Фауст vs. Историята на къривурст-a (Забавна немска тема 243)

• 32 144
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • Германия
С майката бих започнала и чак тогавахазяина. Майката може да е на работа късна смяна и се доверява на тийнейджърката, която явно има други приоритети.

# 661
и майката не знае. хайде де.
майката нищо няма да направи. а хазяина е добре да каже до колко се шуми по апартаментите и кога е край.
а ариел да спира да се занимава с личния живот на хората, защото нали уж само шума и пречи . или ?

# 662
и майката не знае. хайде де.
майката нищо няма да направи. а хазяина е добре да каже до колко се шуми по апартаментите и кога е край.
а ариел да спира да се занимава с личния живот на хората, защото нали уж само шума и пречи . или ?

Ако имаше контрол от майката шум вероятно нямаше да има.
Майката я няма - отсъства изцяло от картинката, къде и какво прави не ме вълнува.
Вълнува ме, че докато я няма тавана може да падне. И това през вечер и то през седмицата - ако извикам полиция някои от дрогираните приятелчета на пуберката може да ме присрещне някъде. За това питам - и да липсата на майката играе огромна роля.

# 663
  • Germany
АКо шума е след 22.00 бих се обърнала към полицията.

# 664
Опитай с майката, но ако не се реши проблемът, пак до полицията опираш. Майката ще ти се извини, ще поговори/ скара с дъщеря си, но ако работи нощно време, не знам, какво може да направи. Хазяите най-много да пратят предупредително писмо.

# 665
  • Germany
Ариел, ние имахме подобен проблем. Майката работи нощем и 18 годишният и вече син (тогава на 17) превърташе играта. С още едни съседи пуснахме оплаквания към хазаите си и на хаусфервалтунга. Честно казано си беше дълга разправия и въпреки предупрежденията, не се случваше много. Когато започнаха да се споменават адвокати нещата се поуспокоиха и нощните сбирки спряха. Така че пиши на всички, но ако намериш още някой съсед ще е в + за теб.
(И още нещо, не е лошо да имаш записи на въпросният шум и ден, час, когато се случва)

# 666
То може тийна да е майката на малкото момиче и да няма друга майка изобщо.

# 667
При нас беше същото, немци, такава простия, като слизаха от горния етаж се тресеше стълбището, шум, викове, музика полиция идва, протокол със снимки до наемодателя, пълнеха детски басейн с водата от общото мазе, която всички я плащаме и това ме мотивира да се изнесем. С простията не можеш да се пребориш, няма и смисъл.

# 668
Майката може да е тийн, купонджийката може да е тойн ... стига да спазва часовете за тишина  , то не ми са ясни тези коментари. Ако вдига шум в забранено време - хазяина и полицията. Иначе, ако не е в разрез с реда и закона  може да си се весели и да си прави секс с когото си иска и по колкото си иска.

# 669
Ех,тия немци....🤣Говорят,дигат шум,дразнят,дишат,правят секс,всичко знаят,за всичко имат закони и наредбички....🤣

# 670
  • Germany
Вярно много е забавно, докато не разбереш какво е да не спиш всяка нощ от шум. Моите шумни съседи са унгарци,но то като си прост едва ли има значение от каква народност си 😉

# 671
Вярно много е забавно, докато не разбереш какво е да не спиш всяка нощ от шум. Моите шумни съседи са унгарци,но то като си прост едва ли има значение от каква народност си 😉

При нас беше и ден и нощ и се събираха точно под балкона ни, който не го  преживял да нямаш желание да се прибереш вкъщи, няма как да го разбере. Винаги има проблемни съседи, но все пак има някаква граница.

# 672
Няма определени граници. Има различни начини. Не само шум и събирания. В многофамилните с домоуправител е шума основно. При други взаимоотношения са други неща. Никога не знаеш с какво и как може да те притиснат, да ти направят живота неприятен ... но може пък и да не стане така. Затова границите и начините са обществените правила и методи . Затова проверявате кой какво може и има право и до кога и къде ... Това е. И аз смятам , че на възрастните хора трябва да се помага, но тук не се гледа с лошо око ако ги оставиш да стоят едва-едва на опашката или прави в рейса. Ами правете забележки ако знаете да се възмущавате Simple Smile

# 673
От една статия на тема Щастие. Това се опитах да кажа когато ставаше въпрос, че децата трябва да се оправят сами и как това щяло да им помогне в по-късен етап от живота. Интервю с някакъв професор, напълно съм съгласна. Снимката не ми я качва.
Ist Fürsorge der Schlüssel zum Glück?
Sich geborgen und sicher zu fühlen, bildet eine gute Basis dafür. Sie stärkt die Fähigkeit, auch mit schwierigen Momenten im Leben umgehen zu können. Wer als Kind beispielsweise in einem Kriegsgeboet aufwächst, erlebt alles andere als eine glückliche Zeit. Das bedeutet aber nicht automatisch, dass ein Kind dort unglücklich sein muss. Geben ihm Bezugspersonen das Gefühl, alles zu tun, um es zu schützen, kann das Zuversicht und Vertrauen vermitteln.

Auch noch im Erwachsenenalter?
Ja. Geborgenheit erhöht die Wahrscheinlichkeit, dass aus glücklichen Kindern zufriedene Erwachsene werden. Wenn wir als Kind die Erfahrung machen, uns auf Erwachsene verlassen zu können, Trost zu finden, dann fällt es uns auch im Erqachsenenalter leichter, soziale Bindungen aufzubauen. Und Beziehungen, Freundschaften, enge, vertrauensvolle Kontakte sind die wichtigsten Quellen für Wohlbefinden, wie Studien belegen.

# 674
Трябва ли да знаем немски език? Yum

Общи условия

Активация на акаунт