезни. От една седмица пише есета и ЛИС, които е имала за домашно през лятото, но лекинко ги е позабравила, чЕте ми ги на глас за коректив - бяха за Ноевия ковчег и Крадецът на праскови - аз нямам спомен да сме ги учили тези произведения, а съм кандидатствала с БЕЛ...

# 556
Да, на Регалия 6 -Елинка Щерионова.

А пък тук е синтезирано в таблици всичко.  Не е истина колко материали съм накупила… сама не мога да ги изчета!

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 22:31 от saffron

# 557
  • София
Перличке, да ти е жива и здрава пълнолетната госпожица!

Май на нас повече ни е ходи на бал отколкото на наборите. При нас разговорът беше:
- Маменце, кога ще обсъдим роклята ти за бала?
- Уф, ти не искаше ли да обсъждаме университети? Дай-по добре тях.

Спунк, никакви помагала няма да препоръчвам вече, защото явно не са достатъчно интересни Close Днес имаха тест по БЕЛ.

# 558
  • Sofia
Кои точно справочни таблици купувате? Сложила съм в кошницата това и това, но второто ме съмнява, а не намирам за 12 клас Thinking Не ме вълнува толкова балът, колкото последният учебен ден на набора - ще се самопочерпя. Много ми натежа това негово училище.

# 559
aniKпо литература са сложени от съфорумка на нашето място. Тези, които е предоставила са същите, препоръчан и от нашата учителка и пак са на бг учебник.

# 560
  • София
Момичета, надявам се да не забравя да кача "там" две помагала с литературни разработки. Стари са, но има част от произведенията. Само да стигна до служебния компютър.

# 561
  • Sofia
aniKпо литература са сложени от съфорумка на нашето място. Тези, които е предоставила са същите, препоръчан и от нашата учителка и пак са на бг учебник.

Забравих Relaxed Добре, че попитах, преди да поръчам!
Свалих ги, ще му ги предоставя. Много, много благодаря!!! Heartpulse

Не ми стига времето да ги следя двамата изкъсо Confounded

# 562
  • София
Перла, да е жива и здрава девойката! Нека всичко й се полуава с лекота.

Аз купих две помагала по препоръка на учителката им. Но не помня кои. Тя каза, че много ще се обиди, ако ходят на уроци и смята, че са подготвени много добре за матурата. Дано да е така. Моята дъщеря ще пише втора матура история. При вас какви ще са вторите матури?

Колкото до бала, още лятото ми показа коя рокля иска. Бих я купила веднага, но тя много отслабна и не знаем кой размер ще е до май месец и изчакваме. Харесва ми, че роклята не е точно бална. По-скоро е официална. И ще може да я носи и по-други поводи в бъдеще. Че ми се виждаше направо грях да дадем едни хиляди левове за една вечер. Колкото до обувките, каза да си харесам аз някакви, че после аз съм щяла да си ги нося. Тя искала нови кецове за дискотекета. За пълнолетитето й подарихме едно бижу и ще бъде с него. Само ще вземем и обеци от същата серия. Пу,пу, добре се получава.

В събота ще ходим на излоението на Едланта, защото девойкта от Интеграл с която се срещнахме нямала правилния вайб. При вас какви са плановете за по-нататъшно образование?

И искам да се похваля, че въпреки наличието на една завършваща и една седмокласничка вкъщи, аз още не съм крещяла!!!!!!

# 563
  • София
Купих няколко помагала на Регалия началото на лятото (хванаха два пръста прах на бюрото му), от курса учителката им иска помагало на Колиби (откакто е купено стои на съхранение при гаджето) и христоматия (тя още е в книжарницата). Учителката в училище им е дала списък, какво ще им е необходимо, но не само нищо не е взел, но все още няма учебници по БЕЛ. И това е човек, които иска да кандидатства единствено и само Право в СУ. С тази заинтересованост изглежда, че само ще се гледат с двамата братя.
Втората му матура вероятно ще му е по АЕ. Предполагам, че голяма част от съучениците му ще се яват на АЕ.

