Фауст vs. Историята на къривурст-a (Забавна немска тема 243)

• 33 161
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Аз прилагам  към декларацията и Fahrkosten като разход при посещението на лекари, както и останалите здравни разходи.
Когато бяхме все още под наем подадох 2 пъти данъчна декларация, защото изровнителната сметка от наемодателя дойде твърде късно и ни възстановиха още 200 Е.
Иначе при собственост приеха за разход за Kaminfeger и фактурите само за труд при ремонти, без материалите. Ако част от имота се отдава под наем, тогава материалите имат значение.
Тока винаги плащам повече от обявеното и всяка година ми връщат разликата, което много добре ми идва.
И ние сме 3 и 5 данъчен клас, но данъчната ни консултантска даде пример със себе си, независимо, че е работела много малко часове, заради децата препоръчва 4/4. Засега оставаме 3/5 пък ще видим.
За издръжката на роднини в България, както писах за пенсионери дохода от НОИ, става за 1 ден документа и без пълномощно минах и с този документ без да се превежда, заедно с форумуляра за издръжка на роднини в България се заверява в Общината. Винаги при превод се пише в основанието.
Иначе сега се обадих да изискам от немската касата Е104 за пореден път, за да удостоверя в НАП здравните ми осигуровки.

# 646
За здравните е над опр. сума. Докато я събера тази сума ... и роднини и пр. и пак става дума за ставки. Не са големите суми бар.

# 647
На летището във Франкфурт ползваме също паркинг в район около 10-15 км от летището. Водим се също от цените и запазване веднага като купим билетите.

За изравнителната сметка -  за парното ни върнаха доста добре сума, зимата беше сравнително топла и сме използвали по- малко от миналата година. Водата също е по- малко. От тока ни върнаха около 100 евро.

За класите в момента сме 3-5, като накрая ни връщат сума, която е горе долу еднаква всяка година. Работя на 60 %, като това ми е границата. Ако един ден ме пуснат в хоум офис, мога да ги вдигна до 75%.   Повече часове не искам да поемам, имам достатъчно грижи по децата, дома, градината, пък и човек има нужда от време за себе си.

# 648
Много ли е зле храната на ученическите лагери/екскурзии?

# 649
Да, много е зле.

# 650
Типичното немско нискокачествено Kantinenessen? Sad

# 651
И по-зле даже.

# 652
# 653
  • Germany
За съжаление това е мнението и на моите деца..

# 654
Ако не е само макарони + нещо си или само вегетарианско с тофу, моите са доволни.

# 655
Моят син не се е оплаквал от храната по училищните екскуризии. На лагери не е бил обаче. В училище столът е на доброволчески принцип, не е кетъринг, а екип родители, които готвят на място и менюто е разнообразно, храната е качествена. Като по- малък не ходеше често, но сега се случва. Предполагам, че не е ходил, заради големите , чувствал се е некомфортно, сега седмично поне веднъж хапва там.

# 656
Значи аз оплаквания от храната не съм чувала, освен от монте шулето заради салатата с къри сос и за това че все къри беше соса на салатата . Т.е. не можеха салата да хапнат . Не щат къри. Останалото в стола в повечето случаи го ядат. Когато не , ядат на следващото ядене. Умрели от глад не съм ги взимала.

# 657
  • в сърцето на един мъж...
Значи в крайна сметка ни очаква ново покачване на данъците, никакво равенство, ама ще е след изборите, че иначе фдп няма да видят власт... Все по-безумно става...

https://www.deutschlandfunk.de/lindner-ende-des-ehegattensplitti … gislatur-102.html

# 658
# 659
Привет немски мами!
Имам питане към кого да се обърна.
Над нас живее майка с две деца (едната тийнейджърка, другата малко момиче).
Майката отсъства постоянно а през вечер са купони до малките часове на нощта.
Говорили сме многократно с тях, няма оправия.
Последният път даже бях агресивно навикана от поредният тъпкач на малолетната пикла.
Въпроса е на кого да се оплачем?
Хазяйна или направо югентампт, за това че майката вечно я няма?

Общи условия

Активация на акаунт