Хайде на театър - 10

• 92 262
  • 896
  •   1
Отговори
# 780
И аз да питам за "Театър, любов моя" дали се играе?
Играе се в 199, скоро гледах билети за него, мисля за края на февруари има дата, но имаше много малко билети на много заден ред и реших да го оставя за друг път.

# 781
  • София
И аз да питам за "Театър, любов моя" дали се играе?
Играе се в 199, скоро гледах билети за него, мисля за края на февруари има дата, но имаше много малко билети на много заден ред и реших да го оставя за друг път.
Тези са пуснали за продажба, обикновено на място има много повече свободни места.

# 782
Много държа и аз да се изкажа за “Отчаяни съпрузи” - НЕ го препоръчвам. Хуморът е изключително плосък и клиширан и не ми беше смешно. Диалозите и посланията бяха на ниво “Комиците” от най-слабия им период. Наистина голямо разочарование за мен. Тръгнах си от залага натоварена от мисълта, че съм си пропиляла времето и парите за нещо толкова безсмислено.

# 783
В театър 199 могат да се запазят места по телефона и да си вземете билетите по-късно.

# 784
  • София
Вчера беше някакъв ужас просто. Представлението започва в 19.00 ч, в 19.10 ч ме вдигнаха да стана закъсняващи, в 19.15 пак... Питах разпоредителката защо изобщо ги пускат- такава им била политиката, ай сиктир... Че с най-голямата си наглост не спряха и да си шушукат после. Един си говореше по телефона, една снимаше. Излизат по време на представлението, блъскат ги тези врати... В толкова лоша театрална обстановка не помня да съм била.

Иначе за представлението "Идеалният мъж"- първата половина беше леко скучновата, много излишни образи, излишни сцени ( за мен). След антракта си бяха тръгнали между 10 и 20 човека, което при пълна зала не се усеща много, но все пак. Втората половина беше доста по-добра. Моята оценка е 3.5/5. Заслужаваше си дори само за удоволствието да гледам Вергов и Карамазов, въпреки  че и Каварджикова ме изненада много приятно.

# 785
  • софия
Последния път зад мен имаше едни каки, които не спряха да си шушукат неща от ежедневието им. Не разбирах защо не бяха отишли някъде да си хортуват, а бяха в залата.
Не мога да разбера нагласата на българския зрител. На всякакви събития - кино, театър, концерт, започват да влизат в часа, в който трябва да започне. В повечето случаи се съобразяват с тях (започва по-късно), вместо с хората, които са се съобразили и са отишли навреме.

Доп. От постановки като "Отчаяни съпрузи", "Кафе с претенция", "Стъпка по стъпка", "Горката Франция" не очаквам послания. Понякога имам нужда да отида и смея, за да се откъсна от ежедневните гадости.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 09:09 от zvаnchе

# 786
“Отчаяни съпрузи” е комедия, какви послания очаквате?  Не харесвам “Комиците”, няма място за сравнение.

# 787
Една моя позната ми каза,че не намира нищо смешно във филма ""Свалячат Хал",(с Гуинет Полтроу)! Yum Някои иначе приятни и жизнерадостни хора имат странно чувство за хумор или липса на такова. Това относно коментарите за "Отчаяни съпрузи"...

# 788
Аз не очаквам послания от комедийни постановки, но очаквам да има хумор, който да не е елементарен, циничен и просташки.
Все пак отивам с надеждата, да се отпусна, да се откъсна от ежедневието и да се посмея искрено.

# 789
Малко в последния момент, но едно предложение, което е подходящо за всички възрасти:

https://m.facebook.com/events/s/%D0%BF%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D … c=deprecated&_rdr

# 790
Да, и на мен проблемът ми беше, че "Отчаяни съпрузи" не ми беше смешно.

Много рядко успявам да гледам някоя наистина добра комедия. За мен такава беше примерно "Името" в Сатирата.

# 791
"Отчаяни съпрузи", "Мъжът ми се казва Мария", "Жена ми се казва Борис" са от типа халтура.
Има си почитатели, но не са нещо особенно.

В интерес на истината не съм гледал нито една от тези, освен откъси.
Но като автор на "Жена ти се сгоди", смея да твърдя, че посланията са сериозни и в текста има дълбочина, макар и поднесен като комедия.
Пиша това, защото някой беше попитал дали не са в повече вече подобни заглавия Simple Smile

# 792
Сеа, а наистина ли беше пълна залата? Гледам, че и за след месец залата изглежда почти разпродадена, а като се има предвид, че Идеалният мъж е постановка на има-няма 10-15 години (преди толкова съм я гледала), пък не знам да е някакъв супер хит, ми е супер странно.
И съм забелязала и друго - за някои постановки изглежда сякаш почти всичко е запълнено, вкл. балконите, и не съм могла да закупя билети за приятели, които са решили да дойдат в последния момент (последните ден-два преди това, не 15 минути преди началото), а после се е оказвало, че сме няколко души на реда и е могло да дойдат... Та, много ми е странно, някой има ли логично обяснение на този феномен? Grinning
Колкото за закъсняващите и излизащите преждевременно, винаги го правят толкова шумно, сякаш желаят цялата зала да разбере, че и столове шумно пускат, изобщо е много кофти и със сигурност и от сцената разбират кога някой влиза със закъснение и кога си излиза по средата на постановката. Не е ок никак. Аз се притеснявам дори когато съм пристигнала съвсем навреме и трябва да вдигна някого, затова гледам поне 10 минути по-рано да съм на мястото си.

# 793
АлисаВСтранатаНаЧудесата, относно заетите места, които по-късно се оказват свободни: билетните системи на софийските театри позволяват да се резервират места за 24 часа предварително, преди бъдат платени. Тоест, в скицата са блокирани и не могат да бъдат купени, преди някой да ги освободи. Резервирани или купени, изглеждат по един и същи начин. В един момент 24-часовата резервация изтича, никой не ги купува и се оказват празни, а други желаещи да ги купят - разочаровани. Особено ако е в деня на представлението.
Това е от моя горчив опит Simple Smile. Но вероятно има и други причини, за които и аз нямам идея.

# 794
  • София
Май по -добре спящи, отколкото шумни съседи. Но да заспиш на втори ред по средата, аз и на най -скучната постановка не съм го правила.

Общи условия

Активация на акаунт