# 564
  • Sofia
АЗ обмислям втора матура по НЕ. Профилните му предмети са история и философия - и двата ще изискват доп.подготовка за добра оценка. ТОЙ мисли, че по философия ще му е по-лесно. Трябва пак да огледам балообразуването - да му послужи за нещо тази оценка.

# 565
  • Варна
А АЗ обмислям втора матура по математика. Настроението по отношение на образование, работа, вселената и всичко останало е лежерно. Обаче открих, че съм стоик. Чета Марк Аврелий, много НИ е полезно.

# 566
Как обмисляте вместо тях, при нас е неприложимо това. Дори не иска да се яви на Б2 за езика, който учи пета година и не мога да надделея.

# 567
  • София
Добър ден!Отдавна не съм се разписвала при вас.
Да е честита новата учебна година на всичките ни деца!Успешна,късметлийска и с лекота да преминат през нея! Flowers Four Leaf Clover
Понеже сте се разговорили за помагала по БЕЛ,учителката на дъщеря ми е препоръчала това издание.
https://www.ozone.bg/product/maturata-po-literatura-v-tablitsi-1 … 4d5RoCejoQAvD_BwE
Мартеа и аз се впечатлих от същото.При нас също не би бил приложим варианта аз да решавам.Да посъветвам,да изложа аргументи за или против,да.Предполагам обаче,че точно това са имали предвид аниК и Ноември.
И да пусна мухата...отдавна не сме се виждали.А организацията обикновено е дълга.Гледам,че октомври го дават топъл,та не е лошо да помислим в тази насока.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 10:42 от Ali97

# 568
  • у дома с любимите си хора
Въобще не участвам в този процес с избор на матури. Вече само слушам. Лятото говорихме,че човек трябва да има план А, Б, В. Каза,че работи по план А и въобще няма намерения за други букви от азбуката. За негов огромен късмет(разбира се и много работа близо година и половина със спадове и възходи, и емоции, люшкащи се от пълна еуфория до тотално отчаяние) план А проработи, та дори оценките от матурите няма да са му нужни и ще трябва просто да ги вземе. Аз пък съм изключително впечатлена как израстна за този период, как разсъждава и как се пребори за това, което иска. Бих споделила, но ми е забранено поне до края на декември. Засега само нашето семейство знае и дори не сме казали на бабите и дядовците, но тихо се радваме на постигнатото и сме просто благодарни.
Нямаше да ходи на курсове, но учителят им по математика предложил да води на желаещите допълнителна подготовка извън часовете за матурата по ПП. Съобщи ми,че ще ги посещава. И така в понеделник се оказа с 10 учебни часа плюс тренировка от 8 часа преди училище. Не зная докога ще издържи на това убийствено темпо, но вече е голям да прави своите грешки и да се учи от тях.
За бала има костюми,ризи,папионки и официални обувки от миналата година, когато беше бала на гаджето и не мисля,че ще иска отново да купуваме.Та това ми отпада като ангажимент.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 11:11 от Вилиан

# 569
  • София
Снощи пак подметнах за учебници,помагала ,бал,матури....
Отговорите отново- уфффффффф
рано е ощееееее
нали не искаше да правим бал, сега що ме питаш.....

Иде ми да го метна през балкона,ама от първия етаж само да счупя зъбите,за които дадох торба пари.....
Учебници- имал си- не трябват нови/уж/
Помагала- рано било- не трябват/уж/
Матура- нали английски щеше да е /уж или руски- уж
Костюм- ама нали не искаше?- що се промени така- ще си купя фраг тогава!

Незнам..... пак вдигам ръце.....или да почна отново на йога да ходя и да зууумммкаммммм.... или като в 7 клас да мина на бЕло вино или направо на водка

Общи условия

Активация на акаунт